Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Έφοδοι σε σπίτια για τα βίαια επεισόδια στην Αλβανία - Συνέλαβαν και τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας


Μέσα στη νύχτα, άνδρες της αλβανικής αστυνομίας έκαναν εφόδους σε σπίτια και προχωρούν στην προσαγωγή τουλάχιστον 20 ατόμων ως ύποπτα για συμμετοχή στη βίαιη διαδήλωση της αντιπολίτευσης έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο το Σάββατο...
  Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Φλόρεντς Χότσα, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας των Τιράνων.  Οι αρχές τον φωτογράφισαν, μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες και ερευνούν τον ρόλο του στα έκτροπα. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τους προσαχθέντες επτά συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πράξεις βίας. 

Μεταξύ των 19 τραυματιών από τα άγρια επεισόδια βρίσκονται και δυο αστυνομικοί, ενώ τέσσερις διαδηλωτές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αντιπολίτευση προανήγγειλε νέα διαδήλωση κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς λένε πως αυτό που έγινε ήταν μόνο η αρχή, με τον Ράμα απαντά: «Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Είτε με υπομονή θα εργαστούμε σκληρά για την Αλβανία που θέλουμε, είτε θα προκαλούμε ταραχές και καταστροφές». 
 
 
Και μπορεί κορίτσια να έδιναν λουλούδια στις αστυνομικές δυνάμεις, σε μία ειρηνευτική κίνηση, πριν την έναρξη της διαδήλωσης κατά του Έντι Ράμα, ωστόσο στη συνέχεια το κλίμα έγινε άκρως πολεμικό.
Η πολιορκία του πρωθυπουργικού μεγάρου στα Τίρανα κράτησε 5 ώρες. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του Ράμα και άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κάποιοι, αφού κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, εισέβαλαν στο κτίριο. Στις βόμβες μολότοφ, οι Αλβανοί αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. 
Να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση καλούν όλες τις πλευρές, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα. 
Αλβανία - Επεισόδια - Πρωθυπουργικό Μέγαρο - Ράμα
Των μαζικών κινητοποιήσεων κατά του πρωθυπουργού Ράμα είχε προηγηθεί η ενέργεια βουλευτή της αντιπολίτευσης να του πετάξει μελάνι στο πρόσωπο μέσα στο Κοινοβούλιο. Η ατμόσφαιρα στην Αλβανία είναι πιο ηλεκτρισμένη από ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive