Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο χωρίς μηχανή, ρόδες και βενζίνη, σας ρωτώ, έχει σημασία το ποιος θα κάτσει στην θέση του οδηγού;

Μπορεί να είναι εικόνα ‎1 άτομο και ‎κείμενο που λέει "‎Αποτελεσματικός. έντιμο και ηθικός με δημ όσιο αξίωμα یک5S‎"‎‎ 

Είτε κάτσει δηλαδή στην θέση του οδηγού ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, είτε κάτσω εγώ ένα είναι βέβαιο ότι το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Θα μείνει ακίνητο. Κι ας μην είναι ίδιος ο Μαξ Φερστάπεν με εμένα. Αυτό το αυτοκίνητο είναι η Ελλάδα.....

Το θέμα δεν είναι αν είμαστε ή δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά αν, με αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τους άλλους.
Το αυτοκίνητο Ελλάδα θα μείνει ακίνητο, είτε κάτσει στην θέση του οδηγού ο Μητσοτάκης είτε ο Τσίπρας.
Και έρχεται μόνο του το ερώτημα. Γιατί σκοτώνονται και οι δύο να κάτσουν στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου Ελλάδα;
Η απάντηση είναι γιατί μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν ακόμα το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου, τα ηχεία, τα δερμάτινα καθίσματα και άλλα πράγματα που μπορούν να πλιατσικολογήσουν.
Ένας έντιμος πολιτικός, ένας έντιμος άνθρωπος, δεν θα δεχόταν ποτέ να βρεθεί σε οποιαδήποτε θέση ενός αυτοκινήτου που δεν πρόκειται να ξεκινήσει και δεν θα πουλούσε ελπίδα και υποσχέσεις για να καταφέρει να βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο, για τον απλούστατο λόγο επειδή ξέρει πως το αυτοκίνητο χωρίς μηχανή, λάστιχα και βενζίνη δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ.
Όταν αρκετές φορές κάθομαι και σκέφτομαι για λίγο ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός, ο πιο έντιμος και ηθικός άνθρωπος με δημόσιο αξίωμα στην Ελλάδα σήμερα, κατευθείαν το μυαλό μου πάει στον Κώστα Πελετίδη, τον δήμαρχο της Πάτρας. Αν υπήρχαν 50 άνθρωποι σαν τον Πελετίδη και αν αυτοί οι 50 άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να αφήσουν τις δουλειές τους και να προσφέρουν στον τόπο και αν οι Έλληνες αποφάσιζαν να κάνουν αυτούς τους ανθρώπους κυβέρνηση, θα μπορούσα με βεβαιότητα να πω ότι κάτι θετικό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα.
Άρα το μεγάλο πρόβλημα είναι το ποιους επιλέγουν οι Έλληνες, και αυτό λέει πολλά για τους Έλληνες.
Αν, λέω εγώ τώρα, αν μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση με ανθρώπους σαν τον Πελετίδη, θεωρώ απολύτως βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι θα ξεκαθάριζαν στους πολίτες από την αρχή πως, πριν κάτσει κάποιος στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου, θα πρέπει όλοι μαζί να φτιάξουμε το αυτοκίνητο. Δηλαδή, να πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας. Διαφορετικά, δεν θα έχει σημασία και νόημα να κυβερνήσουν αυτοί οι άνθρωποι.
Όχι λοιπόν, δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Αλλά αυτοί που σήμερα πουλάνε ελπίδα και υποσχέσεις για να γίνουν κυβέρνηση σε ένα χρεοκοπημένο και υποθηκευμένο προτεκτοράτο, το οποίο οι ίδιοι χρεοκόπησαν και υποθήκευσαν, είναι όλοι ίδιοι. Και οι πολίτες που πιστεύουν ακόμα αυτούς τους πολιτικούς και τσακώνονται μεταξύ τους για το αν είναι ίδιοι, είναι κι αυτοί ίδιοι.

Michail Charalampidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive