Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΤΩΡΑ. Φωτιά στo Λαγονήσι: 4 πυροσβέστες με εγκαύματα - Στις φλόγες σπίτια, πυροσβεστικά και ΙΧ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά στo Λαγονήσι: Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα - Στις φλόγες πυροσβεστικά και ΙΧ
Σχέδιο εκκένωσης του οικισμού Φοινικιά στο Λαγονήσι - Σημαντικές ζημιές σε κατοικίες. Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη λεωφόρο Αναβύσσου Αττικής, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε στη διασταύρωση της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη, στο Λαγονήσι...

Ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο. Και οι τρεις εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέφθηκαν το νωρίς το απόγευμα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών.
Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικές κατοικίες, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι BMW αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές.

Η φωτιά απείλησε κατοικίες στον οικισμό Φοινικιά, εκεί όπου έχει οργανωθεί σχέδιο εκκένωσης. 
1
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά.
2
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ ένα δεύτερο υπέστη σοβαρές ζημιές.
;
Αρχικά στο σημείο έφτασαν και ξεκίνησαν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα καθώς και δύο ελικόπτερα.
12
Γρήγορα και καθώς οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί δυσχαιρένοντας το έργο της πυρόσβεσης, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, εθελοντές ενώ αναμένονται νέες ενισχύσεις από τους γύρω δήμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις φλόγες κάηκε ένα πυροσβεστικό όχημα. 
1
Από τη φωτιά στο πυροσβεστικό όχημα τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέσετες, που μεταφέρθηκαν στο 251 νοσοκομείο αεροπορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των πυροσβεστών φέρει σοβαρά εγκαύματα, ενώ οι δύο άλλοί είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι.
Στο δύσκολο έργο συνδράμουν και εθελοντές από τον Δήμο Σαρωνικού, όπως και από όμορους δήμους.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή από τη Δευτέρα.
Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive