Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Πάτρα: Χάνουν πελάτες τα μαγαζιά - "Ουρές" και "πόρτα" για τη… διαδικασία των νέων μέτρων

 

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην αγορά από το πρωί του Σαββάτου, με την εφαρμογή των νέων μέτρων προστασίας και το υποχρεωτικό rapid test για τους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους του λιανικού εμπορίου....

Η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης ήταν μεγάλη λόγω και της καλής μέρας που είχε, αρκετοί πέρασαν μία βόλτα από τα μαγαζιά ή θέλησαν να ψωνίσουν αξιοποιώντας και τις φθινοπωρινές εκπτώσεις, όμως παρουσιάστηκαν αδιάβαστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν καν τα μέτρα, οι επαγγελματίες και οι υπάλληλοι των μαγαζιών αναγκάζοντας να τους εξηγήσουν τι έχει συμβεί, ενώ κάποιοι από αυτούς αγανακτούσαν και έφευγαν χωρίς να περιμένουν στην «ουρά».

Γιατί έξω από ορισμένα μαγαζιά υπήρχαν «ουρές», όχι γιατί υπήρχαν πελάτες που δεν προλάβαιναν να τους εξυπηρετήσουν, αλλά κυρίως για το χρονικό της όλης διαδικασίας που όπως αποδείχτηκε στην πράξη δεν ήταν και τόσο εύκολο.

Να εξηγήσεις τι γίνεται, να ζητήσεις το πιστοποιητικό και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε ταυτοπροσωπία για να δεις αν ο πελάτης σου λέει ψέματα ή αλήθεια.

Αρκετοί από τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους τους δυσκολεύτηκαν στην όλη διαδικασία, ενώ από πλευράς κόσμου, ακόμα και αυτοί που κατέβηκαν με πρόθεση να ψωνίσουν, βλέποντας την κατάσταση, προτίμησαν τελικά να κάνουν την βόλτα τους και να απολαύσουν τον ήλιο.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα μικτά  κλιμάκια υπό τη συνοδεία αστυνομικών σάρωναν την αγορά, βρισκόμενα σε διάφορα σημεία του κέντρου, αλλά και εκτός αυτού, προχωρώντας στις εντολές που είχαν πάρει για εντατικούς ελέγχους.

Οπότε οι επαγγελματίες υπό τον φόβο των προστίμων αναγκάστηκαν και τήρησαν τα νέα μέτρα που όμως στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν ή ακόμα και όταν εφαρμόζονται αυτό γίνεται με απώλειες πελατών για τα μαγαζιά.

Γιατί τα μαγαζιά σε μία μέρα που το κέντρο ήταν γεμάτο από κόσμο θα μπορούσαν, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα αυτά, να έπαιρναν μία μικρή ανάσα και να έβλεπαν το χρώμα του χρήματος στα ταμείο τους.

Το ξέσπασμα του Εμπορικού Συλλόγου

Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το ξέσπασμα του Εμπορικού Συλλόγου για αυτή την κατάσταση, ζώντας πλέον στην πράξη τα αποτελέσματα των νέων μέτρων.

Σε ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook γράφτηκε το εξής:  «Ανεφάρμοστα, ανεδαφικά και καταστροφικά τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο αλλά αυτά ισχύουν με την νέα ΚΥΑ από το Σάββατο 6/11/2021.

Εξάλλου κατά τον Πρωθυπουργό μας όλα τα καταστήματα ακόμη και αυτά που εργάζεται μόνον ο ιδιοκτήτης έχουν έναν άνθρωπο στην πόρτα!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive