Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Εξοργισμένοι οι συνταξιούχοι: «Μας κορόιδεψαν»- Στην τελική ευθεία ο προεκλογικός αγώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ

Διαμαρτύρονται ασταμάτητα οι συνταξιούχοι για την λεγόμενη 13η σύνταξη, την οποία βρήκαν στα ΑΤΜ…κουτσουρεμένη! Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι έμειναν χιλιάδες δικαιούχοι που έτρεξαν με λαχτάρα στα ΑΤΜ για να πάρουν την περιβόητη 13η σύνταξη....
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως θα δουν…μια ολόκληρη σύνταξη να βρίσκεται στο λογαριασμό τους, όμως όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν καθόλου έτσι τα πράγματα.  Τελικά, όπως φάνηκε, τα ποσά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως παροχή ήταν μικτές αποδοχές, στις οποίες μάλιστα υπήρχε παρακράτηση φόρου έως και 22%, αλλά και εισφορά υπερ υγείας 6%.  Τα παραπάνω εξόργισαν τους συνταξιούχους, αφού καταγγέλλουν πως δεν είχαν ενημερωθεί ότι και το ήδη κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί με όλες τις επιβαρύνσεις ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας τετραετίας.  Συνταξιούχος που λαμβάνει κανονική σύνταξη 1080€ έλαβε μόλις 240€ με τους φόρους ΣΥΡΙΖΑ. Άλλος που λαμβάνει σύνταξη 1661€, δικαιούται 498€, όμως με τους φόρους πήρε 468€. Άνδρας συνταξιούχος που λαμβάνει μηνιαίως 681€, πήρε 249€. Εκπαιδευτικός που παίρνει 1135€, έλαβε μόλις 301€.  

Με λίγα λόγια: Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα, τόσο μεγαλύτερο το «κουτσούρεμα».    Την ίδια ώρα, προς την τελική ευθεία οδεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με την προεκλογική μάχη των…σποτ να έχει «φουντώσει» για τα καλά.  Αρχικά, με βάση την 13η σύνταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε το πασίγνωστο πλέον προεκλογικό σπότ με συνταξιούχο γυναίκα που ξεκινά με την φράση, «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα», αναφερόμενη στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σκοπός του σποτ ήταν να κερδίσει προβάλλοντας την παροχή της 13ης σύνταξης.  Αμέσως η ΝΔ απάντησε με αποδόμηση του σπότ της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας στους συνταξιούχους ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι έχασαν τουλάχιστον 2065 ευρώ το χρόνο.  «Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα: Κατάργησε το ΕΚΑΣ, μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου, περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας, κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ το χρόνο.  «Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα. Πολιτική Αλλαγή τώρα. Για να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων» καταλήγει η ΝΔ στο τηλεοπτικό μήνυμά της.   

Το «χαμένο» σπότ και οι απειλές για μηνύσεις από το Μαξίμου  Μετά από όσα είδαν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ το βράδυ της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε άρον άρον το σποτ με τη συνταξιούχο, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να κατέβει το σποτ της ΝΔ που χρησιμοποιούσε τα ίδια πλάνα, με δικαιολογία τα copyrights λέγοντας πως διαμαρτυρήθηκε η εταιρεία παραγωγής που είχε κάνει το σποτ.   

Έτσι, η ΝΔ παρουσιάζει πλέον στο προεκλογικό της σποτ πιξελαρισμένα πλάνα και να αναφέρει «Στο νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ μια κυρία αναρωτιέται πόσες φορές της έκοψαν τη σύνταξη. Θα σας θυμίσουμε εμείς», ενώ από εκεί και πέρα συνεχίζει χωρίς το δεύτερο πλάνο με τη συνταξιούχο.    Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ακόμη ένα σποτ, με τίτλο « το πορτοφόλι μου δε λέει ψέματα», το οποίο αναφερόταν επίσης στην 13η σύνταξη και δεν αποκλείεται και αυτό να… εξαφανιστεί.  Σε αυτό μια γυναίκα συνταξιούχος λέει, «Όλα και όλα, το πορτοφόλι μου, δε λέει ποτέ ψέματα, εντάξει Κυριάκο;»    Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμη, μέχρι την ημέρα των κρίσιμων Ευρωεκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive