Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Σαν σήμερα: Εκτελούνται στην Κύπρο μας απο τους Άγγλους κατακτητές οι ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου. ΦΩΤΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οι δυο ήρωες του κυπριακού αγώνα και αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ήταν οι πρώτοι που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τον αγγλικό ζυγό και οι σύντομες ζωές τους δεν έχουν ξεχαστεί ποτέ....


Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1933 στο Παλαιοχώρι της Πιτσιλιάς. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αργότερα διορίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος. Ήταν συγχρόνως και αθλητής του ΑΠΟΕΛ στον στίβο και γενικά υπήρξε παράδειγμα ανθρώπου που δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι, εντάχθηκε νωρίς στον ΕΟΚΑ και ανέλαβε ενεργό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα, όταν εντάχθηκε στην ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκατζή.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σε ηλικία 22 ετών, και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου του 1955, μαζί με τον Ανδρέα Παναγιώτου, σκότωσαν τον αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή, όταν ο τελευταίος παρακολουθούσε μια συγκέντρωση του ΑΚΕΛ, του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου.
Ο Καραολής συνελήφθη από ενέδρα που είχαν στήσει οι Άγγλοι ενώ ο Παναγιώτου κατάφερε να ξεφύγει. Φυλακίστηκε στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και 2 μήνες αργότερα, την ιστορική μέρα της 28ης Οκτωβρίου, καταδικάστηκε σε θάνατο, αν και δεν είχε πυροβολήσει αυτός τον αστυνομικό αλλά ο Παναγιώτου. Όμως οι Άγγλοι θεώρησαν προσβλητικό το γεγονός ότι ο Μιχαλάκης Καραολής δεν πρόδωσε τους συντρόφους του και δεν συνεργάστηκε μαζί τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive