Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Πάνω απο 70% απουσίες στα σχολεία λόγω γρίπης. Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

γρίπης, Μαθητής, σχολεία. Χριστούγεννα
Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα διακόπηκαν τα μαθήματα σε σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ σήμερα και αύριο...
θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Λαγκαδά.  Στον δήμο Λαγκαδά με απόφαση δημάρχου έχουν κλείσει εννιά νηπιαγωγεία, οχτώ δημοτικά, δύο γυμνάσια και δύο λύκεια.  “Επικοινώνησα με τον δήμαρχο και μου είπε ότι τα έκλεισε επειδή είχε πάνω από 40% απουσίες” είπε στο ThessToday.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.  Ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. “Μέχρι στιγμής τα σχολεία κλείνουν με απόφαση των δημάρχων. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, είναι μία έξαρση της εποχικής γρίπης” είπε χαρακτηριστικά.  Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία των παιδιών ο κ. Κόπτσης απάντησε πως “η εγκύκλιος έχει σταλεί από το υπουργείο παιδείας και εκδοθεί από το υπουργείο υγείας και στη συνέχεια έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία και έχουμε ζητήσει να τηρείται αυστηρά από τους γονείς και τους καθηγητές”.  “Το ποσοστό απουσιών στην Κεντρική Μακεδονία είναι στο 25%. Υπάρχουν σχολεία που η απώλεια μαθητών είναι στο 15% και σχολεία που έχουμε ξεπεράσει το 70%. Δεν τα κλείνουμε όμως τα σχολεία γιατί η διαβεβαίωση των ιατρικών υπηρεσιών είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος” σημείωσε ο κ. Κόπτσης.  Σχετικά με τα σχολικά γεύματα που δεν έχουν ξεκινήσει σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και έχουν προκαλέσει την αντίδραση των δημάρχων είπε: “Έχουν γίνει προσφυγές μεταξύ αναδόχων. Εμείς είμαστε σε έτοιμοι σε μισή μέρα να ξεκινήσουμε τα γεύματα απλά δεν μπορούμε γιατί είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας”  Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση η αναμονή έγκειται στις δικαστικές διαμάχες που γίνεται ανάμεσα σε αναδόχους εταιρίες και γι’αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία.  “Δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε” κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive