Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Η Ουκρανία την Eποχή του Covid

 Μετάφραση: Απολλόδωρος

Το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν οι ελίτ με την Απάτη-πανδημία ήταν να μας αφήσουν να δούμε τι καλά φιλαράκια είναι πραγματικά, γιατί αυτό παρουσίασε αμέσως και ακούσια στο 99,9% μια συγκλονιστική και προηγουμένως αρκετά προσεκτικά κρυμμένη πραγματικότητα για την πραγματική φύση της εξουσίας και της γεωπολιτικής...

Οι αφηγήσεις οριζόντιων συγκρούσεων αποτελούν εδώ και αιώνες ένα σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο οι ελίτ ελέγχουν τους πληθυσμούς τους. Καθολικοί εναντίον Προτεσταντών, Μουσουλμάνοι εναντίον Χριστιανών, μαύροι εναντίον λευκών, άνδρες εναντίον γυναικών, ομοφυλόφιλοι εναντίον στρέιτ κ.λπ. κ.λπ. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη μέθοδο διοχέτευσης της απογοήτευσης, διαμόρφωσης του μυαλού και απομάκρυνσης των ανθρώπων από τους πραγματικούς δημιουργούς των δυστυχιών τους.

Πίσω από το προσωπείο της σύγκρουσης οι ελίτ μοιράζονταν πάντα έναν κοινό δεσμό αμοιβαίου συμφέροντος. Οι βασιλείς (ως επί το πλείστον) ήξεραν να τιμούν τη θεότητα των άλλων βασιλέων ακόμη και σε περίπτωση ήττας. Ακόμη και όταν σκότωναν ο ένας τον άλλον το έκαναν απρόθυμα και με το πρόσχημα των "φυσικών αιτιών". Γνώριζαν ότι οι δικοί τους πληθυσμοί ήταν οι πραγματικοί κοινοί εχθροί, εναντίον των οποίων ήξεραν να δημιουργούν κοινούς σκοπούς.

Ο πόλεμος ήταν απλώς μια άλλη μέθοδος για να το επιτύχουν αυτό, καθώς και για να ικανοποιήσουν κάποιο βαθμό προσωπικής υπερηφάνειας.

Τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχει αλλάξει στη σύγχρονη εποχή. Και ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης έχει από καιρό αφιερωθεί στο να συμβάλει στην απόκρυψη της πραγματικότητας του "μεγάλου (υπερεθνικού) κλαμπ" στο οποίο εμείς δεν ανήκουμε.

Μέχρι, δηλαδή, το πρόσφατο τεράστιο σφάλμα κρίσης των ηγετών του κόσμου, όταν επέλεξαν να εγκαταλείψουν το προσεκτικά διατηρούμενο αφήγημα των "οριζόντιων διαιρέσεων" υπέρ κάποιου αφηγήματος της Νέας Εποχής, της Νέας Κανονικότητας της "διεθνούς αλληλεγγύης και συνεργασίας για να νικήσουμε τον ιό".

Ήταν ξεκάθαρο ότι επεδίωκαν κάποιο ψυχικό αποτέλεσμα αγκαλιάς τύπου "Ημέρα Ανεξαρτησίας". Η ανθρωπότητα να πέσει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και να αποφασίσει να συνεργαστεί με την αμοιβαία Νέα Κανονική καλοσύνη που δημιούργησε ο ΠΟΥ για να νικήσει έναν αόρατο εχθρό που, φυσικά, δεν θα νικηθεί ποτέ.

Δεν πήγε όπως το είχαν σχεδιάσει.

Απλά προσπάθησαν να το πουλήσουν πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα. Και τα θαλάσσωσαν.

Ο Gordon Brown αντιδρώντας σε μερικές εκατοντάδες θανάτους "COVID", είπε ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση (όχι ακόμα, Gordon, πολύ σύντομα!).

Ο Χρυσοδάκυλος Goldfinger Schwab και το ηλίθιο βιβλίο του "ευτυχισμένου χωρικού" παραληρηματικής παραφροσύνης.

Η τρελή υπερβολή του μιμιδίου "τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο" με βάση μερικά κρούσματα γρίπης.

Αυτά τα εικονογραφήματα με τους ανθρώπους που πέφτουν ανάποδα επειδή "κόλλησαν covid" στην Κίνα.

Όλοι οι αξιαγάπητοι ηγέτες μας να εμφανίζονται στα διεθνή τους ταξίδια αγνοώντας τους δικούς τους κανόνες για τις μάσκες (εκτός από τα τσιράκια τους), ενώ αναγκάζουν τους πληθυσμούς τους σε απομόνωση και ψυχολογικά βασανιστήρια.

Όλοι προωθούν τα δικά τους μαγικά παρασκευασμένα μη δοκιμασμένα τοξικά σκευάσματα, όλοι τους να λένε τα ίδια ψέματα σε εκατό διαφορετικές γλώσσες.

Έκαναν γκάφα και το έκαναν πολύ προφανές το πόσο στενά συγχρονισμένοι είναι.

Βέβαια, έσπειραν επίσης μερικές "εναλλακτικές" αφηγήσεις για τον θανατηφόρο ιό που θόλωσαν με μισή καρδιά τα νερά κατηγορώντας την Κίνα ή ίσως τις ΗΠΑ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσουν τις πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες αλληλεγγύης της διεθνούς ελίτ. Πιο συγκεκριμένα της αλληλεγγύης ανατολής-δύσης.

Γιατί οι κινεζικές ελίτ πρωτοστατούσαν σε αυτό το ψέμα; Γιατί το προωθούσαν οι ρωσικές ελίτ;

Αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή αφύπνισης για πολλούς πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Όχι για την πλειοψηφία, φυσικά. Για την πλειονότητα δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά ζόμπι, απόλυτη υπακοή, παράξενα επίπεδα πρόθυμης αυτοκαταστροφής.

Αλλά για μια μεγάλη και αυξανόμενη μειοψηφία άρχισε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Αυτή η αυξανόμενη μειοψηφία άρχισε να συνειδητοποιεί, όχι μόνο ότι η πανδημία ήταν ένα τεράστιο ψέμα, αλλά άρχισε επίσης να διακρίνει την πιο προσεκτικά κρυμμένη και πιο εκρηκτική αλήθεια - ότι οι ελίτ του κόσμου - όλου του κόσμου - οφείλουν υποταγή η μία στην άλλη πάνω και πέρα από κάθε παγίδευση εθνικής ταυτότητας.

Και ότι το να μας πείθουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα τεράστιο μέρος της διατήρησης της εξουσίας τους.

Αντιμέτωποι με αυτή την αφύπνιση κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πάρουν τον έλεγχο της μοίρας τους αντί να περιμένουν από τις κυβερνήσεις τους να τους σώσουν.

Μικρές λαϊκές και αυθόρμητες εξεγέρσεις άρχισαν να ξεφυτρώνουν. Στην αρχή ήταν μόνο λίγοι, αλλά στη συνέχεια όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να αμφισβητούν το πανδημικό ψέμα. Υπήρξαν μαζικές πορείες σε πόλεις σε όλο τον κόσμο και μικρές τοπικές διαμαρτυρίες "σταθείτε στο πάρκο". Οι άνθρωποι μιλούσαν, απλώνοντας το χέρι τους. Οι φορτηγατζήδες ξεκίνησαν την αυτοκινητοπομπή τους.

Ξαφνικά από ένα μέρος του σκότους υπήρχε πραγματική ελπίδα. Όχι σε κάποιον ψεύτικο πολιτικό ήρωα ή σε κάποιον θορυβώδη λαϊκιστή διάσημο, αλλά στους εαυτούς μας. Ομάδες απλών ανθρώπων άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μπορούσαν να πάρουν πίσω τις ζωές τους.

Και ταυτόχρονα η αφήγηση περί πανδημίας άρχισε να παραπαίει.

Η πρόσληψη του εμβολίου δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες. Ακόμα και οι άνθρωποι που είχαν κάνει ένα εμβόλιο άρχισαν να διστάζουν να κάνουν άλλο ένα. Κάποιοι από αυτούς που κάποτε ήταν υπάκουοι άρχισαν να αισθάνονται ότι είχαν βαρεθεί.

Μέχρι το φθινόπωρο του 2021 η Νέα Κανονικότητα - και, το σημαντικότερο, το σύστημα που την προωθούσε - είχε πραγματικά προβλήματα. Το χειρότερο πρόβλημα που είχαν γνωρίσει εδώ και καιρό.

Αντιμέτωπη με συντριπτική αντίσταση η "γιορτή αγκαλιάς της Ημέρας Ανεξαρτησίας", και μάλιστα ολόκληρη η αφήγηση της πανδημίας, άρχισε να αντιστρέφεται πανικόβλητη. Οι εντολές μάσκας άρχισαν να ακυρώνονται. Οι καραντίνες εγκαταλείφθηκαν. Οι κωδικοί QR επίσης.

Και οι ελίτ άρχισαν να θυμούνται τα οφέλη αυτών των παλιών καλών και δοκιμασμένων αφηγήσεων οριζόντιας σύγκρουσης.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να κατηγορούν τη Ρωσία, η Κίνα άρχισε να κατηγορεί τις ΗΠΑ. Το Ισραήλ άρχισε πάλι να βομβαρδίζει τους πάντες.

Αλλά όχι επειδή ήθελαν να σας αποσπάσουν την προσοχή από εκείνη την αμήχανη συνειδητοποίηση για το πόσο κολλητοί είναι πραγματικά πίσω από τα παρασκήνια!

Όχι. Ποτέ. Καθόλου.

Ήταν επειδή η Ρωσία έγινε ξαφνικά πολύ τρομακτική. Και αυτοί οι Ναζί στην Ουκρανία έγιναν ξαφνικά σοβαρά ανησυχητικοί. Και το Ισραήλ άρχισε να ανησυχεί πάλι για τους τρομοκράτες και το Ιράν. Και η Ταϊβάν....yada yada yada.

Και, προφανώς, αυτές οι ελίτ που μπορούν όλες να συμφωνήσουν να λένε τα ίδια ψέματα με τις ίδιες λέξεις την ίδια στιγμή και να παράγουν την ίδια "απάντηση" και να προωθούν τις ίδιες "λύσεις" στο ίδιο βηματισμό πάνω από το Covid, απλά δεν μπορούν να συμφωνήσουν καθόλου πάνω σε οτιδήποτε άλλο.

Γιατί οι βαθιά ριζωμένες ιδεολογικές και στρατηγικές διαφορές το καθιστούν αδύνατο.

Ουπς.

Έτσι, οι ΗΠΑ δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν προκλήσεις στη Θάλασσα της Κίνας και να πλημμυρίσουν την Ουκρανία με όπλα και συμβούλους, και η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να εισβάλει στην Ουκρανία.

Όλα ήταν αναπόφευκτα. Όπως ο θάνατος και οι φόροι. Απλά κάτι που οι σοφοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι έπρεπε να συμβεί.

Και το γεγονός ότι έσωσε τη δομή της εξουσίας από μια επικίνδυνη μικρή στιγμή είναι απόλυτα και εντελώς τυχαίο.

Ναι, επανέφερε όλα τα παλιά αφηγήματα σύγκρουσης και επέτρεψε στα μέσα ενημέρωσης να κάνουν πολύ θόρυβο και να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων, ενώ το ενοχλητικό αφήγημα της "συνεργασίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας" έφυγε κρυφά από το δωμάτιο.

Και ναι, διέσωσε τη Νέα Κανονικότητα και παρείχε έναν υπέροχο νέο λόγο για πιθανά δελτία, σφίξιμο της ζώνης, ελλείψεις για πάντα, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και όλα τα άλλα πράγματα που αρέσουν πραγματικά στον Goldfinger Schwab και στους δισεκατομμυριούχους υπερεθνικούς παγκοσμιοποιητές φίλους του.

Αλλά έτσι είναι οι συμπτώσεις.

Συμπτώσεις. Βολικές. Και δεν χρειάζεται να ψάξουμε περισσότερο.

Εννοώ - θα ξεκινούσε ή θα προκαλούσε πραγματικά ο αγαπημένος σας παγκόσμιος ηγέτης έναν πόλεμο μόνο και μόνο για λόγους ευκολίας ή κέρδους; Θα θυσίαζαν πραγματικά ζωές μόνο και μόνο για να επωφεληθούν οι ίδιοι;

Εντάξει, ίσως οι Αμερικανοί θα το έκαναν, γιατί ο ιμπεριαλισμός.

Αλλά η Ρωσία; Η Κίνα; Είναι πιο ηθικοί, σωστά; Υψηλότερα ηθικά επίπεδα.

Θέλω να πω, σίγουρα, όλοι τους είναι εξίσου ευτυχείς να αφήνουν τους πολίτες τους να κάνουν ενέσεις με μη ελεγμένη τοξική λάσπη, και σίγουρα μόλις συνεργάστηκαν με τη Δύση για να διαπράξουν από κοινού μια πρωτοφανή παγκόσμια απάτη που μπορεί να έχει σκοτώσει ή ακρωτηριάσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Και σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να κερδηθούν από τη "νίκη" στην Ουκρανία, εκτός από την ήττα των ναζί. Χοντρά συμβόλαια ανοικοδόμησης. Πρόσβαση σε πολλούς πόρους.

Και φυσικά ο ίδιος βολικός αντιπερισπασμός εξυπηρετεί εξίσου Δύση και Ανατολή.

Αλλά όχι, έλα τώρα. Βέβαια, το 2020 ήταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Και, εντάξει, εξακολουθούν να είναι στο ίδιο μήκος κύματος το 2022 - αλλά μόνο για το ψέμα περί πανδημίας!

Είναι απολύτως αντίθετοι και αναγκάζονται να συγκρουστούν για όλα τα άλλα, και πρέπει να πάρουμε μια πλευρά, να υποστηρίξουμε τα καλά παιδιά που ριζώνουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Η μόνη εναλλακτική λύση είναι να αναγνωρίσουμε ότι οι οριζόντιες διαιρέσεις ωφελούν αυτούς και όχι εμάς. Ότι καμία πλευρά δεν είναι καλή, ούτε έχει ως στόχο κάτι άλλο εκτός από το δικό της όφελος, και ότι κατά βάση, όπως πάντα, το παγκόσμιο 0,1% φροντίζει για τα δικά του συμφέροντα, ενώ προσπαθεί σκληρά να μας αποτρέψει και να μας εκτρέψει από το να κάνουμε το ίδιο.

Προτείνω να σταματήσουμε να αποπροσανατολιζόμαστε και να αποτρέπουμε, να θυμηθούμε το μάθημα του 2020 και να συνεχίσουμε στο δρόμο της προσωπικής και συλλογικής αφύπνισης από τον οποίο κάνουν τα πάντα για να μας παρασύρουν.

 ***********

Δικτυογραφία:

Ukraine in the time of Covid – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/07/17/ukraine-in-the-time-of-covid/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive