Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το "Έσκασε" η ομιλούσα κρεατόμαζα. Ομολογία Φίλη: «Αυτή Τη Μέρα Την Περίμενε Όλη Η Αριστερά»

“Σήμερα είναι ημέρα χαράς και υπερηφάνειας, μια ημέρα που κάθε λογικός άνθρωπος, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και βεβαίως όλος ο κόσμος της αριστεράς περίμενε”...
είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χάρις σε αυτή την κυβέρνηση, χάρις στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα και τη διορατικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε ένα βήμα μπροστά. «Έχουμε μια συμφωνία που για τη χώρα μας ισοδυναμεί με το μέγιστο των εύλογων θέσεων μας. Πολύ πιο πάνω από την συνομολογημένη εθνική γραμμή ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την εθνική και συλλογική αξιοπρέπεια των γειτόνων μας και της σταθερότητας στην περιοχή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διεθνή κοινότητα με κύρος, μετά τη μνημονιακή περιπέτεια που οδήγησε στην εθνική υποτίμησή μας.
Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στη στάση του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι «χθες το βράδυ και σε απόσταση από όλες τις επίσημες διεθνείς αντιδράσεις, ακούστηκε μια παραφωνία. Μια φωνή εθνικής και πατριωτικής ανευθυνότητας, η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο λόγος ήταν όχι μόνο ανεύθυνος, όχι μόνο διχαστικός αλλά και αφόρητα παρωχημένος».
«Σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο, στην πρώτη ουσιαστικά δοκιμασία του ως ηγέτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμετρήθη και εβρέθη ελλιποβαρής. Σήμερα ακούγεται ότι θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής. Καλοδεχούμενη. Αλλά αν την υποβάλει θα μοιάζει με πρόταση μομφής εναντίον του πατέρα του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», είπε ο Νίκος Φίλης.
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάθος η επίτευξη πλεονασμάτων σε βάρος της ανάπτυξης και επισήμανε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών να ψηφιστούν οι διατάξεις για τι υπερταμείο, δείχνουν ότι συμπεριφέρονται στη χώρα μας ως οιονεί αποικία χρέους, όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η έξοδος από τα μνημόνια δεν μπορεί να εντάσσεται στο φαύλο κύκλο των αλλεπάλληλων εσωτερικών υποτιμήσεων και της συνεχούς επιδείνωσης της ζωής των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε της δυναμικής και της ελπίδας που πρέπει να χαρακτηρίσει τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η χώρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαιτεί το τέλος της λιτότητας και όχι μια λιτότητα χωρίς τέλος. Από αυτή την άποψη, το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση πρέπει να προσδιορίσουμε το αργότερα που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει τώρα και να ακυρώσουν τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου. Σε αυτό το ζήτημα δεν χωρούν ούτε ημίμετρα ούτε αντίμετρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive