Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Με αφορμή το Brexit. Αλέξης Μανθεάκης: «Χρυσή» ευκαιρία να επιστραφούν τα ΓΛΥΠΤΑ του Παρθενώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Μανθεάκης
Ηγείται εδώ και χρόνια της οργάνωσης «Διεθνής Επιτροπή Δράσης για τα Μάρμαρα -ΓΛΥΠΤΑ- του Παρθενώνα» με περισσότερους από 185.000 υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο.  Ο κ. Αλέξης Μανθεάκης γνωστός στο ευρύ κοινό...
για τη σχέση του με την Αθηνά Ωνάση και παλαιότερα με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, ηγείται εδώ και χρόνια της οργάνωσης «Διεθνής Επιτροπή Δράσης για τα Μάρμαρα -ΓΛΥΠΤΑ- του Παρθενώνα» με περισσότερους από 185.000 υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, που επιθυμούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.  Σύμφωνα με τον κ. Μανθεάκη η χώρα μας έχει στα χέρια της αυτή τη στιγμή την «χρυσή» ευκαιρία να κάνει πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη, με αφορμή το Brexit.   Ο κ. Μανθεάκης μιλώντας στο protothema.gr εξηγεί ότι: «Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, προκειμένου να καταστεί εφικτό το Brexit, θα πρέπει να  εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ. Έτσι οι Βρετανοί χρειάζονται την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου για οτιδήποτε θελήσουν. Ακόμη και αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ε.Ε. μια επακόλουθη οικονομική συμφωνία θα μπορέσει να υπάρξει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων. Είναι λοιπόν, ίσως, η πρώτη φορά που έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε σε αυτό τον αγώνα και με διπλωματικό τρόπο να πετύχουμε την επιστροφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους πούμε. Αγαπητοί κύριοι, θα σας στηρίξουμε, το μόνο που επιθυμούμε είναι να αδειάσει ένα δωμάτιο σε ένα μουσείο. Δεν θα τους βλάψει καθόλου κάτι τέτοιο, άλλωστε η αγγλική κοινή γνώμη είναι εδώ και χρόνια με το μέρος μας».  Ο κ. Μανθεάκης είχε διαπιστώσει, πριν από ένα χρόνο σχεδόν, σε ένα debate με θέμα τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων της αποικιοκρατικής εποχής, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πως μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών επιθυμεί την επιστροφή. Στο debate αυτό ο κ. Μανθεάκης είχε υποστηρίξει με επιχειρήματα την επιστροφή των μαρμάρων. Από την άλλη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γκετί και η διευθύντρια του Μουσείου της Βιέννης προσπάθησαν να πείσουν τους 266 φοιτητές, που παρακολουθούσαν, για το δίκαιο της δικής τους πλευράς.  Στο τέλος της βραδιάς ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως «τα αρχαία θα επιστραφούν». Οι υποστηρικτές του επαναπατρισμού είχαν κερδίσει με 160 ψήφους έναντι 106.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive