Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος των Σκοπίων Θα τον προσφωνήσουν ως «Βορειομακεδόνα» πρόεδρο; Θα γεμίσει η Αθήνα με σκοπιανές σημαίες;

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου ο πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόβσκι.

Μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών, τα Διπλωματικά Γραφεία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.... θα επεξεργαστούν, τις προσεχείς εβδομάδες, τις λεπτομέρειες της επίσκεψης. Επειδή σε τέτοιες επισκέψεις είθισται διεθνώς οι δύο πλευρές να συμφωνούν στα κείμενα των επίσημων προσφωνήσεων, η ελπίδα της ελληνικής πλευράς είναι ότι ο κ. Πενταρόβσκι δεν θα επιμείνει -δημοσίως τουλάχιστον- σε δύο θέματα. Πρώτον, στις απόψεις του περί «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους ως μειονότητα, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και, δεύτερον, στην άμεση κύρωση των μνημονίων για τη διμερή συνεργασία και τη διευκόλυνση της πορείας των Σκοπίων προς την Ε.Ε. Το θέμα των μνημονίων συνδέεται με πολύμηνο παρασκήνιο και τις απειλές που εκτοξεύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ότι θα τα καταψηφίσει μαζί με φιλικά προσκείμενους βουλευτές, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι είναι αυτοί και ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης με τον κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive