Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

"Τσουνάμι" προσφυγικών ροών στη Σάμο. Η δράση των κυκλωμάτων

"Τσουνάμι" προσφυγικών ροών στη Σάμο. Η δράση των κυκλωμάτων
Εκατοντάδες καλοκαιρινές σκηνές για διαμονή και καφάσια για κρεβάτια. Αν και η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια δοκιμάζεται με την προσφυγική κρίση, ακόμα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις νέες αυξήσεις στις ροές που κατά διαστήματα εμφανίζονται. Ο νέος εφιάλτης για μετανάστες και κατοίκους βρίσκεται στη Σάμο....
Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, οι μετανάστες είναι πενταπλάσιοι από τις υπάρχουσες θέσεις της δομής, μετατρέποντάς το σε νέο κολαστήριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, τα δουλεμπορικά κυκλώματα της Ασίας και της Αφρικής χρησιμοποιούν την ευρύτερη περιοχή απέναντι από τη Σάμο.
Συγκεκριμένα, την παραθαλάσσια περιοχή Κουμχουριέτ, το Κουσάντασι μέχρι και το εθνικό πάρκο του δέλτα του ποταμού Μαιάνδρου, για αυτό και η έξαρση των ροών μέσα στο 2018. Το γεγονός ότι οι μετανάστες αυτοί δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, δεν προέρχονται δηλαδή από χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ, αλλά κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, δημιουργεί ακόμα πιο περίπλοκες καταστάσεις στο νησί της Σάμου.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", κατά καιρούς τα κυκλώματα «ανοίγουν» και «κλείνουν» τους δουλεμπορικούς δρόμους. Η Σάμος μπήκε στο στόχαστρο τον Σεπτέμβρη. Μέσα σε 4 μήνες έσπασε όλα τα… ρεκόρ. Τον Οκτώβριο περίπου 2.000 άτομα έφτασαν στις ακτές του νησιού, με τις βάρκες να εντοπίζονται σε ακτογραμμή 50 ναυτικών μιλίων. Αυτή τη στιγμή, μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα στοιβάζονται περίπου 4.000 άτομα, όταν η επίσημη χωρητικότητα στα κοντέινερ είναι για 680, φέρνοντας τη Σάμο σε δεινότερη θέση ακόμα και από τη Μόρια της Λέσβου.
Γύρω από το επίσημο κέντρο εκατοντάδες σκηνές και τεντόπανα έχουν γίνει σπίτι για τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών. Ανάμεσά τους 200 παιδιά, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, ακόμα και σε… κρατητήρια, ελλείψει θέσεων για ασυνόδευτα παιδιά! Στο νησί υπάρχουν μόνο 19 θέσεις, με τις ανάγκες να είναι τεράστιες.
Αναστάτωση
Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι, καθώς τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας, ληστειών και κλοπών είναι πλέον καθημερινά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει το Νοσοκομείο Σάμου, που πλέον εξυπηρετεί τις ανάγκες των προσφύγων. Ο ένας μετά τον άλλο, οι γιατροί παραιτούνται, ενώ υπό παραίτηση είναι και ο μοναδικός γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ.
Σε ολόκληρο το νομό υπάρχει μόνο μία παιδίατρος. Ο εμβολιασμός και τα τακτικά ιατρεία των παιδιών έχουν σταματήσει για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά, τις γέννες και τις νοσηλείες.
Το νησί επισκέφτηκε και ο υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Για άλλη μία φορά ερχόμενος στη Σάμο αντικρίζω την ίδια εικόνα εξαθλίωσης και ντροπής. Καμία βελτίωση δεν έχει γίνει από την τελευταία μου επίσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Οκτώβριο και αυτό δείχνει τελικά πως ο ανθρωπισμός των κυβερνώντων βυθίζεται στις λάσπες, στις σκηνές, στα λύματα και γενικότερα στην εγκατάλειψη των hot-spots.
Προσωπικά, θέλω για ακόμη μία φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική βόμβα που υπάρχει στο hot-spot της Σάμου, αλλά και για τον κίνδυνο που υπάρχει για τον τοπικό πληθυσμό της».

2 σχόλια:

  1. η αυτοκτονια μιας χωρας σε ζωντανη συνδεση,το δογμα οζαλ σε πληρη εξελιξη,δεν απασχολει πλεον κανεναν ο καθημερινος εποικισμος της χωρας μας,πραγματικα κριμα δεν αξιζε αυτη την καταστοφη η πατριδα μας( • → Καλεντερίδης: Πως έτσι απλά καταστρέφεται μια χώρα – Το «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας http://taxalia.blogspot.gr/2017/09/blog-post_661.html )

    τα νησια μας στην κυριολεξια σβηνουν-βουλιαζουν-διαλυονται,δεν τους ενδιαφερει και κανεις δεν ασχολειται στοχος τους ειναι να εξαφανιστουν οι ελληνες,τα νησια του αγαιου εποικιζονται καθημερινα και βουλιαζουν απο λαθρομεταναστες,σηκωνεις πλεον τα χερια ψηλα με την δυναμικη που εχει αποκτησει ο εποικισμος-εισβολη της πατριδας μας

    καταστρεφονται τα νησια μας,απολυτως τιποτα για αποτροπη εισοδου ουτε συλληψεις ουτε τιποτα απλα ελευθερη εισοδος για να εγκατασταθουν ολο και περισσοτεροι λαθρομεταναστες και να τριγυρνουν ελευθερα νομιμοποιωντας τον εποικισμο της πατριδας μας,οπως και στην λεσβο ετσι και στην κω,χιο,σαμο κλπ... εκτος ελεγχου η κατασταση,σε συντομο χρονικο διαστημα θα παψει να αποτελει ελληνικο εδαφος

    δεν απασχολει και δεν ενδιαφερει πλεον κανεναν ο καθημερινος εποικισμος της χωρας μας, πραγματικα κριμα δεν αξιζε αυτη την καταστοφη η πατριδα μας,δωσε συνταξη στον ελληνα στα 40 και ενα σκασμο επιδοματα και ολα ενταξει,προκειται για εναν τελειωμενο και παρακμιακο λαο

    δυστυχως επιβεβαιωνομαστε καθημερινα,τα γραφαμε προσφατα οτι οι αφιξεις δεν σταματησαν ποτε και ειναι καθημερινες,καθημερινα μπουκαρουν παρανομα στην πατριδα μας 200-300 λαθρομεταναστες απο τα χερσαια και θαλασσια συνορα μας

    αν δεν λαβουμε ολα εκεινα τα μετρα προκειμενου να σφραγιστουν τα χερσαια και θαλασσια συνορα μας Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ(αν δεν το εχει κανει ηδη)
    αν δεν θελουμε να αυτοκτονησουμε θα πρεπει αμεσα να δημιουργησουμε εναν τεχνητο φραχτη μπροστα απο τα νησια μας με την τοποθετηση πλωτων χοτ σποτ,για την αρχη φτανει ενα καθως το καθενα εχει χωρητικοτητα μεχρι και 30000 ατομων,ειναι η μονη λυση που θα λειτουργησει και αποτρεπτικα καθως οποιος μαζευεται απο την θαλασσα θα γνωριζει οτι δεν θα πατησει ποτε ελληνικο-ευρωπαικο εδαφος αλλα θα στελνεται κατευθειαν σε ενα πλοιο-φυλακη

    σε διαφορετικη περιπτωση αναλογα με τις ορεξεις των τουρκων θα μας στελνουν οποτε θελουν και οσους θελουν ωστε να μας βουλιαξουν και να μας σβησουν οριστικα απο τον χαρτη

    τα γραφαμε προσφατα και με πιο αναλυτικα και συμπληρωματικα στοιχεια εδω http://www.pronews.gr/portal/20160414/defencenet/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1 και εδω http://www.pronews.gr/portal/20160422/defencenet/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF αναφορικα με τα ανυπαρκτα και ανοχυρωτα συνορα μας(χερσαια-θαλασσια)και για ολα τα μετρα που πρεπει να λαβουμε προκειμενου να σφραγισουμε τα χερσαια και θαλασσια συνορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. '' Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει το Νοσοκομείο Σάμου, που πλέον εξυπηρετεί τις ανάγκες των προσφύγων. Ο ένας μετά τον άλλο, οι γιατροί παραιτούνται, ενώ υπό παραίτηση είναι και ο μοναδικός γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ.Σε ολόκληρο το νομό υπάρχει μόνο μία παιδίατρος. Ο εμβολιασμός και τα τακτικά ιατρεία των παιδιών έχουν σταματήσει για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά, τις γέννες και τις νοσηλείες.''

    να μας ζησουν ακομα δεν εφτασαν εχουμε γεννητουρια,ακομα δεν ηρθαν γεννοβολουν σαν τα κουνελια(πληρωνει το κοροιδο ο ελληνας,πληρωνε κοροιδο ελληνα για να μας τελειωσουν τοσο οικονομικα οσο και πληθυσμιακα):

    ''Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, τα δουλεμπορικά κυκλώματα της Ασίας και της Αφρικής χρησιμοποιούν την ευρύτερη περιοχή απέναντι από τη Σάμο.Συγκεκριμένα, την παραθαλάσσια περιοχή Κουμχουριέτ, το Κουσάντασι μέχρι και το εθνικό πάρκο του δέλτα του ποταμού Μαιάνδρου, για αυτό και η έξαρση των ροών μέσα στο 2018. Το γεγονός ότι οι μετανάστες αυτοί δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, δεν προέρχονται δηλαδή από χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ, αλλά κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, δημιουργεί ακόμα πιο περίπλοκες καταστάσεις στο νησί της Σάμου.''

    • → πως εφτασαν ολοι αυτοι οι αφρικανοι και λοποι στην τουρκια;
    μεσω της turkish airlines που παιζει ρολο κλειδι στην λαθρομεταναστευση
    και τι κανει η ελλαδα;εχει στρωσει κοκκινο χαλι στην turkish airlines αντι να απαγορευτει η προσγείωση των Turkish Airlines σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας ή ακομα καλυτερα της Ευρώπης (Toυρκική «απόβαση» στην Ελλάδα: Στο «στόχαστρο» της Turkish Airlines ελληνικοί προορισμοί https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/722713_toyrkiki-apovasi-stin-ellada-sto-stoho-tis-turkish-airlines-ellinikoi )

    Να θυμίσουμε με τις Turkish Airlines(και όχι μόνο),εκτός από τούρκους ''τουρίστες'' φέρνει και λαθρομετανάστες που μας μένουν μετά στην Ελλάδα και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το μείζον αυτό ζήτημα.
    Ας γίνει μια έρευνα και αν επαληθευτεί να απαγορευτεί η προσγείωση των Turkish Airlines(και σε όλες τις αεροπρικές εταιρείες που κάνουν το ίδιο)σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας,όπως επίσης και σε εταιρείες φέριμποτ αλλά και στα τα τρένα-λεοφωρεία προερχόμενα από την Τουρκία(και όχι μόνο) που προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive