Τρίτη 23 Απριλίου 2019

«Βόμβα» του Ι. Κοραντή: «Στόχος ο Καραμανλής από τη διαρροή εγγράφων για την «Πυθία» – Σκόπιμα διέρρευσε το έγγραφο η Κυβέρνηση»

Στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αναφέρεται ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Γιάννης Κοραντής υπογραμμίζοντας πως «δεν αναιρεί τις προηγούμενες πληροφορίες των Αρχών το έγγραφο που διέρρευσε σκόπιμα δύο ημέρες μετά από τη δίκη για την υπόθεση «Πυθία»....

Μιλώντας στη Real News ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ υποστηρίζει πως «στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό εκτιμούν ότι η διαρροή του επίμαχου εγγράφου, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η δίκη έχει ως στόχο τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή».
Το έγγραφο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και εστάλη στους υπουργούς Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη καθώς και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης στις 16 Απριλίου του 2019 αναφέρεται στο περιεχόμενο δύο προηγούμενων εγγράφων της ΕΥΠ, τα οποία με φερόμενη πηγή προέλευσης της ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) προειδοποιούσαν για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και αποσταθεροποίησης της χώρας, «οργανωμένο από δυτικές μυστικές υπηρεσίες με τη συμμετοχή της Ισραηλινής Μοσάντ».
Το επίμαχο έγγραφο αναφέρει πως «παρά τις προσπάθειες της Υπηρεσίας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής, ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθέντων πληροφοριών».
«Εκτιμάται, κατόπιν τούτου, ότι από πλευρά του ρώσου αξιωματούχου που προσκόμισε το πληροφοριακό υλικό, ότι επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των κρατικών Αρχών της χώρας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real ο τότε διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου είχε επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή ζητώντας να μάθει εάν υπήρχαν κι άλλες πληροφορίες.
Ο κ Κοραντής είχε τότε απαντήσει ότι «η υπηρεσία πίεζε τον πληροφοριοδότη να κινηθεί δραστήρια και ότι θα ενημέρωνε εάν υπήρχαν νεώτερα στοιχεία».
Τέλος να σημειωθεί ότι Καραμανλικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι η δίκη που ξεκίνησε προχθες Παρασκευή (19/4) αφορά ουσιαστικά την υπόθεση με τις υποκλοπές και τη δολοφονία Τσαλικίδη λέγοντας ότι στην ουσία η υπόθεση «Πυθία» έχει τεθεί στο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive