Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΙΦΕΤ: Έδιωξαν την ελέγκτρια που έφερε στο φως το σκάνδαλο με τα φάρμακα! Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για «απώλεια» ποσού 871.000 ευρώ, των παράνομων εξαγωγών φαρμάκων και των κατατμήσεων των αναθέσεων, παρήγγειλε ο εισαγγελέας

ΙΦΕΤ: Έδιωξαν την ελέγκτρια που έφερε στο φως το σκάνδαλο με τα φάρμακα!Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα φάρμακα του ΙΦΕΤ. Την ώρα που με εισαγγελική εντολή άρχιζε έρευνα για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας αποφάσιζε να διακόψει τη σύμβαση της εσωτερικής ελέγκτριας Λήδας Τζαχάνη, που, με τα δύο τελευταία πορίσματά της, κατέγραψε σειρά παράνομων ενεργειών και αποφάσεων…

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα και η απόφαση που ελήφθη προβλέπει να μην ανανεωθεί η σύμβαση της ελέγκτριας, η οποία λήγει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε συνεδριάσει -αμέσως μετά τις αποκαλύψεις μας- πάλι το Δ.Σ. παρουσία του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, ο οποίος, εμφανώς θορυβημένος, δεν είχε συναινέσει στην απομάκρυνση της ελέγκτριας.

Απορριπτική ήταν η στάση και του ΕΟΦ, ο οποίος -ως μοναδικός μέτοχος του ΙΦΕΤ- έχει την πλήρη εποπτεία του. Ο ΕΟΦ είχε ζητήσει να προχωρήσει και διαχειριστικός έλεγχος στο Ινστιτούτο. Παρά ταύτα, η διοίκηση του ΙΕΦΤ, η οποία ήθελε να προσλάβει ιδιωτική εταιρία ελέγχου, επανήλθε τώρα λαμβάνοντας νέα απόφαση, που θα πρέπει πάντως να σταλεί και πάλι προς επικύρωση στον ΕΟΦ.

Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Κρωπίας να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα τεκταινόμενα στο ΙΦΕΤ και ειδικότερα για την υπόθεση της «απώλειας» ποσού 871.000 ευρώ από το ταμείο, των παράνομων εξαγωγών φαρμάκων και των κατατμήσεων των αναθέσεων, δηλαδή για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη προσήλθαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες οι εξής:
  • Δημήτριος Πανταζής, πρόεδρος Δ.Σ. ΙΦΕΤ
  • Δημήτριος Φιλίππου, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΟΦ
  • Αθηνά Χατζηελένη, προϊσταμένη Οικονομικής Διεύθυνσης
  • Εύη Σταύρου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγορών & Προμηθειών
  • Οδυσσέας Κατσικόπουλος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Κέντρου Διανομής
  • Γεώργιος Κακαριάρης, μέλος Δ.Σ. ΙΦΕΤ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Κατά πληροφορίες, θα ακολουθήσει η κλήση των «υπόπτων», στην οποία αναμένεται να περιληφθεί και το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται, επίσης, ότι ύστερα από τις αποκαλύψεις των δύο πορισμάτων ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας τα είχε διαβιβάσει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ζητώντας να οριστεί ειδικό κλιμάκιο για την πραγματοποίηση ελέγχου στο ΙΦΕΤ.primenews.press


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive