Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Νέες αποκαλύψεις για το Predator: Επιβεβαιώνεται ότι Ισραηλινοί «υψηλής ειδίκευσης» λειτουργούσαν το λογισμικό Ερωτήματα όσον αφορά τις... σχέσεις της κυβέρνησης με το Predator

Νέες αποκαλύψεις για το Predator: Επιβεβαιώνεται ότι Ισραηλινοί «υψηλής ειδίκευσης» λειτουργούσαν το λογισμικό 

Νέες αποκαλύψεις για το Predator: Επιβεβαιώνεται ότι Ισραηλινοί «υψηλής ειδίκευσης» λειτουργούσαν το λογισμικό Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Βήμα», η παρουσία Ισραηλινών πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν κρίσιμη στη λειτουργία του Predator και είχαν εργαζόντουσαν στην εταιρεία Intelexa που αντιπροσώπευε το Predator....

όπως αποκάλυψε το pronews.gr.  Και παρόλο που χαρακτηρίζονται «υψηλής ειδίκευσης» εργάτες, στα χαρτιά φαίνεται να είχαν προσληφθεί σε «απλές θέσεις γραφείου».  Και σε αυτό το σημείο ανακύπτουν ξανά ερωτήματα όσον αφορά τις… σχέσεις της κυβέρνησης με το Predator, καθώς όπως αναφέρει και το «Βήμα», οι σχετικές εγκρίσεις για την απασχόλησή τους στην Ελλάδα να είχαν δοθεί τον Μάρτιο του 2021 από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

 
Η εφημερίδα, μάλιστα, παρουσιάζει και σχετικό έγγραφο που αποδεικνύει αίτημα που είχε υποβάλει στο υπουργείο του οποίου ηγείται ο Νότης Μηταράκης, ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο του ύποπτου λογισμικού στη χώρα μας. Έτσι αναφέρει η εφημερίδα που γενικά τον έχει στοχοποιήσει.  Υπήρχε και η άλλη «ομάδα», η οποία διαφεύγει στο εξωτερικό και θα την δούμε στο μέλλον…  Στο έγγραφο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μνημονεύεται ότι το αίτημα του κ. Μπίτζιου, που ικανοποιήθηκε 13 ημέρες μετά την υποβολή του, αφορούσε τον ερχομό στην Ελλάδα στελεχών με σημαντικές επαγγελματικές δυνατότητες, που δεν υπάρχουν στη χώρα μας.  Όμως στη συνέχεια υπάρχει αναφορά για προσλήψεις «υπευθύνων διαχείρισης γραφείων», μια αναφορά που δεν παρέχει σαφείς διευκρινίσεις για την κατάσταση.  Παράλληλα, παραμένει άγνωστο τι μνημονεύεται στους σχετικούς φακέλους που υπέβαλε ο κ. Μπίτζιος και αν επεξηγείται ποια «υψηλή ειδίκευση» είχαν οι Ισραηλινοί και σε τι αυτή ακριβώς θα χρησίμευε.  Όπως προσθέτει το δημοσίευμα του «Βήματος», η απόφαση αυτή του υπουργείου Μετανάστευσης στάλθηκε μέσω του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και συγκεκριμένα μέσω του διπλωματικού ταχυδρομείου.  Μια διαδικασία που αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί προσδιόριζαν ως «προβλεπόμενη» και δεν συνιστά υποβοήθηση των αιτούντων.  Το ενδεικτικό έγγραφο που παρουσιάζεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, αφορά την πρόσληψη μιας Ισραηλινής στην εταιρεία Apollo Technologies – Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία που φέρεται να ασχολείται με «υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές».  
 Η εν λόγω εταιρεία, με έδρα στο Μαρούσι, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020 και έχει την ίδια μητρική, την ιρλανδική Thalestris LTD, με την Intellexa που θεωρείται ο φορέας του Predator στην Ελλάδα.  Ακόμη μια Ελληνίδα, εκ των υπευθύνων της Apollo Technologies, εμφανιζόταν ως συνεργάτιδα των Ισραηλινών Σαχάκ Αβνί και Ταλ Ντίλιαν, που επίσης έχουν συνδεθεί με την εισαγωγή του παράνομου λογισμικού στη χώρα μας. Τέλος, δημιουργός της Apollo Technologies εμφανίζεται λογιστής με γραφεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα που πρωτοστατεί και στη μεταφορά της εταιρείας Intellexa στην χώρα μας. Η προαναφερόμενη εταιρεία απασχολούσε επίσης αλλοδαπούς από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive