Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Πάτρα: Μη εφαρμόσιμα στην πράξη τα μέτρα για τους μεικτούς χώρους - Έδιωξαν κόσμο τα μαγαζιά

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος για το Σαββατόβραδο και την απεργία της Δευτέρας.Δεκάδες παρέες έφυγαν χωρίς να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα εστίασης που πήγαν για να πιούν έναν καφέ, να φάνε ή ακόμα και να διασκεδάσουν. Από εξωτερικούς και μικτούς χώρους, αλλά και από εσωτερικούς....

Από ψησταριές, πιτσαρίες και εστιατόρια, έως μπαράκια, μπυραρίες, τσιπουράδικα και κλαμπ. Το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς από την πρώτη νύχτα που εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα προστασίας που εξάγγειλε η κυβέρνηση και έφεραν θύελλα αντιδράσεων παντού, είναι κοινό.

«Ο κόσμος ήταν απροετοίμαστος, δεν είχε μαζί του τα χαρτιά που απαιτούνταν για να κάτσει σε ένα μαγαζί και έτσι τα καταστήματα αναγκάστηκαν και έδιωξαν αρκετές παρέες, προκειμένου να τηρήσουν τα μέτρα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

«Στο μεταξύ οι έλεγχοι από την πληροφόρηση που έχω ήταν συχνοί, ταυτόχρονοι και συνεχείς σε διάφορες περιοχές και πιάτσες. Αυτό πάντως που εύκολα διαπίστωνε κανείς από την πρώτη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων είναι ότι στους μεικτούς χώρους τα μέτρα αυτά δεν γίνεται να υλοποιηθούν στην πράξη.

Είναι ανεφάρμοστα καθώς τα καταστήματα δεν είναι σε θέση να ελέγχουν το ποιοι έρχονται να κάτσουν στα τραπεζάκια που βρίσκονται στους πεζόδρομους και στις πλατείες, να τους ζητάνε το πιστοποιητικό ή το rapid τεστ και να πρέπει ταυτόχρονα να εντοπίσουν αν κάποιος τους λέει αλήθεια ή προσπαθεί να τους ξεγελάσει.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ξεσηκωνόμαστε την Δευτέρα στις 8 του μήνα. Με αυτούς τους ελέγχους και να θέλεις να είσαι συνεπής και εντάξει απέναντι στην τήρηση των μέτρων είναι αδύνατον.

Ο κάθε επαγγελματίας και το κάθε κατάστημα κινδυνεύει έτσι να μείνει εκτεθειμένος στα κλιμάκια και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς ο ίδιος να έχει την ευθύνη, αναγκασμένος να πληρώσει τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται. Είναι παράλογο αυτό που γίνεται».

"Να ακουστεί η φωνή μας"

Τα μηνύματα που έρχονται στον ΣΚΕΑΝΑ σε ότι αφορά την απεργία και το κατέβασμα των ρολών των μαγαζιών για τη Δευτέρα, γίνονται ολοένα και πιο θετικά. «Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και αυτό έχουμε εισπράξει από την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Δεν θέλω να κρύβομαι, γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοι της "Εστίασης Πάτρας", έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, αν και από ότι μαθαίνω ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς θα μας ακολουθήσει παρόλο που διαφωνεί με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα έχουμε κοινά προβλήματα που μας ενώνουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει. Το μήνυμα όμως που παίρνω από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων είναι ότι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. 

Δεν μπορεί να δεχόμαστε κάθε φορά τα λογικά και τα παράλογα που μας επιβάλουν. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε και μάλιστα με τέτοιον τρόπο που να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive