Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΜAΛΙ ΚΑΤAΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙ ΤΗ ΧΏΡΑ ΤΟΥ !!!! ΕΜΕIΣ ΠOΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟYΜΕ;

Το ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ Μάλι: EΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΔΥΝAΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠO ΤΗ ΧΏΡΑ TOY Αναχώρηση της ευρωπαϊκής- E.E. δύναμης Takuba. Η Γαλλία ανακοίνωσε την Παρασκευή το τέλος της ομάδας κρούσης Takuba στο Μαλί... μια συγκέντρωση ευρωπαϊκών ειδικών δυνάμεων, παράπλευρο θύμα των εντάσεων με τους συνταγματάρχες που βρίσκονται στην εξουσία στο Μπαμακό.

Η Τακούμπα, η οποία δημιουργήθηκε με μεγάλες δυσκολίες από την πρώην υπουργό Στρατιωτικών Φλοράνς Παρλί για να κάνει τους Ευρωπαίους να μοιραστούν το βάρος του αγώνα κατά των τζιχαντιστών στο Σαχέλ, υπέκυψε στα δύο πραξικοπήματα στο Μάλι τον Αύγουστο του 2020 και τον Μάιο του 2021, στη βίαιη επιδείνωση των γαλλο-μαλινικών σχέσεων και στη συνέχεια στην αποχώρηση φέτος της γαλλικής αντιτζιχαντιστικής δύναμης Barkhane (AFP).

Με την αποχώρηση, ιδίως της δύναμης Barkhane, οι δυνάμεις του Μάλι θα βρεθούν αντιμέτωπες με τζιχαντιστικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή την ομάδα Ισλαμικό Κράτος (EI) σε αυτή την περιοχή του Σαχέλ, καθώς και με την Πολυδιάστατη Ολοκληρωμένη Αποστολή Σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι (Minusma), η οποία θα στερηθεί τη γαλλική αεροπορική υποστήριξη.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Μάλι, μέσω του Πρέσβη Μόνιμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, Issa Konfourou, εξέφρασε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, υπέρ της ανανέωσης της εντολής της MINUSMA, διατυπώνοντας σαφώς τις προσδοκίες της και τις έντονες επιφυλάξεις της για τη νέα εντολή της Αποστολής.

Η κυβέρνηση του Μάλι, αντιδρώντας στην ανανέωση της εντολής της MINUSMA από το Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε ότι λυπάται που "ορισμένες από τις ισχυρές επιφυλάξεις της απλώς αγνοήθηκαν στην τελική έκδοση του ψηφίσματος που ψηφίστηκε την Τετάρτη.

Στην αιτιολογική του δήλωση, το Μάλι δήλωσε ότι έλαβε γνώση της έγκρισης του ψηφίσματος, το οποίο ανανεώνει την εντολή της MINUSMA για ένα ακόμη έτος. Ωστόσο, η Μπαμακό επαναλαμβάνει την "αποφασιστική αντίθεσή της στην ελεύθερη μετακίνηση της MINUSMA κατά την εκτέλεση της εντολής της για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

1 σχόλιο:

  1. Τό Μάλι τά κατάφερε πάλι.
    Εμείς παίρνουμε πάντα, τήν
    πού@@σα τού ψαρομάλλη.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive