Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Τσίπρας και Ερντογάν δεν μπορούσαν να μην συμφωνήσουν για ΑΥΤΟ το ζήτημα. ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τσίπρας και Ερντογάν δεν μπορούσαν να μην συμφωνήσουν για ΑΥΤΟ το ζήτημα
Του Άρη Δημόπουλου. Πολλά ειπώθηκαν στις σημερινές συναντήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους δύο πρώτους πολίτες της χώρας μας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Οι εκατέρωθεν "μπηχτές" αλλά και οι προκλήσεις του Τούρκου ηγέτη για χρόνια ελληνοτουρκικά ζητήματα δεν έλειψαν...
όπως πληροφορηθήκατε εκτενώς μέσα από το el.gr .  Ωστόσο, και παρά τις όποιες εμφανείς διαστάσεις απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, Αλέξης Τσίπρας και Ρ.Τ.Ερντογάν δεν μπορούσαν να μην συμφωνήσουν σε τουλάχιστον ένα πράγμα και μάλιστα επίκαιρο.   Πρόκειται για το ζήτημα των Ιεροσολύμων, με τους δύο ηγέτες ανοικτά να φανερώνουν την αντίθεσή τους στις χθεσινές κινήσεις Τραμπ, που επί της ουσίας αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.  Προς το τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, οι ηγέτες των Τουρκίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν με κατηγορηματικό ύφος στις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα Ιεροσόλυμα, θίγοντας το θέμα της....πολιτιστικής παγκόσμιας πρωτεύουσας, όπου οι τρεις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο "σμίγουν" και...συνυπάρχουν αρμονικά.   Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν πάνω στο θέμα:  "Σε μία συνάντηση εργασίας όπως αυτή που κάναμε θέλω να αναφερθώ στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. ΗΠΑ και Ισραήλ είναι οι μόνες χώρες που μιλούν για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα. Είναι πνευματικό κέντρο για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. κανείς άλλος δεν χειροκροτεί την απόφαση.  Θα κάνουμε σύνοδο κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους και υπάρχει και η σύνοδος των αραβικών κρατών που θα αποφανθούν περί τις απόφασης Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα".  Ακολούθησε ο Α.Τσίπρας:  "Για την Ιερουσαλήμ είμαστε ξεκάθαροι. Είμαστε προσηλωμένοι στην ειρηνευτική διαδικασία που στοχεύει στην δημιουργία των δύο κρατών. Η απόφαση Τραμπ (για αναγνώριση των Ιεροσολύμων) δεν συμβάλει στην ειρήνη ιδιαίτερα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή".  Το μήνυμα λοιπόν πέρασε σήμερα από το ελληνικό έδαφος, σε μία συνάντηση αρχηγών κρατών που έρχεται μόλις την επομένη της απόφασης Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα. Πρόκειται μάλιστα για την τοποθέτηση ενός μουσουλμανικού κράτους -που μάλιστα πήρε ανοικτά θέση για λογαριασμό του απανταχού Ισλάμ- και ενός ευρωπαϊκού χριστιανικού (στα χαρτιά τουλάχιστον) κράτους σαν την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της οποίας λίγες βδομάδες πριν συναντιόταν με τον άλλοτε "μισητό και επικίνδυνο" Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.   Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μην διαλέξει στρατόπεδο στο ζήτημα της "παγκόσμιας μελλοντικής πρωτεύουσας", κάνοντάς το μάλιστα με τον πλέον ηχηρό τρόπο.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive