Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γ. Ρωμανός για νέες προκλήσεις σε σκοπιανό σχολικό βιβλίο-“Έχουμε να κάνουμε με ένα αίσχος… πρέπει να καταγγελθεί ΧΘΕΣ”

«Αίσχος. Οι Σκοπιανοί έχουν προχωρήσει σε 141 παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία πρέπει ΧΘΕΣ να καταγγελθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε μιλώντας στον Focus FM 103.6 ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Ρωμανός, με αφορμή τα όσα διδάσκονται στο μάθημα της έκτης τάξης του δημοτικού στα Σκόπια....

Στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο κ. Ρωμανός μίλησε για «άθλιους, πλαστογράφους» προσθέτοντας ότι το εν λόγω βιβλίο παραβιάζει τη Συμφωνία. «Το περιμέναμε και το ξέραμε… Τι έγινε η περίφημη επιτροπή σχολικών βιβλίων της Ελλάδος» αναρωτήθηκε ο κ. Ρωμανός.

«Αυτό το βιβλίο παραβιάζει τη συμφωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα αίσχος. Η Μακεδονία ήταν πάντα εκεί που είναι σήμερα, μέσα στα ελληνικά σύνορα. Αυτοί τι λένε τώρα. Βγάζουν ένα χάρτη όπου πάνω από το Βόλο είναι η δήθεν Μακεδονία, αίσχος. Υποστηρίζουν ότι “ο Χριστιανισμός ξεκίνησε από τη Μακεδονία”. Θα μας τρελάνουν τελείως! Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος είναι Θεσσαλονικείς. Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι Έλληνες Απόστολοι και τους μάθανε το κυριλλικό αλφάβητο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μας λένε ότι εκτός από τους Ιλλυριούς και τους Μακεδόνες, οι Ρωμαίοι κατάφεραν να κατακτήσουν τους άλλους Βαλκανικούς λαούς – τους Έλληνες και αργότερα τους Θράκες. Αλλοι δηλαδή οι Ιλλυριοί και άλλοι οι Μακεδόνες που εννοούν ότι είναι αυτοί «Έκαναν αίσχη» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «η Παμμακεδονική Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων οφείλει να προσφύγει αμέσως, χθες, στο ΣτΕ».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive