Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Για φαντάσου. Το Πακιστάν απειλεί την Ελλάδα: «Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και δικοί μας εχθροί»

Σε μία πολύ περίεργη και επικίνδυνη δήλωση, εμμέσως κατά της Ελλάδας, προχώρησε το πακιστανικό υπουργείο Αμυνας, δηλώνοντας ότι «Ο εχθρός της Τουρκίας και εχθρός του Πακιστάν», κι ενώ κορυφώνονται οι τουρκικές επιθετικές κινήσεις σε βάρος της Κύπρου και η Αγκυρα προχώρησε σε μετωπική επίθεση.
Δεδομένου του γεγονότος ότι το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνοδεύεται και από έντονη φημολογία εδώ και αρκετούς μήνες ότι έμπειροι Πακιστανοί πιλότοι....
επανδρώνουν τουρκικά μαχητικά F-16 που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο του Αιγαίου λόγω έλλειψης, Τούρκων έμπειρων πιλότων.
Έλλειψη που προκλήθηκε μετά τις διαδοχικές εκκαθαρίσεις της κυβέρνησης Ερντογάν στον χώρο της τουρκικής Αεροπορίας, ειδικά μετά το πραξικόπημα, όπου δεκάδες πιλότοι συμμετείχαν ενεργά, ενώ μαχητικά F-16 των πραξικοπηματιών βομβάρδισαν το τουρκικό κοινοβούλιο, την έδρα της κυβέρνησης κλπ.
Η δήλωση του πακιστανικού Γενικού Επιτελείου, έγινε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το πραξικόπημα στην Τουρκία και επισφραγίζει τις συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών με τον κίνδυνο παραχώρησης τεχνογνωσίας πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν στη Τουρκία να είναι ισχυρότερος από ποτέ.
Οι δύο χώρες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε παράνομα προγράμματα όπως στην ανάπτυξη και κατασκευή χημικών όπλων (πρόγραμμα «Κίτρινη Βροχή»), ενώ το Πακιστάν αποτελεί τον κυριότερο αιμοδότη της τουρκικός πολεμικής βιομηχανίας με πιο εντυπωσιακή την αγορά τεσσάρων κορβετών του προγράμματος MILGEM.

12 σχόλια:

  1. προκειται ξεκαθαρα για επιδειξη δυναμης
    πλεον πραγματοποιουνται συγκεντρωσεις και εκδηλωσεις στην ελληνικη επικρατεια,μπουκαρουν παρανομα στην πατριδα μας και επιβαλλουν σιγα σιγα την ατζεντα τους,ετσι κρατος εν κρατει οτι γουσταρουν ζητανε και κανουν αφου νιωθουν οτι η χωρα τους ανηκει πλεον
    θελεις να παρεις την κοπελα σου ή την οικογενεια σου ή να ερθει ενας τουριστας και να απολαυσεις μια βολτα στην χριστουγεννιατικη αθηνα και θα νομιζεις πλεον οτι βρισκεσαι σε κατι που θυμιζει μεταξυ καμπουλ και ισλαμαμπαντ,και εχουν και το θρασος να προωθουν την αθηνα ως χριστουγεννιατικο προορισμο στα προτυπα της πραγας ή βουδαπεστης,μαλλον μπερδεψαν(ή μαλλον επελεξαν)την καμπανια με το live your islam in greece:

    Πορεία μίσους Πακιστανών στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας: «Θέλουμε το κεφάλι του απίστου»

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/829364_poreia-misoys-pakistanon-sto-kentro-tis-hristoygenniatikis ( · → μπειτε στον συνδεσμο να δειτε το βιντεο για μια αθηνα χωρις ελληνες,δειτε τις εικονες και τα βιντεο μιας καποτε ελληνικης πρωτευουσας,αθηναμπαντ πρωην αθηνα πρωτευουσα του ελλαδικου κρατους,θυμιζουμε ολο και περισσοτερο λονδινο και εις ανωτερα,δειτε και τις εικονες με τους αρχιταλιμπαν να μετατρεπουν και επισημα διαφορες περιοχες της πατριδας μας(ουσιαστικα ολη την ελλαδα)σε ισλαμαμπαντ οι αλητες πολιτικοι,α ρε καταντια τι αλλο θα δουμε,ιστορικα δεν πρεπει να υπαρχει αλλος λαος που να επελεξε να αυτοκτονησει ετσι συνειδητα και να πληρωνει απο πανω και την αντικατασταση του)

    ''Πράξη έκαναν την [ορεία μίσους οι Πακιστανοί στο κέντρο της -κατά τα άλλα- χριστουγεννιάτικης Αθήνας ζητώντας τον αποκεφαλισμό ενός Έλληνα. Αιτία ένα ανύπαρκτο στην ουσία περιστατικό με την εξύβριση του Αλλάχ ή του προφήτη Μωάμεθ, δεν έχει διακριβωθεί, με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν μέχρι και το κεφάλι του Έλληνα πολίτη η οποίος προέβη σε αυτή την πράξη.​Η συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά και κατέληξε στο Σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.Έγινε δεν έγινε το συμβάν, σημασία έχει ότι η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει αλλάξει πλέον και στο μέλλον αυτές οι εικόνες θα γίνονται ακόμη και πιο συχνότερες.Αλλοδαποί οι οποίοι έχουν έρθει παράνομα στη χώρα επιβάλλουν και θα επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους και κανόνες σε μια ελληνική κοινωνία η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ύπνωσης η και σε κώμα.

    Όπως διαβάζουμε στο facebook της «Πακιστανικής κοινότητας»:
    Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο και κατέληξε στην Βουλή, απαιτώντας ότι ο προφήτης μας ποτέ δεν θα δεχθεί την ανομία και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ένοχος θα δικαστεί αυστηρότατα.
    https://www.facebook.com/watch/?v=591359938357364
    Το διάσημο "Takbir-Allahu Akbar" των τζιχαντιστών, στο κέντρο της Αθήνας μπροστά απ το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.Ευτυχώς για όλους μας που δεν μπορεί να μιλήσει.
    https://twitter.com/stavroforos_/status/1206230973534425089?ref_src= ''

    για περισσοτερα αναλυτικα στοιχεια εδω:

    ΣΗΚΩ ΓΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ! «ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ… «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ»! (2 ΒΙΝΤΕΟ) ...Ξυπνήστε! Θέλουν ισλαμικό νόμο - Χιλιάδες πακιστανοί φώναξαν “αλλάχου άκμπαρ” μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη!

    https://ethnikismos.net/2019/12/15/%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%ba%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81/ (αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και τις φωτογραφιες και τα βιντεο)
    http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/jupnhste-theloun-islamiko-nomo-sthn-ellada-chiliades-pakistanoi-fwnajan-all (αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και τις φωτογραφιες και τα βιντεο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ·→ για να καταλαβετε ποιους και τι ωρολογιακες βομβες μας εχουν φυτεψει μεσα στην πατριδα μας οι αθλιοι πολιτικαντηδες μας στο εσωτερικο της χωρας,αλλα και που μας σπρωχνουν,τα λεγαμε και τα φωναζαμε για τον λαθροεποικισμο και τις συνεπειες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σ. Ντεμιρέλ, απαντώντας σε ερώτηση αν η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει βελτιώσεις στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτικών δικαιωμάτων, λέει: «Αν δεν είμαστε έτοιμοι τώρα, πότε θα είμαστε;».
    Σε ένταση βρίσκονται οι σχέσεις Μαυροβουνίου- Σερβίας. Ο Γιουγκοσλάβος πρωθυπουργός Μ. Μπουλάτοβιτς σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ο Ομοσπονδιακός Στρατός «δεν θα αναμιχθεί» στα πολιτικά πράγματα του Μαυροβουνίου.
    Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέπτεται τον ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλο και τον ενημερώνει για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι. Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Σημίτης κατά την έξοδο του από το προεδρικό μέγαρό: «Η απόφαση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σταθερότητα στην περιοχή, για την ανάπτυξη ειρηνικών σχέσεων και για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων οικονομικής συνεργασίας». Λέει ακόμα: «Το νέο πλαίσιο δημιουργεί νέες δυνατότητες. Αλλά εξαρτάται από την πορεία το πόσο ικανοποιητικά θα είναι τα αποτελέσματα».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στα όσα συμφωνήθηκαν στο Ελσίνκι σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, λέει: «Το Συμβούλιο επιβάλει μια συγκεκριμένη δέσμευση στα υποψήφια κράτη και στην Τουρκία εν προκειμένω. Την υποχρέωση να προσεγγίζει την ειρηνικά θέματα τα οποία εκείνη θεωρεί ότι υπάρχουν και συνιστούν διαφορές κατά την άποψή της. Και βεβαίως, εφόσον με την ειρηνική προσέγγιση δεν κατορθώσει αυτό που εκείνη η πλευρά, το υποψήφιο κράτος, θεωρεί ότι συνιστά πρόβλημα να το αντιμετωπίσει και να το λύσει, θα πρέπει το θέμα αυτό να οδηγείται στο Διεθνές Δικαστήριο Της Χάγης» (λέει ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας).
    Σε συνέντευξη Τύπου που δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι. Λέει: «Να σας το πω σε πολύ απλή γλώσσα. Δώσαμε πάρα πολλά και δεν πήραμε σχεδόν τίποτα». Στη συνέχεια αναφερόμενος στην Κύπρο λέει: «Εκεί πράγματι υπήρξε μια θετική εξέλιξη, αν και οι τελικές διατυπώσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενδέχεται να ανατρέψουν την αποσύνδεση της επίλυσης του Κυπριακού από την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε». Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά λέει: «Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι ότι μόνοι μας ανοίξαμε την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία, ενώ συνεχίζει να μιλά για γκρίζες ζώνες και μας απειλεί με χρήση βίας. Στη ουσία, στο Ελσίνκι επιτεύχθηκε με πανηγυρικό τρόπο η αναβάθμιση της Τουρκίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ . Ετσεβίτ, αναφερόμενος στις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι για τη Κύπρο, λέει: «Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την ΤΔΒΚ, κάποιοι κύκλοι έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια εναντίον μου. Εγώ είμαι δυσαρεστημένος με όσους σκέφτονται ότι μπορώ να κάνω παραχωρήσεις. Όσο υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κινδύνου για ΤΔΒΚ. Δεν πρόκειται να κάνουμε τους Τουρκοκυπρίους αντικείμενο διαπραγμάτευσης».
    Σε δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα «Μιλιετ» ο Τούρκος Υπ Εξ Ι. Τζέμ αναφερόμενος στις αποφάσεις στο Ελσίνκι σχετικά με την πορεία της Κύπρου προς την Ε.Ε. λέει: «Η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο έλεγαν ότι αντιτάσσονται στην ένταξη μιας διχοτομημένης Κύπρου. Η Ελλάδα ήθελε να το αλλάξει αυτό και στο Ελσίνκι το κατάφερε. Ήθελε να βάλει στο κείμενο την Κύπρο, ανεξάρτητα από την ενότητα ή διχοτόμηση και το έκανε. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι σε βάρος μας». Σε άλλο σημείο λέει: «Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι ως προς το Αιγαίο υπάρχει μόνο πρόβλημα υφαλοκρηπίδας, ενώ εμείς υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα».
    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την παράταση, για 6 μήνες, της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.
    Σε δηλώσεις που κάνει ο ΥΠ. Εξ Ι. Τζεμ αναφερόμενος στην ύπαρξη και λειτουργία στην Τουρκία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (την πλειοψηφία έχουν οι στρατιωτικοί – η ύπαρξη του προβλέπεται από το Σύνταγμα), λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα στο Συμβούλιο που να =συνιστά πρόβλημα για τις σχέσεις με την Ε.Ε». Λέει ακόμα ότι «στο Συμβούλιο οι στρατιωτικοί πολλές φορές σκέπτονται πιο φιλελεύθερα ακόμα κι από μένα. Έχω αισθανθεί πολλές φορές ότι είμαι πιο συντηρητικός από τους στρατιωτικούς».
    Γράφεται ότι σε δηλώσεις που κάνει στη Ν. Υόρκη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκάς, αντιδρώντας στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Ελσίνκι σχετικά με την πορεία της Κύπρου προς την Ε.Ε., Λέει: «Δεν υπάρχει πλέον λόγος να συνομιλήσουμε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα με τους Ελληνοκυπρίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
      Ο πρόεδρος του Σουδάν Ο. Μπασίρ κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (αντιδικεί με τον πρόεδρο της βουλής Χ. Τουράμπι).

      Διαγραφή
  5. Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 1999
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής επισκέπτεται τον ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλο και του εκθέτει τις απόψεις του για τις αποφάσεις που πάρθηκαν αναφερόμενος στις αποφάσεις.
    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει ομόφωνα την Ελλάδα για παράβαση του ΑΡΘΡΟΥ 9 – ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας – στην υπόθεση του Ιμπραήλ Σερίφ, Έλληνα υπηκόου, μουσουλμάνου, κάτοικου Κομοτηνής (ο Σερίφ καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια επειδή εμφανίζονταν ως μουφτής Ροδόπης).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα συμφωνηθέντα στο Ελσίνκι για την Κύπρο λέει: «Η απόφαση που ελήφθη ήταν αδιαμφισβήτητα μια εθνική επιτυχία. Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, ο χρόνος δεν θα δουλεύει πλέον υπέρ της Τουρκίας, αντίθετα θα τη θέσει ενώπιων σκληρών διλημμάτων. Υπάρχει μια ελπίδα βάσιμη να βγούμε από το αδιέξοδο. Άλλωστε αυτή ήταν επιδίωξη όλων μας. Όλοι κάναμε την σύσταση στην κυβέρνηση αυτό να επιδιώξει και όλοι προσπάθησαν να τη βοηθήσουμε». Στην Συνέχεια ως αναφορά τα ελληνοτουρκικά λέει: «Η απόφαση είναι ασαφής. Σε ορισμένα σημεία μας δημιουργεί και αμφιβολίες αν θα λειτουργήσει προς όφελος μας. Και πάντως δεν δεσμεύει την Τουρκία η οποία από την επομένη έσπευσε να τα αμφισβητήσει» (πιστεύει ότι ‘είναι καλύτερα» να έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε.) .
    Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 1999
    Το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης αντιδρώντας στα όσα δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης για τις συμφωνίες του Ελσίνκι λέει: «Ο Κ. Μητσοτάκης πληγώνει θανάσιμα την καρδιά των οπαδών της ΝΔ, μια παράταξης που τον στήριξε 10 χρόνια στην ηγεσία της και τον έκανε πρωθυπουργό».
    Ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της βουλής λέει: «Τίποτα πέραν της υφαλοκρηπίδας δεν έχουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία. Η όποια διεκδίκησή της δεν έχει νομική βάση, και άρα θα συζητήσουμε για να διαπιστώσουμε ότι διαφωνούμε».
    Διεξάγεται στην Βουλή συζήτηση για το θέμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι σχετικά με το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λέει μεταξύ άλλων: «Επιστρέψαμε από το Ελσίνκι με την αποδοχή όλων των στόχων και θέσεων μας. Διασφαλίσαμε τα δίκαια και δικαιώματα, τα ζωτικά συμφέροντα και τις προοπτικές της χώρας μας». Σε άλλο σημείο: «Η ΝΔ αποδεικνύεται και πάλι ακατάλληλη. Αυτή η ακαταλληλότητα της την οδηγεί σήμερα στην έντονη αντιπαράθεση και αύριο στις πρόωρες εκλογές. Λιγότερη μικροψυχία, περισσότερη ευθύνη της αντιπολίτευσης θα ήταν χρήσιμες κατακτήσεις για την πολιτική ζωή και τα συμφέροντα της χώρας μας».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στη βουλή για τα αποτελέσματα της Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι λέει: «Από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκύπτει ότι η Τουρκία αποκομίζει άμεσα, σημαντικά και καθαρά κέρδη, ενώ η Ελλάδα υποχώρησε από τις πάγιες θέσεις της, χωρίς καν να διασφαλίσει τα αυτονόητα».
    Τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι: η γ.γ. του ΚΚΕ είναι επικριτική όπως και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας – Αντίθετα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος λέει ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι είναι κατ’ αρχήν θετικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 1999
      Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας κατά τη διάρκεια του γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου λέει: «Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει συνεργασίες με όλα τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται εκτός της δικής τους παράταξης, εφόσον αποδέχονται το πρόγραμμα και τις κατευθύνσεις του». Σε άλλο σημείο λέει ότι η παρούσα βουλή μπορεί και πρέπει νε εκλέξει ΠτΔ. Συνεχίζοντας λέει ότι, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, «θα προχωρήσουμε σε εκλογές το Μάρτιο με ευθύνη της ΝΔ».

      Διαγραφή
    2. Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 1999 διεθνή
      Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία καταδικάζει σε κάθειρξη 40ετών τον 30χρονο Σερβοβόσνιο Γκόραν Τζέλισιτς (κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας).
      Ο πρωθυπουργός Της Ρουμανίας Ρ. Βασίλε υποβάλλει παραίτηση. Στη θέση του διορίζεται ο Α. Ατανάσιου (ο Βασίλε αρνιόταν να παραιτηθεί παρά τον ότι ο πρόεδρος της χώρας Ε. Κωνσταντινέσκου τον είχε απαλλάξει από τα καθηκοντά του).
      Η Ρωσία εκτοξεύει ένα νέο διηπειρωτικό πύραυλο που φέρει την ονομασία «Τοπόλ-Μ». Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν μιλώντας κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης λέει: «Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει να της μιλούν με την γλώσσα της ισχύος και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, διπλωματικά και στρατιωτικοπολιτικά»(για να προτρέψει κάτι τέτοιο. Τέτοιου είδους γλώσσα είναι απαράδεκτη για μας, καθώς διαθέτουμε πυρηνικό οπλοστάσιο».
      Τόσο ο Φιλανδός πρωθυπουργός Π. Λιπόνεν (η Φιλανδία έχει την προεδρία της Ε.Ε. ως το τέλος του έτους) όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρ. Πρόντι σε δηλώσεις τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι (χαρακτηρίζουν θετικό βήμα την αναγνώριση της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας).
      Ο Ισραηλινός υφυπ. Άμυνας Ε. Σνέχ σε δηλώσεις του αναφέρει ότι κάθε μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Χαμάς» που συμμετέχει σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ υπογράφει αυτόματα τη θανατική του καταδίκη (το βράδυ της Δευτέρας άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ σκότωσαν σε χωριό της Δυτικής όχθης δύο μέλη της «Χαμάς».
      ο Τούρκος ΥΠ. Εξ. Ι. Τζέμ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «CNN Turk» λέει: «όπως μπορώ και μιλάω εγώ στη μητρική μου γλώσσα σε μια τηλεοπτική εκπομπή, το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχουν και όλοι στην Τουρκία» (λέει ότι αυτό « νομικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί μεν, αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει πράξη»).

      Διαγραφή
    3. Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 1999
      Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει συνάντηση με τον Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη(γράφεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη δημοσκόπηση της εταιρείας «MRB» που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ – γράφεται επίσης ότι ο Κ. Σκανδαλίδης αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές υποστήριξε ότι «τον Οκτώβριο του 2000 θα μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό απ αυτό που θα παίρναμε το Μάρτιο».
      Η Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης Βάσω Παπανδρέου σε ομιλία της αναφέρει και τα εξής: «Αρκετές ικανές γυναίκες βρίσκονται εκτός κοινοβουλίου, σε αντίθεση με αρκετούς άνδρες που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και βρίσκονται εντός κοινοβουλίου».
      Ο πρόεδρος των φιλελευθέρων Στ. Μάνος σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Τα αποτελέσματα της έρευνας κοινής γνώμης «Τάσεις» δείχνουν ότι έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις για την εκλογική ήττα της ΝΔ».

      Διαγραφή
  6. Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ έχει στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση-συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκάς (έφτασε στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενος από Ν. Υόρκη). Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός μετά το τέλος στης συνάντησης λέει: «Ο όρος για πρόοδο στο Κυπριακό είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας των δύο χωριστών κρατών στο νησί». Εξάλλου, σε δηλώσεις που κάνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφερόμενος στην απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για παράταση του χρόνου παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, λέει : «Σε περίπτωση που στην απόφαση της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο νησί γίνει λόγος για Κυπριακή κυβέρνηση, θα επιβληθούν στο Βορρά περιορισμοί στους στρατιώτες της δύναμης».
    Ανακοινώνεται ότι το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας αποφάσισε να ιδρύσει στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης τμήμα «Παγκόσμιων Θρησκειών» (Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου λένε ότι το υπό ίδρυση τμήμα δεν έχει καμία σχέση με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης).
    Ο Μπορίς Τραϊκόφσκι ορκίζεται πρόεδρος της «ΠΓΔΜ» (στην τελετή δεν παραβρίσκονται εκπρόσωπου της αντιπολίτευσης).
    Ύστερα από συμφωνία που επιτυγχάνεται μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης, εκπροσώπων των βιομηχάνων και του Εβραϊκού Συμβουλίου, όσοι δούλεψαν σαν σκλάβοι στα εργοστάσια της Ναζιστικής Γερμανίας θα εισπράξουν αποζημιώσεις(το ποσό που θα διανεμηθεί φθάνει το 1, 6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ).
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ έχει στην Ουάσιγκτον με τον Υπ. Εξ της Συρίας Φ. Σάρρα «παρουσίας» του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρει: «ήρθαμε εδώ στην Ουάσιγκτον για να κάνουμε παρελθόν τις φρικαλεότητες του πολέμου και να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ειρήνης. Έχουμε απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας, της αποφασιστικότητας και τις προσήλωσης που θα είναι αναγκαίες για να δεσμευτούμε με τους Σύρους εταίρους μας». Εξάλλου σε δηλώσεις που κάνει ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών λέει: «Για τη Συρία, ειρήνη σημαίνει απόδοση όλων των κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών».
    Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής (14/12) υπογράφεται η πράξη παράδοσης της διώρυγας του Παναμά από τις ΗΠΑ στον Παναμά. Τα σχετικά έγγραφα για λογαριασμό των ΗΠΑ υπογράφει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Κάρτερ και για λογαριασμό του Παναμά η πρόεδρος Μιρέγια Μοσκόσο.
    Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο Μπ. Κούσνερ και οι εκπρόσωποι των Αλβανοφώνων (Ι. Ρουγκόβα, Χ. Θάτσι, και Ρ. Κόσγια) υπογράφουν στην Πρίστινα συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία μια κοινής προσωρινής διοίκησης (οι εκπρόσωποι των Σέρβων αρνούνται να υπογράψουν τη συμφωνία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 1999
    Ανακοινώνονται τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην «επιτροπή εκλογικού αγώνα» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης (αποτελείται από 34 μέλη – επικεφαλής ο Κ. Σημίτης).
    Ο Λ. Κύρκος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλανετ» λέει: «Είναι άδικο να κατηγορείται ο ΣΥΝ ότι δεν έχει πολιτικό στίγμα. Τα παραδείγματα στην εξωτερική πολιτική μας δίνουν την δυνατότητα να πούμε ότι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα εκείνος που ήταν έγκαιρα προσανατολισμένος σε μια κατεύθυνση που σήμερα υιοθετείται και από την κυβερνητική πολιτική ήταν ο ΣΥΝ».
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αλλάξει η ΝΔ θέση και να ψηφίσει τον Κ. Στεφανόπουλο για ΠτΔ λέει: «Αν αλλάξει στάση και ψηφίσει τον κ. Στεφανόπουλο, Εμμέσως αλλά καταφανώς ΔΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στον Κ. Σημίτη και την κυβέρνηση» (η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ποιόν θα υποστηρίξει για ΠτΔ – υποστηρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατόν).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας από τον Πειραιά σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του λέει: «Κανείς σε αυτήν τη μάχη δεν θα είναι μακριά, κανείς δεν θα λείψει. Στον αγώνα αυτόν οι πόρτες θα είναι ανοιχτές και όλοι θα είναι παρόντες στο προσκλητήριο και συσπειρωμένοι στη δική σας πανστρατιά» (άνοιγμα στα πρώην στελέχη του κόμματος που βρίσκονται εκτός).
    Η βουλή με ψήφους 138 έναντι 114 απορρίπτει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική Επιτροπή για την έρευνα της υπόθεσης του «Προκαθορισμένου Στοιχήματος» (το αίτημα από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης).
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Αθήνα ο αξιωματούχος του ρωσικού Υπ Άμυνας Λ. Ιβάνοφ, αναφερόμενος στην ένταση που φαίνεται να υποβόσκει στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Λέει: «Για το γεγονός αυτό ευθύνονται – υποστήριξε – όσα ισχυρά κράτη επιδιώκουν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά άλλων, λιγότερο ισχυρών κρατών, με απώτερο σκοπό ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπως αυτές υπάρχουν από το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου». Αναφερόμενος στο Τσετσενικό λέει: «Αποφασίσαμε να τελειώνουμε μια καλή αυτή τη φορά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 1999
      Ο άλλοτε δήμαρχος Αθηναίων Δ. Mπέης προαναγγέλλοντας εμμέσως την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 98,4»: «Δεν μπορώ να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο των εκσυγχρονιστών επειδή επειδή πιστεύω ότι είναι αποστάτες της πολιτικής».

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive