Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Βουλή, μια φωλιά απο αρουραίους. FYROM: Μπέρδεψαν υπηκοότητα και εθνικότητα... Ασήμαντο μπροστά στα υπόλοιπα. Η αντιπολίτευση δεν παραιτείται γιατί είναι παρέα. Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η συμφωνία στα αγγλικά και στα ελληνικά για τη FYROM εμφανίζει διαφορές στη μετάφραση π.χ. nationality (εθνικότητα) και υπηκοότητα. Στο υπουργείο εξωτερικών του Κοτζιά θα έπρεπε να ξέρουν ότι:...

Η λέξη υπήκοος προέρχεται από τις λέξεις "υπό" και "ακοή"και χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι κάποιος είναι πολίτης μιας χώρας, δηλαδή ότι υπακούει στους νόμους και τους κανόνες της. Μάλιστα ο υπήκοος μιας χώρας βγάζει και διαβατήριο από την χώρα αυτή.
Από την άλλη η λέξη ιθαγένεια προέρχεται από τις λέξεις "ιθύς", που σημαίνει ευθύς, και "γένος". Χρησιμοποιείται δηλαδή για αυτόν που προέρχεται απευθείας από προηγούμενες γενιές, ή αλλιώς τον γηγενή μιας περιοχής. Ωστόσο, στη χώρα μας δεν γίνεται διάκριση μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο λέξεις χρησιμοποιούνται ως ταυτόσημες, δηλαδή σημαίνουν το ίδιο πράγμα.
Σε αντίθεση με τις έννοιες των όρων ιθαγένεια και υπηκοότητα, η εθνικότητα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η διαφορετικότητα της έγκειται στο γεγονός ότι η έννοια της έχει καθαρά ηθικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Για την ακρίβεια με τον όρο εθνικότητα δηλώνουμε σε ποιο έθνος (και όχι κράτος) ανήκουμε. Μονο απο αυτό το συμβάν, δεν υπάρχει erga omnes στη συμφωνία με το FYROM-σόρο.
Ο Τσίπρας τους έδωσε εθνότητα.
Αμα το πιάσω γραμμή γραμμή θα πάω στο ψυχιατρείο…
Το θέμα πρέπει να ελεγχθεί δικαστικά. Στοιχηματίζω πως στα Σλαβικά υπάρχει και τρίτη άποψη σε όλα τα θέματα. Κοινώς, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς τα έχουν κάνει σκατά. Πάμε σε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση. Είναι όλοι παρέα.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Η προδοσία γίνεται με βήματα αλλάζοντας χρώμα και θεωρία. Είναι όλοι μια παρέα.
Δεν είμαι εθνικιστής απλά ένας πολίτης είμαι όπως εσείς, που έχω περάσει πάρα πολλά και που έχω αγωνιστεί για να αποκτήσω τα προσόντα που χρειάζομαι για τη στιγμή της προσωπικής μου ευθύνης.
  1. Άλλοι έδωσαν Μακεδονική γλώσσα (ο εθνάρχης του Ιόλα που είπε και οτι η Κύπρος ήταν μακριά)
  2. Άλλοι έδωσαν όνομα (ΝΔ, ανηψιός Καραμανλής, αυτός που χρεοκόπησε τη χώρα μας)
  3. Άλλοι έδωσαν τα πάντα  (ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ), Μαζι τους και ο Αναστασιάδης της Κύπρου, o GAP, το Ποτάμι του ΔΜ, ο Σόρος, ο Ζάεφ κοκ.
  4. Άλλοι έστησαν πρόταση μομφής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) για να μην έλθει προς ψήφιση η διεθνής συμφωνία (το δεσμευτικό προσύμφωνο, που μονόγραψε ο Τσίπρας και που πήγε στον ΟΗΕ) στη Βουλή.
  5. Παραμύθι Κοτζιά οτι τους απασχολεί ο μουσουλμανικός κίνδυνος στη FYROM. Στους μετανάστες δεν τους απασχολεί;
  6. Ο Καμμένος δεν ψηφίζει τη συμφωνία αλλά αποδέχεται το προσύμφωνο. Είναι το Μονακό-Κωλοτούμπα.
  7. Αν ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση μπορούσε να παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά είναι όλοι ψεύτες, μια παρέα.
  8. Ο ΠτΔ είναι ότι πιο τραγικό έχει να παρουσιάσει η Στοά Μαλακαντάση. Πρέπει να παραιτηθεί.
  9. Έρχονται ατυχίες για όλους τους.
  10. Είναι όλοι μια παρέα. Το πολιτικό παιγνίδι στην Ελλάδα είναι στημένο. Και η διαδοχή είναι στημένη. Σας ξεγέλασαν πάλι με τη πρόταση μομφής. Σας τα εξήγησα, Τα διαβάσατε; Tώρα τους λέτε προδότες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί μου τσαντιζόσασταν όταν τους έλεγα μαλάκες, ευγενής ήμουνα… Σαν δεν ντρέπεστε χαχαχα.
  11. Περιμένω παραιτήσεις για το καλό τους. ¨Εχουν ήδη ευθύνη στο “Συμβούλιο” για ότι γίνει. Ο ΠτΔ πρέπει να παραιτηθεί.
Διαβάστε τη συμφωνία στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Θα χαρείτε… εγώ δεν μπορώ άλλο… Καιρός να περάσετε στην ενηλικίωση και να πάψετε να σκέφτεστε και να μιλάτε σαν παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive