Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

ΙΔΕΑ! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ! Τόσες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ & ΠΟΝΟ προξένησε! Πρόταση στήν Βουλή! [Τι γνώμη έχετε;;;] ΦΩΤΟ

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.;ΟΝΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...
ΛΕΤΕ;...
Όπως (ΔΕΝ) είναι γνωστό, μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Καρακώστας, για τις γερμανικές επανορθώσεις, υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης και για τα ανθρώπινα θύματα και τις  κ α τ α σ τ ρ ο φ έ ς   σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του Κ.Κ.Ε. από το 1944 μέχρι το 1949. 

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελος Καρακώστας

Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του με το εξής: «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία τουΚ.Κ.Ε. θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες».
Αλήθεια, ποιες ήταν οι απώλειες της Πατρίδος σε έμψυχο δυναμικό και τι καταστροφές προκλήθηκαν σ’ αυτήν από τον συμμοριτοπόλεμο που εξαπέλυσε το Κ.Κ.Ε.;
Σχετική εικόνα

Αναφέρει σχετικά ο Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας στο βιβλίο του «Φωτιά και τσεκούρι», κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Απώλειες, ζημίες και φύση του αγώνος», μόνον για την περίοδο του «Τρίτου Γύρου», 1946-1949:
«Από της πλευράς των εθνικιστών οι απώλειες ήταν:
Εκτελεσθέντες πολίτες 4.123
Εκτελεσθέντες ιερείς 165
Πολίτες φονευθέντες από νάρκες 931
Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 1.579
Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 2.329
Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 12.777
Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 37.732
Ως προς τα εγχειρήματα τα οποία ανέλαβε ο Δ.Σ.Ε. από τον Απρίλιο του 1946 έως τον Δεκέμβριο του 1949, μπορούν μετά βεβαιότητος να μνημονευθούν τα εξής:
Εισβολές συμμοριών σε οικισμούς 2.030
Επιθέσεις κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 1.446
Βολές όπλων γενικώς κατά οικισμών (περίπου) 3.150
Βολές βαρέων ή μέσων όπλων κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 510
Δολιοφθορές κατά σιδηροδρομικών γραμμών 525
Καταστροφές γεφυρών σιδηροδρόμων 330
Καταστροφές γεφυρών αμαξιτών δρόμων 476
Η αξία των ζημιών που προκλήθησαν από τον Συμμοριτοπόλεμο υπελογίσθη επακριβώς κατά τα έτη 1950-1951 από το Υπουργείον Συντονισμού της Ελλάδος, μόνον ως προς τα αγαθά τα ολικώς κατεστραφέντα: ανέρχεται σε 250.000.000 δολλάρια αγοραστικής αξίας του 1948!
Εάν προσθέσει κανείς την αξία των οικιών που υπέστησαν ζημίες (100.000 περίπου), την συντήρηση των προσφύγων και την αξία των ωρών εργασίας που απωλέσθησαν, φθάνουμε στο ένα δισεκατομμύριο δολλάρια του 1948.
Υπό το φως των δεδομένων της εποχής, ο προαναφερθείς αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου ήταν τεράστιος!».
Με λίγα λόγια και προσαρμόζοντας την αξία των ζημιών στην σημερινή αναλογία, η Ελλάς θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα με την κατάσχεση της αμύθητης περιουσίας του Κ.Κ.Ε., η οποία είναι δίκαιη και θα γίνει πράξη!
Άν δεν μας απατά η μνήμη, πρίν κάμποσα χρόνια είχε έλθει στην δημοσιότητα μία έρευνα της Εισαγγελίας της Μόσχας, γιά το ΠΩΣ και το ΠΟΥ και ασφαλώς ΠΟΣΑ "έφευγαν" στο εξωτερικό τεράστια ποσά απο το Κ.Κ.Σ.Ε. πρός ορισμένα ομοειδή κόμματα άλλων χωρών, άρα και πρός το Κ.Κ.Ε.
Είχε γίνει λόγος περί αυτών των αληθινά ...παχουλών εμβασμάτων γιά "μεσολάβηση" τραπεζών είτε στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου (να ερωτήσουμε τάχα τον Ζ.Κλώντ Γιουνκέρ μήπως ξέρει κάτι;;;....), είτε στήν Βαντούζ του Λιχτενστάϊν.
Τί απέγινε;
Πώς και γιατί σταμάτησε ή παρασιωπήθηκε το θέμα αυτό;
Και τέλος ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ 'ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ' ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΔΟΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;
Ο Ρ Ι Σ Τ Ε ;

4 σχόλια:

 1. Μετά τον εξωτερικό εχθρό, τον Γερμανικό, ήλθε ο εσωτερικός εχθρός για να γκρεμίσει ότι απέμεινε. Τα δεινά της Ελλάδος δεν έχουν τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ !!!!!

  ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αἱματοκύλισαν, κατέστρεψαν, διέλυσαν τὴν Ἑλλάδα καὶ ὡς ἐπιβράβευσιν τοὺς παραδώσαμε τὴν διακυβέρνησιν τῆς χώρας διὰ νὰ τὴν ἐπαναφέρουν εἰς τὸ 1949 ὤστε νὰ τελειώσουν αὐτὰ τὰ ὁποῖα δὲν ἐπρόλαβαν νὰ κάνουν. Αὐτὸ τὸ μυαλὸ οὔτε οἱ μαϊμοῦδες τὸ ἔχουν Ἑλληναρὰ μου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive