Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Ιλινόι αναφέρει 644 νοσηλείες COVID-19 σε εμβολιασμένα άτομα!!

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στην Πολιτεία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις που στις ΗΠΑ χαρακτηρίζονται με τον όρο “breakthrough cases”. Πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό....

“Σίγουρα βλέπουμε τέτοιου είδους κρούσματα σε κομητείες, στην πολιτεία και επίσης παντού”, δήλωσε η Δρ. Βίντια Σουνταρεσάν, ειδικός λοιμωδών ασθενειών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Southern Illinois. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Ιλινόι, μέχρι τις 28 Ιουλίου, 169 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 παρά τη λήψη εμβολίου. Αυτό αποτελεί το 2,44% των θανάτων από την ασθένεια από την 1η Ιανουαρίου. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι σχεδόν 650 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως. 

Dr. Vidya Sundareshan, MD – Springfield, IL | Infectious Disease

H Δρ Βίντια Σουνταρεσάν 

Σε τοπικό επίπεδο, η διευθύντρια του τμήματος δημόσιας υγείας της κομητείας Σάνγκαμον, Γκέιλ Ο’Νιλ πρόσθεσε ότι οι μολύνσεις εμβολιασμένων είναι λιγότερο συνηθισμένες, αλλά ενώ συμβαίνουν, είναι λιγότερο σοβαρές. “Όλα τα εμβόλια δεν είναι 100%, (σ.σ. αποτελεσματικά), οπότε δεν θα έχουν προστασία όλοι όσοι κάνουν εμβόλιο, ωστόσο έχω αντιληφθεί ότι εκείνοι που εμβολιάζονται περνούν πολύ πιο δύσκολα στο νοσοκομείο”, υπογράμμισε η Ο’Νιλ. 

Τα λόγια της στα αγγλικά: “All vaccines aren’t 100% so not everybody who gets a vaccine will have protection but it’s my understanding those who are vaccinated are having a much tougher time in the hospital…”

Η Γκέιλ Ο’Νιλ 

Η γενική υπενθύμιση, εντούτοις, από τους υπαλλήλους υγείας είναι ότι η σοβαρότητα των κρουσμάτων και η μεταδοτικότητα του ιού σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα είναι πολύ μικρότερη, (σ.σ. ενώ τα “ήξεις, αφήξεις”, όπως στην περίπτωση των δηλώσεων της Ο’Νιλ παραμένουν…). 

Οι ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι οι “breakthrough cases” περιλαμβάνουν άτομα που κάνουν όλα τα εμβόλια, δηλαδή της Moderna, Pfizer και Johnson and Johnson. Οι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, αναφέρει το δημοσίευμα, επιθυμούν πραγματικά να εξηγήσουν την κατάσταση ώστε τα περιστατικά νόσησης να μην εκλαμβάνονται ως ένδειξη ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά. Παραμένουν ακόμα σημαντικά και σώζουν ζωές σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

Where Is Illinois Located - MapSof.net

Η θέση της Πολιτείας του Ιλινόι 

σ.σ. Αφού τα εμβόλια είναι σε υψηλό ποσοστό αποτελεσματικά και ασφαλή γιατί υπάρχουν τέτοια “εξαιρετικά περιστατικά” σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή ακόμα και θάνατοι; Ενώ σε άλλους οι παρενέργειες και η νόσηση εκδηλώνονται σχεδόν αμέσως, ενδεχομένως στο μέλλον θα μπορούσαν να υπάρξουν περιπτώσεις όπου οι παρενέργειες θα εμφανιστούν μετά το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και πρός αποφυγή παρεξήγησης άλλο είναι ο σκεπτικισμός για τα εμβόλια και άλλο η άρνηση, η ταμπέλα “αρνητής” που κολλάνε κάποιοι με μεγάλη ευκολία σε αυτούς που αντιδρούν απέναντι στον βεβιασμένο εμβολιασμό ως άνθρωποι, δηλαδή ως νοήμονα σκεπτόμενα όντα…

Πηγή: KHQA

Του ειδικού συνεργάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive