Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Βρέθηκαν κρανία κυκλώπων στις Φιλιππίνες! Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Σε μια περίοδο κοσμογονικών αλλαγών που προκαλούνται από τους παγκοσμιοποιητές, συμβαίνουν παράλληλα στον κόσμο κάποια γεγονότα που λες ότι κάποιος άλλος παίζει μαζί τους. Τους περιπαίζει. Είναι γνωστό το ότι θέλουν ν’ αλλοιώσουν την Ιστορία έως καταργήσεώς της.... Θέλουν να καταργήσουν την Παγκόσμιο Ιστορίας μέσω της λήθης. Όσο όμως αυτοί προσπαθούν να μας την κρύψουν δι’ «επιστημονικών τεκμηρίων», όλο και κάτι γίνεται και ανατρέπει τις προσπάθειές τους. Τι να υποθέσει κανείς τώρα με την ανακάλυψη κρανίων Κυκλώπων στις Φιλιππίνες!

Σύμφωνα με το κινέζικο ειδησεογραφική ιστοσελίδα “inf.news” βρέθηκε, και επισήμως πλέον, και άλλο κρανίο κύκλωπα στις Φιλιππίνες. Έχουν βρεθεί πάλι τέτοιου είδους κρανία, ή τμήματά τους, όχι μόνο στις Φιλιππίνες αλλά και στην Ινδονησία.


Ο τίτλος της είδησης έχει ως εξής: «Ένα μονόφθαλμο κρανίο βρέθηκε σε αρχαία σπηλιά στις Φιλιππίνες. Είναι αλήθεια ότι ο θρύλος της τοπικής φυλής για τους Κύκλωπες είναι αληθινός;»

Σύμφωνα λοιπόν με τους κινέζους, βρέθηκε σε αρχαία ασβεστολιθική σπηλιά στις Φιλιππίνες ένα ιδιόμορφο μονόφθαλμο κρανίο, το οποίο προκάλεσε προβληματισμό και στους ανθρώπους της εκεί φυλής. Αυτό διότι στην φυλή αυτή υπάρχουν παραδόσεις – θρύλοι για την ύπαρξη κυκλώπων στην περιοχή τους. Αυτές οι παραδόσεις  ακούγονται περίεργες όταν λέγονται, αλλά όταν αποδεικνύεται ότι είναι αληθινές τότε αλλάζουν πολλά και κυρίως αλλάζει η Ιστορία έτσι όπως μας την διδάσκουν.  

Η σπηλιά που βρέθηκαν τέτοια παράξενα κρανία ευρίσκεται στον νησί Bohol, στο Sumilao (Σου μιλάω;), στο Fort Palau Palau στο Bukidnon και σε μερικά μέρη στο Agusan. Οι περιοχές αυτές είναι δίπλα στο Mindanao στο οποίο έγινε η περίφημη μάχη μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κρανία κυκλώπων ανακαλύπτονταν κατά καιρούς στις περιοχές αυτές και αυτό ώθησε τους αρχαιολόγους του Αρχαιολογικού Μουσείου να πραγματοποιήσουν αποστολές και ανασκαφές στο νησί Bohol. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα τέτοιο κρανίο Κύκλωπος. 

Ο αρχαιολόγος Ρέι Σαντιάγκο είπε ότι «μια ολοκληρωμένη μελέτη του κρανίου έδειξε ότι ανήκε σ’ έναν αρχαίο άποικο. Μερικά από τα κρανία που ανακαλύφθηκαν προηγουμένως έχουν πυροδοτήσει διαμάχη σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του Κύκλωπα. Μπορεί ν’ ανήκουν σε ένα αρχαίο πλάσμα όπως π.χ. οι ελέφαντες. Υπάρχει μια τρύπα στο κέντρο του κρανίου του, αλλά δεν είναι στοιχείο αυτό. Μπορεί να είναι ένα γενετικό ελάττωμα που προκάλεσε τον σχηματισμό του μεσαίου ματιού».

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να βρεθούν και άλλα κρανία ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Το θέμα είναι ότι οι θρύλοι των ιθαγενών συμφωνούν με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, επομένως υπάρχει αλήθεια στους θρύλους τους. Μήπως τελικά οι θρύλοι είναι Ιστορία;

Συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μας η περιπέτεια του Οδυσσέα όπως την γνωρίζουμε  από την ελληνική μυθολογία, από την Οδύσσεια, και το πώς ο Οδυσσέας τύφλωσε τον Κύκλωπα μέσα σε μία σπηλιά. Η ελληνική μυθολογία δεν είναι ψέμα, διότι αν ήταν ψέμα θα λεγόταν παραμύθι. Είναι Ιστορία δοσμένη με ιδιαίτερο τρόπο και γι αυτό θέλει εμβριθή μελέτη και όχι απλή ανάγνωση διότι οι συμβολισμοί, οι μεμειγμένοι με αλήθεια, είναι άπειροι. Άλλο το «παραμύθι» και άλλο η «μυθολογία».

Στην Οδύσσεια φαίνεται ότι ο Οδυσσέας είχε χαθεί στον πλανήτη και όχι στην Μεσόγειο θάλασσα. Είναι δυνατόν ο πανέξυπνος Οδυσσέας να χαθεί στην μικρή Μεσόγειο θάλασσα και να μην μπορεί να βρει την Ιθάκη; Είναι γνωστό το εδάφιο στην Οδύσσεια στο οποίο περιγράφεται πως έχασε ο Οδυσσεύς τον πολικό αστέρα και δεν μπορούσε να προσανατολισθεί. Και για να χάσει κάποιος την οπτική επαφή με τον Πολικό αστέρα πρέπει να πάει στο Νότιο ημισφαίριο. Υπάρχουν και άλλες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες ο Οδυσσεύς ήταν εκτός Μεσογείου θαλάσσης. Έρχεται τώρα και η ανακάλυψη των κρανίων των Κυκλώπων σε σύμπλεγμα νησιών του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού με το ελληνικότατο όνομα, Φιλιππίνες, και αυτομάτως η ελληνική μυθολογία μας αποκτά άλλη διάσταση και σπουδαιότητα. Ας δοθεί ακόμη μια συναφή πληροφορία σχετικά με τα εκεί τοπωνύμια, που ίσως πολλοί δεν την γνωρίζουν. Νοτιοανατολικώς των Φιλιππίνων, 6.500 χιλιόμετρα μακριά, υπάρχουν τα Νησιά του Φειδία, σύμφωνα με παλιούς χάρτες. Εμείς σήμερα τα λέμε Νησιά Φίτζι. Ο ελληνισμός είναι οικουμενικός και ήταν παντού, και είναι ο μοναδικός «-ισμός» που μπορεί να σώσει γι άλλη μια φορά τον πλανήτη, και θα τον σώσει.  

Προσπαθούν ν’ αλλάξουν την Ιστορία, αλλ’ αυτή τους εκδικείται.

Χρήστος Μαντζιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive