rottating banner

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Φαλμεράυερ – Καλλέργης – Κίσινγκερ οι τρεις μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνισμού!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

Φαλμεράυερ – Καλλέργης – Κίσινγκερ – Σιωνισμός- Χριστιανισμός, μισάνθρωποι, δεν είναι τυχαίο ότι ήταν και εβραίοι , που ανέλαβαν εργολαβικά την διάλυση και μπάσταρδοποίηση της Ευρώπης και ιδιαίτερα τον αφανισμό των Γηγενή Ελλήνων, που είναι ο τροφοδότης του Ευρωπαϊκού πολιτισμού τα τελευταία 5.000 χρόνια Τα στοιχεία όλο και μεγαλώνουν επιστημονικά τον χρονικό ορίζοντα της ύπαρξης των γηγενή Ελλήνων στον Ελλαδικό χώρο...

Γιατί;;;; Γιατί αυτά τα αποβράσματα ανήκουν θρησκευτικά και Ιδεόπολιτικά σε συγκεκριμένο χώρο!

Για να μπορεί ο αναγνώστης να έχει άποψη για αυτά τα τρία ανθελληνικά τομάρια, πρέπει να έχει το πλήρες βιογραφικό τους, τα θρησκευτικά και πολιτικά τους πιστεύω και την κοινωνική τους ένταξη στην κοινωνία!
Παρακάτω θα σας παρουσιάσω στις τελευταίες έρευνες, την γνησιότητα των γηγενή Ελλήνων, όχι γιατί έτσι μου αρέσει, ή όπως με κατηγορούν για σωβινιστή, αλλά για την αδικία και τον φρικιαστικό διωγμό που έχει υποστεί όσο κανένας λαός.

Γιατί;;;;; Γιατί οι Έλληνες μιλούν για ελευθερία, πολιτισμό και ελεύθερο θρησκευτικό πιστεύω!

Η θεωρία του Φαλμεράυερ περί των νεοελλήνων διατυπώθηκε κυρίως στα δυο βιβλία του «Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους», όπου-μεταξύ άλλων- συνοψίζει την ανθελληνική του ψυχική ανωμαλία και το αστείρευτο μίσος κατά των Ελλήνων με συνεργασία στρατιάς ανθελλήνων και γενιτσάρων υπό την καθοδήγηση αυτών, που επί 2.500 χρόνων έσφαζαν και κατέστρεφαν οτιδήποτε Ελληνικό, δηλαδή των αγίων χριστιανών!

Γιατί;;; Γιατί ο χριστιανισμός 2.500 χρόνια εργαζόταν, έσφαζε, σκότωνε, έκαιγε, αφάνιζε, για να επιβάλει το σκύψιμο και την δουλεία και οι Έλληνες θέλουν να το γκρεμίσουν!

Συκοφάντησε την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι και τα τέλη του μεσαίωνα και των γηγενή πληθυσμό των Ελλήνων, με ακροβατισμούς σαλτιμπάγκου, με χωρίς επιστημονική βάση, με δοσμένες και επεξεργασμένες πληροφορίες από ανθελληνικά γνωστά και άγνωστα κέντρα του ( σιωνισμού και χριστιανισμού ) αυτές τις δυο λέξεις όταν τις αναφέρεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι, ο πατέρας και ο γιος!

Γιατί;;; Απλά θέλουν την εξουσία επάνω στον άνθρωπο!

Για να μπορέσει ο κάθε καλόπιστος, αλλά και κακόπιστος να μάθει την αλήθεια, θα πρέπει να στηριχτεί σε έρευνες που έγιναν επιστημονικά, αλλά και από ανθρώπους που έχουν καταρτίσει επιτροπές όλων των επιστημονικών ειδικοτήτων επάνω σε αυτό το θέμα και που είναι από όλα τα επιστημονικά επιτελεία της γης, μαζί με Έλληνες που τους αφορά, για να μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κινεί απόφαση, θετική ή αρνητική!
Για να δούμε ποιος ήταν ο (Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ) που ανέλαβε εργολαβικά την συκοφάντηση του Ελληνισμού;
Γέννηση 10 Δεκεμβρίου 1790 Μπρεσανόνε. Θάνατος 26 Απριλίου 1861 Μόναχο. Υπηκοότητα / Χώρα πολιτογράφησης Βασίλειο της Βαυαρίας. Σπουδές Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ιδιότητα εξερευνητής, ιστορικός, καθηγητής πανεπιστημίου και δημοσιογράφος!!!

Έχει ιδιαίτερη σημασία το δημοσιογράφος!

ΦΛΑΜΦΑΟΥΕΡ

Για να δούμε με ποιους βολτάριζε ο ανθέλληνας και με ποιους έκανε κακές παρέες;;;

Ο Φαλμεράυερ καταγόταν από φτωχούς γονείς και φέρεται ότι κατά την παιδική του ηλικία ήταν βοσκός. Αργότερα φοίτησε στην εκκλησιαστική σχολή του Μπρίξεν και στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ, όπου (σπούδασε θεολογία), έχει ιδιαίτερη σημασία τι σπούδασε;;;

(Η Θεολογία (σύνθετη από τις λέξεις θεός και λόγος) είναι η μελέτη της θρησκευτικής πίστης, πρακτικής και εμπειρίας αλλά και της μερικής κατανόησης των άκτιστων ενεργειών του Θεού.

Ειδικότερα χαρακτηρίζεται ως η λογική και συστηματική μελέτη του Θεού και της σχέσης του με τον κόσμο και η μελέτη που διαπραγματεύεται την ύπαρξη, τη φύση και τις ιδιότητες του Θεού, τις αρχές και την εξουσία του, (τα δόγματα που ορίζουν την ορθότητα της πίστης και τα λατρευτικά καθήκοντα προς το Θεό). Επιπλέον μπορεί ως όρος να εκφράζει μια (θεολογική θεωρία ή σύστημα ή μία ειδική κατηγορία θεολογικού δόγματος).

Ακόμη θεολογία, από τις χαλκηδόνιες εκκλησίες, χαρακτηρίζεται η ιδιαίτερη κατάσταση του ανθρώπου, ο οποίος δεχόμενος την αγιαστική χάρη (φωτισμό) του Αγίου Πνεύματος, εκφράζει με τη μαρτυρία του το λόγο, την επιθυμία ή τη γνώση των ενεργειών (τη δυνατή δηλαδή από τον άνθρωπο κατανόηση) του Θεού)?????????.

Οι σπουδές του στην θεολογία μας οδηγεί στο μίσος του και στις ρητές εντολές από τον δογματικό χριστιανισμό- σιωνισμό κατά των Ελλήνων, τι θα έγραφε, ένας τέτοιος άνθρωπος για τους Έλληνες;;;

Ποιοι είναι αυτοί που τα βιβλία του τα έκαναν ευαγγέλια;;;;

( ανατολικές γλώσσες και ιστορία. Αργότερα σπούδασε τη νομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Λάντσχουτ, για να αφοσιωθεί τελικά στην κλασική φιλολογία και τη γλωσσολογία.

Ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία στο βαθμό του υπολοχαγού, έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Γαλλία με το σύνταγμά του, ως δάσκαλος στο Άουγκσμπουργκ.

Αργότερα διετέλεσε καθηγητής στο φιλολογικό λύκειο του Λάντσχουτ.

Από το 1831 έως το 1834 περιηγήθηκε με τον Ρώσο στρατηγό Όστερμαν-Τολστόι την Αίγυπτο, τη Νουβία, την Παλαιστίνη, τη Συρία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την ηπειρωτική Ελλάδα – όπου φέρεται ότι συναντήθηκε με τον αρχαιολόγο Κυριάκο Πιττάκη – και αργότερα την (Κωνσταντινούπολη) κρατήστε την (Κωνσταντινούπολη)???????.

Το 1835 έγινε μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Μονάχου και το 1836 εγκατέλειψε την πόλη για να περιηγηθεί τη νότια Γαλλία και την Ιταλία με τον φίλο του πλέον Όστερμαν-Τολστόι.

Στην Ιταλία παρέμεινε τέσσερα χρόνια, συγκεκριμένα στη Γένοβα, και από εκεί επιχείρησε μια δεύτερη περιηγητική εκστρατεία στην Ανατολή, διαπλέοντας τον Δούναβη μέχρι τον Εύξεινο Πόντο και από εκεί στην Τραπεζούντα και την Κωνσταντινούπολη, το Άγιο Όρος, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Πάλι Τραπεζούντα και την (Κωνσταντινούπολη), κρατήστε πάλι την (Κωνσταντινούπολη)?????????

Ο τάφος του Φαλμεράυερ στο Παλαιό Νότιο Νεκροταφείο του Μονάχου (Alter Südlicher Friedhof)
Στην τρίτη περιήγησή του στην Ανατολή επισκέφθηκε και πάλι την (Κωνσταντινούπολη), τη Μικρά Ασία, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Τις περιηγήσεις διέκοψε ο διορισμός του ως τακτικού καθηγητή της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Και πάλι η (Κωνσταντινούπολη)??????????.

Καλά σοβαρολογούμε ότι αυτός δεν ήταν ένας από μεγαλύτερους εκτελεστές του Ελληνισμού, με ρητές εντολές, από την μεγάλη πύλη, τον σιωνισμό και τον χριστιανισμό και την Βαυαρία;;;;

Κάθε άνθρωπος έχει την ταυτότητα του, αρκεί να μην παρασύρεσαι εύκολα και να μπορείς να ενημερώνεσαι πολύπλευρα!

Αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτό το μίασμα, ή Ελληνικά βδέλυγμα!

Γιατι;;;;;; Για να δούμε έναν άλλο δολοφόνο του Ελληνικού πολιτισμού τον Περιβόητο Καλλέργη?????
Το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI:

Η Γενοκτονία των λαών της Ευρώπης!

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη.

Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο. Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα «αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας», είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.

Το άρθρο που ακoλουθεί μεταφράστηκε από τα Ιταλικά.

Είχε αναρτηθεί στο σάιτ «Identità» . Μετάφραση -επιμέλεια: Ελευθέριος Αναστασιάδης

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη.

Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο.

Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα «αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας», είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.
Η Πανευρώπη του δόγματος καθολικών χριστιανών με πολιτική εφαρμογή για την μετά τον μεσαίωνα Ευρώπη και η συνέχιση του σκοταδισμού που θα εξασφάλιζε τον χριστιανισμό και θα απέκλειε τον Ελληνικό πολιτισμό, που έκαναν τα μύρια οι χριστιανοί για τον αφανίσουν!!!!

Όμως τα χριστιανικά ζόμπι δεν θέλουν να δουν ότι ο Καλλέργης δεν ήταν μόνο ένας πολιτικός αναλυτής, αλλά κυρίως ήταν το κρυφό χαρτί του δογματικού σιωνιστικού χριστιανισμού!

Δηλαδή πρέπει να έχουν δυο προσόντα, να είναι δούλοι και πιστοί στον χριστιανισμό,
Οι Ευρωπαίοι δούλοι θα φυλάνε και θα κατευθύνουν βάση τις εντολές των εξουσιαστών τους αλλόφυλους δούλους!!!!

Το πνεύμα ότι οι άνθρωποι είναι καταναλώσιμοι, αναλώσιμοι πέρα από τις φράξιες των ευγενών που έχουν γαλάζιο αίμα, οι άλλοι είναι δούλοι που πρέπει να καθοδηγούνται και να οδηγούνται ανάλογα με την ζήτηση της μαύρης εργασίας και να αναφωνούν σε όποια θρησκεία θέλουν, ( ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ)!

Γιατι;;;;;; Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ

Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi.

Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich vonCoudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsuko Aoyama.

Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικούς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Σχ. ΚΟ: Ο Richard Nikolaus Eijiro von Coudenhove-Kalergi γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1894 και πέθανε στις 27 Ιουλίου 1972.

Ήταν ο ιδρυτής και ο πρόεδρος για 49 χρόνια, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης.

Θρησκευτικά, ανατράφηκε ως Καθολικός.

Όπως λέει η βιογραφία του, ο πατέρας του – που στα νιάτα του ήταν «αντισημίτης», αλλά μετά άλλαξε και έγινε ένθερμος υποστηρικτής των Εβραίων – τον πήγαινε κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Μια Μεγάλη Παρασκευή, την ώρα που ακουγόταν στην καθολική Θεία Λειτουργία η προτροπή «oremus et pro perfidis Judaeis» («Ας προσευχηθούμε επίσης για τους άπιστους Εβραίους»), ο Richard σηκώθηκε και αποχώρησε από την εκκλησία, ως διαμαρτυρία εναντίον αυτής της δήθεν έκφρασης «αντισημιτισμού».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης».

Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi και άλλοι.

Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί, αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B’nai B’rith και σημαντικών εφημερίδων, όπως οι New York Times, καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης.

Η πεμπτουσία του σχεδίου Kalergi.

Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.

Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.

Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση.

Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών.

Ποια όμως είναι αυτή η ελίτ;

Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ” αυτού:

«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής.

Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης.

Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων.

Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας.

Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από τα Γκέττο-φυλακές, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης.

Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος.

Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».

Αν και κανένα σχολικό βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων.

Islam Προπύλαια 2

Αυτό ζούμε σήμερα το φρικιαστικό σχέδιο του Καλλέργη!!!

Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.

Προς τιμήν του ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove- Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του εγκληματικού σχεδίου του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.

Η προτροπή σε γενοκτονία, αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια μεταναστών, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, τον Ιανουάριο του 2000, στην αναφορά «Population division» των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης:

Μία λύση για την μείωση και γήρανση του πληθυσμού», η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025 από 159.000.000 μετανάστες.

Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση, αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο.

Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών. Είναι εξίσου σαφές, ότι δεν είναι με τη συμβολή ξένων γονιδίων που θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξαφάνισή της.

Ο μοναδικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να στρεβλώσει εντελώς έναν λαό, να τον μετατρέψει σε ένα σύνολο ατόμων χωρίς καμία εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή .

Εν ολίγοις, οι θέσεις του σχεδίου Kalergi ήταν και εξακολουθούν να είναι, η βάση των επισήμων πολιτικών των κυβερνήσεων που αποσκοπούν στην γενοκτονία των λαών της Ευρώπης, μέσω της μαζικής μετανάστευσης.

Ο G. Brock Chisholm, πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), αποδεικνύει ότι έχει μάθει καλά το μάθημα του Kalergi όταν λέει:

«Αυτό που σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), και αυτό με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή σε ένα κόσμο που θα κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή.»
Συμπεράσματα
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης.

Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες:

«Τα παιδιά του Kalergi».

Υπό τη διπλή πίεση της παραπληροφόρησης και την ανθρωπιστική αποβλάκωση που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την εθνική τους ταυτότητα.

Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας, είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη, ότι ο «ρατσισμός» είναι λάθος, αλλά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να μας κάνoυν όλους τυφλούς καταναλωτές.

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σε αυτούς τους καιρούς να αντιδράσουμε στα ψέματα του συστήματος, να αφυπνιστεί το πνεύμα της εξέγερσης στους Ευρωπαίους.

Θα πρέπει να τεθεί μπροστά στα μάτια όλων το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένταξη, ισοδυναμεί με γενοκτονία.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η εναλλακτική λύση είναι η εθνική αυτοκτονία.

Σημείωση του μεταφραστή:

Αν και τα αίτια των προσωπικών επιλογών του Kalergi, δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, που σίγουρα θα διαμορφώθηκε στο μυαλό των αναγνωστών:

Γιατί ένας Ευρωπαίος αριστοκράτης με Φλαμανδικές, Πολωνικές, Ελληνικές- Βυζαντινές ρίζες, ακόμη και με αίμα Σαμουράι στις φλέβες του (από την μητέρα του) έγινε φορέας τέτοιων σχεδίων και όργανο στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων;

Οι λόγοι, κατά την γνώμη μας, είναι πολλαπλοί: ιδιοσυγκρασικοί, ψυχολογικοί και…γυναικείων επιδράσεων.

Παρατηρούμε λοιπόν μία προσωπικότητα με έντονα σνομπ συμπεριφορές, υπεροψία, και έναν, ας μου επιτραπεί ο όρος, «εκφυλισμένο ελιτισμό».

Επίσης, το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν Ασιάτισσα, ίσως του δημιούργησε εσωτερικές συγκρούσεις και απωθημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί σε άτομα με τέτοια ιδιοσυγκρασία.

Όμως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, πρέπει να ήταν η «κατάλληλη έφηβη», που όλως τυχαίως φυσικά, βρέθηκε δίπλα του, και έγινε η πρώτη γυναίκα του (σε ηλικία 13 ετών): η ιουδαία Ida Roland, (φώτο) που αργότερα θα γίνει φημισμένη ηθοποιός.

Περιβάλλοντα και επιρροές, πολύ ιδιαίτερες…

Από την ιστοσελίδα του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

Απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου Coudenhove-Kalergi 2012 στον Πρόεδρο Van Rompuy

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove-Kalergi 2012, σε ειδικό συνέδριο στη Βιέννη, για τον εορτασμό των 90 χρόνων του πανευρωπαϊκού κινήματος.

Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Αποφασιστικός παράγοντας για την απονομή του βραβείου ήταν ο ισορροπημένος τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Van Rompuy άσκησε τα καθήκοντά του στη νέα θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία καθιερώθηκε με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας.

0007

Στον λόγο αποδοχής του, ο κ. Van Rompuy περιέγραψε την ενοποίηση της Ευρώπης ως έργο ειρήνης. Η σημασία της εν λόγω ιδέας, η οποία ήταν επίσης στο επίκεντρο του έργου του Coudenhove-Kalergi, παραμένει το ίδιο επίκαιρη ύστερα από 90 έτη.
Το βραβείο φέρει το όνομα του κόμη Richard Nicolaus von Coudenhove-Kalergi (1894-1972), φιλοσόφου, διπλωμάτη, εκδότη και ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κινήματος (1923).

Ο Coudenhove-Kalergi υπήρξε πρωτοπόρος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διέδωσε την ιδέα μιας ομοσπονδίας ευρωπαϊκών κρατών στα έργα του.
Από το 2000, μεταξύ των νικητών του βραβείου συγκαταλέγονται η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel (2010) και ο Πρόεδρος της Λετονίας Vaira Vike-Freiberga, (2000

ΚΙΣΣΙΓΓΕΡ

Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ
Υπουργός εξωτερικών ΗΠΑ

Περίοδος
22 Σεπτεμβρίου 1973 – 20 Ιανουαρίου 1977 Αναληρωτής Κυβερνήτης Κένεθ Ρας Ρομπερτ Ίνκερσολ Τσαρλς Ρόμπινσον Προκάτοχος Ουίλιαμ Ρότζερς Διάδοχος Σάιρους Βανς Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ
Περίοδος 20 Ιανουαρίου 1969 – 3 Νοεμβρίου 1975 Προκάτοχος Ουόλτ Ρόστοου Διάδοχος Μπρεντ Σκόουκροφτ
Προσωπικά στοιχεία
Καταγωγή γερμανοεβραϊκή,
Γέννηση 27 Μαΐου 1923 (94 ετών)
Βαυαρία, Γερμανία
Εθνικότητα Γερμανική
Υπηκοότητα Αμερικανική
Πολιτικό κόμμα Ρεπουμπλικάνος
Σύζυγος Ανν Φλάισερ (1949–1964)
Νάνσυ Μάτζινς
(1974 – σήμερα)
Σπουδές Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Υπογραφή Henry Kissinger Signature
Henry Kissinger, at the World Economic Forums India Economic Summit 2008, New Delhi.jpg
Το 1994 σε μια συνάντηση υψηλά ισταμένων σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον.

Η διαβόητη υποτιθέμενη δήλωση ήταν:

«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθεί.

Γι” αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες.

Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί.

Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».

Βιογραφία
Ο Κίσινγκερ γεννήθηκε στη Γερμανία ως Χάιντς Άλφρεντ Κίσινγκερ (Heinz Alfred Kissinger) από Γερμανοεβραίους γονείς.

Ο πατέρας του Λούις Κίσσινγκερ (αγγλ. Louis Kissinger, 1887-1982) ήταν δάσκαλος και η μητέρα του Πάουλα (Στερν) Κίσσινγκερ (1901-1998) νοικοκυρά.

Μαζί με τους γονείς του, το 1938 διέφυγαν ΗΠΑ, στην Νέα Υόρκη υπό την απειλή του ναζιστικού καθεστώτος.

Εκεί φοίτησε στο Λύκειο Τζωρτζ Ουάσινγκτον, κατόπιν, σπούδασε λογιστικά στο Σίτυ Κόλλετζ Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας παράλληλα να εργάζεται.

Το 1943 οι σπουδές του διακόπηκαν, όταν κλήθηκε να υπηρετήσει στον Αμερικανικό Στρατό. Κατά την ακόλουθη περίοδο συμμετείχε σε επιχειρήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των οποίων σε αποστολή στο Κρέφελντ και Ανόβερο της Γερμανίας.

Μετά τον πόλεμο συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. ;Elabe didaktorik;o d;iplvma Politik;vn Episthm;vn ap;o to X;arbarnt to 1954Q h diatrib;h toy e;ixe t;itlo «A World RestoredQ Metternich, Castlereagh and the Problems of Peace 1812-1822».

Το θέμα της διατριβής του -οι διασκέψεις και τα συνέδρια που οδήγησαν στην σχεδίαση και κατοχύρωση του νέου διεθνούς συστήματος μετά την ήττα του Ναπολέοντα – προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς εκείνη την εποχή (απόγειο του Ψυχρού Πολέμου) όλοι σχεδόν οι Αμερικανοί πολιτικοί επιστήμονες ασχολούνταν με θέματα όπως ο κομμουνισμός, τα πυρηνικά όπλα, οι τεχνικές ανταρτοπολέμου κτλ.

Το 1957, με την έκδοση του βιβλίου «Nuclear Weapons and Foreign Policy» έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως αξιόπιστος σχολιαστής σε θέματα διεθνών σχέσεων. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στο Χάρβαρντ, αλλά παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και επιτροπές που αφορούσαν την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εξωτερική Πολιτική

Μετά το 1969, ο Κίσινγκερ ήταν υπεύθυνος για το «άνοιγμα» των διπλωματικών σχέσεων των ΗΠΑ με την κομμουνιστική Κίνα του Μάο Τσε Τουνγκ και την ύφεση (détente) της ψυχροπολεμικής ρητορικής και έντασης με τη Σοβιετική Ένωση του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Ως αποτέλεσμα των επαφών του με τον Κινέζο πρωθυπουργό Τσου Ενλάι, συμφωνήθηκε μία ενιαία αμερικανοκινεζική αντισοβιετική στρατηγική στα πλαίσια κοινών κρατικών συμφερόντων.

Ο Κίσινγκερ υποστήριξε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί απόδειξη της υπεροχής των συμφερόντων έναντι της ιδεολογίας στην χάραξη διεθνούς πολιτικής.

Λόγω δε της συμβολής του στην κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ΗΠΑ από το Βιετνάμ, του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1973 –αν και η κατάπαυση πυρός δεν είχε τελικά διάρκεια.

Ταυτόχρονα, όμως, υπό την καθοδήγησή του η αμερικανική κυβέρνηση στήριξε αποφασιστικά διάφορα αυταρχικά καθεστώτα, μεταξύ των οποίων η ελληνική Χούντα των Συνταγματαρχών και η χούντα του στρατηγού Αουγούστο Πινοσέτ στη Χιλή.

Πολυγραφότατος, ο Κίσινγκερ είναι από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές της σχολής του ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις, η οποία υποστηρίζει ότι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους πρέπει να χαράσσεται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αγνοώντας παράγοντες όπως οι ηθικο-φιλοσοφικές πεποιθήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έτσι, έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής από πολλους λαους, λόγω της υποστήριξής του προς δικτατορικά καθεστώτα εφόσον αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και από νεοσυντηρητικούς, τις προσπάθειες των οποίων για «ανθρώπινα δικαιώματα» και «παγκόσμια εξάπλωση της δημοκρατίας» ο Κίσινγκερ αντιμετωπίζει ως επικίνδυνες αφέλειες που φανερώνουν άγνοια για το πως λειτουργεί ο κόσμος.

Έντονες επικρίσεις κατά της πολιτικής του Κίσσινγκερ έχει εκφράσει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς στο βιβλίο του «Η Δίκη του Χένρυ Κίσσινγκερ, όπου διατείνεται ότι θα έπρεπε να δικαστεί για «εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και άλλα.

Ο συγγραφέας δίνει στοιχεία για την εγκληματική, κατά τον ίδιο, ανάμειξή του στα πολεμικά και δικτατορικά δρώμενα στην Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, τη Χιλή, την Κύπρο και το Ανατολικό Τιμόρ.
Στάση στο Κυπριακό

Επί υπουργίας του, μεταξύ άλλων έλαβε χώρα το πραξικόπημα της ελληνικής Χούντας και η πολύνεκρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.

Από τους πρώτους που αποκάλυψε ότι Κίσσινγκερ και Στέητ Ντηπάρτμεντ ήταν εκ των προτέρων ενήμεροι για το επικείμενο πραξικόπημα της χούντας ήταν ο πολιτικός ανταποκριτής των Νιου Γιορκ Τάιμς, σε φύλλο της εφημερίδας του Αυγούστου του 1974.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, κατά την επίσημη εκδοχή του Στέητ Ντιπάρτμεντ, έκρινε ότι έπρεπε να προειδοποιήσει το στρατιωτικό καθεστώς να μη πραγματοποιήσει το πραξικόπημα, το οποίο και έγινε έως την 9η Ιουλίου, σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις από τις υπηρεσίες του στην Αθήνα, δηλαδή την Αμερικανική πρεσβεία και τον εκεί πρέσβη κ. Τάσκα.

Προχωρώντας παραπέρα, ο τότε βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, Ιωάννης Ζίγδης δηλώνει σε αθηναϊκή εφημερίδα της εποχής ότι ο Κίσσινγκερ «όχι μόνο εγνώριζε το πραξικόπημα για την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου πριν από τις 15 Ιουλίου αλλά και το είχε ενθαρρύνει, αν όχι παρακινήσει».

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι, όπως δημοσίευσε τότε η ίδια εφημερίδα, έως και ανήμερα της έναρξης της εισβολής (20 Ιουλίου 1974) ο υφυπουργός του Κίσσινγκερ, Τζόσεφ Σίσκο βρισκόταν στην Άγκυρα σε επαφές με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ετζεβίτ και Υπ. Εξ. Γκιουνές.

Την ίδια ημέρα μετέβη, καθ’ υπόδειξιν του Κίσσινγκερ, στην Αθήνα, για να αναχωρήσει και πάλι για την Άγκυρα, το μεσημέρι της επομένης ημέρας.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών δεν εξαιρούνταν από το αντι-αμερικανικό μένος που διακατείχε μεγάλο μέρος της τότε ελληνικής κοινής γνώμης, και ιδίως των νέων, το οποίο δεν αμφέβαλε για τον αρνητικό ρόλο των ΗΠΑ. Σε αντιαμερικανική διαδήλωση φοιτητών στο Ηράκλειο, λίγο μετά τη β’ φάση της τουρκικής εισβολής , ακούγονταν συνθήματα όπως «Δολοφόνε Κίσσινγκερ», «Έξω οι Αμερικανοί» και «Όχι Διχοτόμηση».
Ύστερη πορεία

Ο Κίσινγκερ, μετά την εκλογή του Κάρτερ στην προεδρία, ίδρυσε εταιρεία παροχής συμβουλών και συνέχισε τη σταδιοδρομία του ως ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Φημολογούμενες δηλώσεις

Ο Κίσινγκερ έκανε το 1994 σε μια συνάντηση υψηλά ισταμένων σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον την διαβόητη δήλωση, που ήταν:
«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθεί.

Γι” αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί.

Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».

Και τώρα ας πάμε στην γνησιότητα των Ελλήνων επάνω στην γη Ελλάδα από αρχής κόσμου!

Το άν το DNA των αρχαίων ελλήνων και των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας είναι παλαιολιθικής προέλευσης!
Ο κορυφαίος Έλληνας γενετιστής παγκόσμια, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, μίλησε στη ΚΡΗΤΗ TV και τον Γιώργο Σαχίνη, από το Σιάτλ των ΗΠΑ, για την νέα γονιδιακή έρευνα, που συνδέει σε γραμμική συνέχεια το DNA, των Μινωιτών και Μυκηναίων για 5.000 χρόνια με τους σύγχρονους Έλληνες σε κοινά κατά 70% χαρακτηριστικά, καταρρίπτοντας αρχαιολογικούς και ιστορικούς μύθους και θεωρίες.
Παγκόσμιας εμβέλειας γενετιστής ξεσκεπάζει τους αποδομητές του ελληνικού έθνους: Οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απόγονοι των Aρχαίων Ελλήνων (βίντεο)

Ο κορυφαίος Έλληνας γενετιστής παγκόσμια, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, μίλησε στη ΚΡΗΤΗ TV και τον Γιώργο Σαχίνη, από το Σιάτλ των ΗΠΑ, για την νέα γονιδιακή έρευνα, που συνδέει σε γραμμική συνέχεια το DNA, των Μινωιτών και Μυκηναίων για 5.000 χρόνια με τους σύγχρονους Έλληνες σε κοινά κατά 70% χαρακτηριστικά, καταρρίπτοντας αρχαιολογικούς και ιστορικούς μύθους και θεωρίες.

Όπως είπε, «κανένας λαός δεν έχει καθαρότητα αίματος, επιμειξίες υπάρχουν παντού, αλλά η γραμμική συνέχεια του DNA στον Ελλαδικό χώρο, επί 5.000 χρόνια είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, 35 κορυφαίων παγκόσμια ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων».

Συνάμα, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι κοινωνικές και ταξικές διαφορές μεταξύ αρχαίων αρχόντων και λαού, έχουν ως αναφορά ότι όλοι προέρχονται από το ίδιο DNA, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι Έλληνες ως φύλο ήταν μία μειοψηφία επιβολής σε άλλα φύλα της περιοχής.

Δείτε δημοσιευμένη την έρευνα του κ. Σταματογιαννόπουλου στα βιντεο.

iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/AygcAfT_WXE» frameborder=»0″ allowfullscreen>

Ανάλυση DNA Μυκηναίων και Μινωιτών αποκαλύπτει μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους
Νέα έρευνα αναφέρει πως οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μυκηναίους
03/08/2017

110
Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους παρά τις όποιες διαφορές τους, κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με τους Μυκηναίους.

Αυτά είναι τα κυριότερα ευρήματα μιας νέας πρωτοποριακής έρευνας ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτοι φορά ανέλυσαν το αρχαίο DNA Μυκηναίων και Μινωιτών και το συνέκριναν με άλλους πληθυσμούς και με τους σύγχρονους Έλληνες.

Η αρχαιογενετική μελέτη, με επικεφαλής δύο Έλληνες γενετιστές του εξωτερικού, τον Ιωσήφ Λαζαρίδη του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης και τον Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, η οποία δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Nature», εστίασε στην εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.).
Η προέλευση των Μυκηναίων και των Μινωιτών απασχολεί τους αρχαιολόγους για πάνω από έναν αιώνα και οι σχετικές εκτιμήσεις βασίζονταν έως τώρα κυρίως σε αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεδομένα.

Η νέα μελέτη ρίχνει πλέον νέο γενετικό φως στην καταγωγή τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Μινωίτες -οι δημιουργοί της πρώτης ευρωπαϊκής γραφής (της Γραμμικής Α, που δεν έχει ακόμη διαβασθεί)- είχαν βαθιές ρίζες στο Αιγαίο και δεν προέρχονταν από κάποιον άλλο μακρινό εξελιγμένο πολιτισμό εκτός αιγαιακού χώρου.

Η γενετική ανάλυση συμπεραίνει ότι οι αρχικοί πρόγονοι τόσο των Μινωιτών όσο και των Μυκηναίων ήσαν κατά βάση ντόπιοι γεωργικοί πληθυσμοί από τη νεολιθική Δυτική Ανατολία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.

Για πρώτη φορά μελετήθηκαν δείγματα αρχαίου DNA από οστά και δόντια 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων δέκα Μινωιτών από την Κρήτη, από τις τοποθεσίες της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας στα νότια του νομού Ηρακλείου και του σπηλαίου του Αγίου Χαραλάμπους στο οροπέδιο του Λασιθίου (2900-1700 π.Χ.), τεσσάρων Μυκηναίων από την Αργολίδα της Πελοποννήσου και τη Σαλαμίνα (1700-1200 π.Χ.) και τριών κατοίκων της νοτιοδυτικής Ανατολίας στην Τουρκία (2800-1800 π.Χ.). Αυτά τα αρχαία γονιδιώματα συγκρίθηκαν με το αρχαίο DNA 332 ανθρώπων από γειτονικές χώρες και 2.616 συγχρόνων (μεταξύ των οποίων δύο σημερινών Κρητών).

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Ι. Λαζαρίδης, «οι πρώτοι Νεολιθικοί πληθυσμοί της δυτικής Ανατολίας και της Ελλάδας ήσαν εξαιρετικά ομοιογενείς, απόγονοι ενός κοινού πρωτο-γεωργικού πληθυσμού που εξαπλώθηκε από την 7η χιλιετία π.Χ. ανά την Ευρώπη.

Τα νέα δεδομένα της μελέτης μας αποδεικνύουν πως τόσο οι Μυκηναίοι όσο και Μινωίτες προέρχονται κατά βάση, σε ποσοστό 75% έως 85%, από αυτό τον πρωτο-γεωργικό πληθυσμό».

Η ανατολική και η βόρεια γενετική συνεισφορά
Η έρευνα δείχνει ότι τόσο στους Μυκηναίους όσο και στους Μινωίτες υπάρχει επίσης μια μικρότερη ανατολική γενετική επιρροή, σε ποσοστό 10% έως 15%, από τη Δυτική Ασία, η οποία σχετίζεται με τους αρχαίους κατοίκους του Καυκάσου, της Αρμενίας και του Ιράν.

Όμως οι Μυκηναίοι διέφεραν από τους Μινωίτες, επειδή είχαν στο DNA τους και μια βόρεια γενετική «συνεισφορά» από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες της ανατολικής Ευρώπης και της Σιβηρίας.

Αντίθετα, οι Μινωίτες δεν εμφανίζουν τέτοια γενετική κληρονομιά από τους πληθυσμούς των βορείων στεππών.

Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι οι μετανάστες-επιδρομείς από το Βορρά εξαπλώθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά δεν έφθασαν έως τη μινωική Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «οι Μυκηναίοι είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μινωίτες, αλλά έχουν κι ένα μικρό ποσοστό προέλευσης, της τάξης του 5% έως 15%, από βόρειους αρχαίους πληθυσμούς της ανατολικής Ευρώπης και Σιβηρίας, το οποίο δεν έχουν οι Μινωίτες.

Αυτή η γενετική συνιστώσα φαίνεται πως εξαπλώθηκε μετά το 3.000 π.Χ. δυτικά σε όλη την Ευρώπη, μέσω ποιμενικών πληθυσμών από τις στέπες, που βρίσκονταν βόρεια από τον Εύξεινο Πόντο και την Κασπία».
Όπως αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας, «η ακριβής γεωγραφική προέλευση και η διαδρομή αυτών των βορείων και ανατολικών επιρροών θα διευκρινιστεί καλύτερα στο μέλλον, με δειγματοληψία περισσοτέρων γειτονικών αρχαίων πληθυσμών.

Υποδεικνύει πάντως κάποιο βαθμό πληθυσμιακής μετακίνησης προς τον Αιγαιακό χώρο, ένα αρκετά εύλογο συμπέρασμα, αφού η Ελλάδα είναι η γεωγραφική γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία».

Η μελέτη δείχνει ότι ‘μετανάστες” από περιοχές βόρεια και ανατολικά του Αιγαίου μπορεί να συνέβαλαν στην ανάδυση των μεγάλων Αιγαιακών πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού κατά τη δεύτερη και τρίτη χιλιετία π.Χ.
Όμως η έρευνα δεν διαπίστωσε κάποιο διακριτό γενετικό «αποτύπωμα» ούτε των Αιγυπτίων ούτε των Φοινίκων στο DNA των Μινωιτών ή των Μυκηναίων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «αυτό οδηγεί σε απόρριψη της υπόθεσης ότι οι πολιτισμοί του Αιγαίου δημιουργήθηκαν από μετανάστες που προέρχονταν από παλαιούς πολιτισμούς εκείνων των περιοχών (Μέσης Ανατολής ή Αφρικής)».

Η γενετική συνέχεια των Ελλήνων
Όσον αφορά τους σημερινούς Έλληνες, η έρευνα δείχνει ότι είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μυκηναίους, οι οποίοι ήσαν οι πρώτοι που έγραψαν την Ελληνική γλώσσα με τη Γραμμική Β.

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 – 15:50

Ένα ακόμη ράπισμα στους πολιτικούς απόγονους του Φαλμεράυερ δίνει η μελέτη δύο Ελλήνων γενετιστών, η οποία αποκαλύπτει μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ Μυκηναίων και Μινωιτών.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με τους Μυκηναίους.

Αυτά είναι τα κυριότερα ευρήματα μιας νέας πρωτοποριακής έρευνας Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτοι φορά ανέλυσαν το αρχαίο DNA Μυκηναίων και Μινωιτών και το συνέκριναν με άλλους πληθυσμούς και με τους σύγχρονους Έλληνες.

Η αρχαιογενετική μελέτη με επικεφαλής δύο Έλληνες γενετιστές του εξωτερικού, τον Ιωσήφ Λαζαρίδη του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης και τον Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, η οποία δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Nature», εστίασε στην εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.). Η προέλευση των Μυκηναίων και των Μινωιτών απασχολεί τους αρχαιολόγους για πάνω από έναν αιώνα και οι σχετικές εκτιμήσεις βασίζονταν έως τώρα κυρίως σε αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεδομένα.

Η νέα μελέτη ρίχνει πλέον νέο γενετικό φως στην καταγωγή τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Μινωίτες -οι δημιουργοί της πρώτης ευρωπαϊκής γραφής (της Γραμμικής Α, που δεν έχει ακόμη διαβασθεί)- είχαν βαθιές ρίζες στο Αιγαίο και δεν προέρχονταν από κάποιον άλλο μακρινό εξελιγμένο πολιτισμό εκτός αιγαιακού χώρου.

Η γενετική ανάλυση συμπεραίνει ότι οι αρχικοί πρόγονοι τόσο των Μινωιτών όσο και των Μυκηναίων ήσαν κατά βάση ντόπιοι γεωργικοί πληθυσμοί από τη νεολιθική Δυτική Ανατολία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.

Για πρώτη φορά μελετήθηκαν δείγματα αρχαίου DNA από οστά και δόντια 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων δέκα Μινωιτών από την Κρήτη, από τις τοποθεσίες της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας στα νότια του νομού Ηρακλείου και του σπηλαίου του Αγίου Χαραλάμπους στο οροπέδιο του Λασιθίου (2900-1700 π.Χ.), τεσσάρων Μυκηναίων από την Αργολίδα της Πελοποννήσου και τη Σαλαμίνα (1700-1200 π.Χ.) και τριών κατοίκων της νοτιοδυτικής Ανατολίας στην Τουρκία (2800-1800 π.Χ.).

Αυτά τα αρχαία γονιδιώματα συγκρίθηκαν με το αρχαίο DNA 332 ανθρώπων από γειτονικές χώρες και 2.616 συγχρόνων (μεταξύ των οποίων δύο σημερινών Κρητών).

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Ι. Λαζαρίδης, «οι πρώτοι Νεολιθικοί πληθυσμοί της δυτικής Ανατολίας και της Ελλάδας ήσαν εξαιρετικά ομοιογενείς, απόγονοι ενός κοινού πρωτο-γεωργικού πληθυσμού που εξαπλώθηκε από την 7η χιλιετία π.Χ. ανά την Ευρώπη. Τα νέα δεδομένα της μελέτης μας αποδεικνύουν πως τόσο οι Μυκηναίοι όσο και Μινωίτες προέρχονται κατά βάση, σε ποσοστό 75% έως 85%, από αυτό τον πρωτο-γεωργικό πληθυσμό».

Η ανατολική και η βόρεια γενετική συνεισφορά

Η έρευνα δείχνει ότι τόσο στους Μυκηναίους όσο και στους Μινωίτες υπάρχει επίσης μια μικρότερη ανατολική γενετική επιρροή, σε ποσοστό 10% έως 15%, από τη Δυτική Ασία, η οποία σχετίζεται με τους αρχαίους κατοίκους του Καυκάσου, της Αρμενίας και του Ιράν.

Όμως οι Μυκηναίοι διέφεραν από τους Μινωίτες, επειδή είχαν στο DNA τους και μια βόρεια γενετική «συνεισφορά» από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες της ανατολικής Ευρώπης και της Σιβηρίας.

Αντίθετα, οι Μινωίτες δεν εμφανίζουν τέτοια γενετική κληρονομιά από τους πληθυσμούς των βορείων στεππών.

Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι οι μετανάστες-επιδρομείς από το Βορρά εξαπλώθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά δεν έφθασαν έως τη μινωική Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «οι Μυκηναίοι είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μινωίτες, αλλά έχουν κι ένα μικρό ποσοστό προέλευσης, της τάξης του 5% έως 15%, από βόρειους αρχαίους πληθυσμούς της ανατολικής Ευρώπης και Σιβηρίας, το οποίο δεν έχουν οι Μινωίτες.

Αυτή η γενετική συνιστώσα φαίνεται πως εξαπλώθηκε μετά το 3.000 π.Χ. δυτικά σε όλη την Ευρώπη, μέσω ποιμενικών πληθυσμών από τις στέπες, που βρίσκονταν βόρεια από τον Εύξεινο Πόντο και την Κασπία».

Όπως αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας, «η ακριβής γεωγραφική προέλευση και η διαδρομή αυτών των βορείων και ανατολικών επιρροών θα διευκρινιστεί καλύτερα στο μέλλον, με δειγματοληψία περισσοτέρων γειτονικών αρχαίων πληθυσμών.

Υποδεικνύει πάντως κάποιο βαθμό πληθυσμιακής μετακίνησης προς τον Αιγαιακό χώρο, ένα αρκετά εύλογο συμπέρασμα, αφού η Ελλάδα είναι η γεωγραφική γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία».

Η μελέτη δείχνει ότι ‘μετανάστες” από περιοχές βόρεια και ανατολικά του Αιγαίου μπορεί να συνέβαλαν στην ανάδυση των μεγάλων Αιγαιακών πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού κατά τη δεύτερη και τρίτη χιλιετία π.Χ.

Όμως η έρευνα δεν διαπίστωσε κάποιο διακριτό γενετικό «αποτύπωμα» ούτε των Αιγυπτίων ούτε των Φοινίκων στο DNA των Μινωιτών ή των Μυκηναίων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «αυτό οδηγεί σε απόρριψη της υπόθεσης ότι οι πολιτισμοί του Αιγαίου δημιουργήθηκαν από μετανάστες που προέρχονταν από παλαιούς πολιτισμούς εκείνων των περιοχών (Μέσης Ανατολής ή Αφρικής)».

Η γενετική συνέχεια των Ελλήνων

Όσον αφορά τους σημερινούς Έλληνες, η έρευνα δείχνει ότι είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μυκηναίους, οι οποίοι ήσαν οι πρώτοι που έγραψαν την Ελληνική γλώσσα με τη Γραμμική Β.

Όπως είναι αναμενόμενο, με το πέρασμα του χρόνου έχει σήμερα πια επέλθει μια επιπλέον μείωση της γενετικής επιρροής των πρωτο-γεωργών.

«Το κύριο συμπέρασμα από την μελέτη μας», υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης, «είναι πως η πληθυσμιακή ιστορία της Ελλάδας έχει χαρακτηριστικά σημαντικής γενετικής συνέχειας, αλλά όχι πλήρους απομόνωσης».

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δυο βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μελλοντικά, είναι πότε για πρώτη φορά οι κοινοί «ανατολικοί» πρόγονοι των Μινωιτών και των Μυκηναίων έφθασαν στο Αιγαίο και κατά πόσο οι «βόρειοι» πρόγονοι των Μυκηναίων έκαναν σποραδικές διεισδύσεις στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μία γρήγορη και μαζική μετανάστευση, όπως συνέβη στην Κεντρική Ευρώπη.

Άσχετα πάντως με τις απαντήσεις στα δύο αυτά ερωτήματα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι υπήρξαν δύο τουλάχιστον μεταναστευτικά ρεύματα προς το Αιγαίο, ένα από την Ανατολή και ένα από το Βορρά, τα οποία ήλθαν να προστεθούν στην αρχική μετανάστευση και διασπορά στον αιγαιακό και ελληνικό χώρο των εξ Ανατολής πρώτων γεωργών ήδη πολύ πριν την Εποχή του Χαλκού.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «είναι αξιοσημείωτο πόσο συνεχής έχει υπάρξει η κληρονομιά των πρώτων Ευρωπαίων γεωργών στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της νότιας Ευρώπης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πληθυσμοί τους ήσαν πλήρως απομονωμένοι.

Οι Έλληνες δεν αναδύθηκαν πλήρως σχηματισμένοι από τα βάθη της προϊστορίας, αλλά στην πραγματικότητα ήσαν πάντα ένας λαός στη διαδικασία του γίγνεσθαι, ένα ‘έργο σε εξέλιξη”, καθώς μεταναστευτικά στρώματα δια μέσου των εποχών έρχονταν να προστεθούν, αλλά ποτέ δεν έσβησαν τη γενετική κληρονομιά των πληθυσμών της Εποχής του Χαλκού».

Στη μελέτη συμμετείχαν κορυφαίοι ξένοι επιστήμονες, όπως ο εξελικτικός γενετιστής Ντέηβιντ Ράιχ του Χάρβαρντ και ο Γιοχάνε Κράουζε, διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Μελέτη της Ανθρώπινης Ιστορίας στην Ιένα της Γερμανίας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης οι Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Δήμητρα Λοτάκη (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Γιάννης Μανιάτης (Εργαστήριο Αρχαιομετρίας «Δημόκριτου»), Μανώλης Μιχαλοδημητράκης (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης), Γιώργος Κορρές (Τμήμα Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) και οι αρχαιολόγοι Γιάννης Τζεδάκης, Αντώνης Βασιλάκης, Αναστασία Παπαθανασίου και Ελένη Κονσολάκη-Γιαννοπούλου.

Περί «Δημοκρατίας»

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 – 00:29

«Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χείρονος» Δημόκριτος

Προσεπάθησα πολλές φορές εις το παρελθόν, να συντάξω τον ουσία ακριβή ορισμό του όρου «δημοκρατία», τον εν τοις πράγμασι λειτουργούντα, έχων υπ’ όψιν την ιστορικήν του αφετηρίαν, την πολυκύμαντη χρηστική διαδρομή του μέχρι σήμερα, σε έθνη, κράτη, λόγους και κείμενα και βεβαίως την ετυμολογία αυτού του ελληνικού όρου, ο οποίος εν τέλει κατήντησε όπλο στα χέρια των διεθνών πολιτικών απατεώνων – εξουσιαστών και των ιθαγενών γραικύλων, για να δικαιολογούν και να σκεπάζουν τα εγκλήματά τους κατά των ανθρώπων και των εθνών, όπως οι γάτες σκεπάζουν τα κόπρανα τους.

Κατά τη διαδρομή του χρόνου, από την περίοδο του λεγομένου «διαφωτισμού» και ύστερα, επενοήθησαν και εθεσπίσθησαν διάφορα ερμηνευτικά πρόσθετα «παράγωγα» – στηρίγματα αυτού του περιβόητου, φύσει και θέσει παραπλανητικού, αόριστου, ψευδεπίπλαστου και ψευδεπίγραφου όρου, όπως: Λαϊκή κυριαρχία, διάκριση εξουσιών, ισονομία, ισοπολιτεία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία του λόγου, διάλογος, συναίνεση, πλουραλισμός, εκσυγχρονισμός, αντιφασισμός, αντιρατσισμός, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές κοινωνίες, πολιτική ορθότητα και άλλα παρόμοια φραστικά πυροτεχνήματα εδάφους – αέρος.

Τι είναι άραγε αυτή η περιβόητη «δημοκρατία» που όλοι την επικαλούνται – είτε από άγνοια είτε από βλακώδη ψιττακισμό είτε από σκοπιμότητα – και «σφάζονται» θεατρινίστικα στην «ποδιά» της;

Δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικάντης του αντισυνταγματικού και μνημονιακού «τόξου» κατά του Έθνους, που να μη την επικαλείται, έχοντας βέβαια άλλα στο «νου» του την ώρα που πιπιλίζει την καραμέλα της.

Υπάρχουν όμως πάμπολλα βλακόμετρα, που νομίζουν, ότι η «δημοκρατία» ταυτίζεται με την πολιτική ελευθερία, λόγω καταλλήλου πλύσεως του όσου διαθέτουν εγκεφάλου, χωρίς να υποψιάζονται, ότι, όταν ψηφοδοτούν δεν είναι εντολείς, αλλά πειθήνιοι εντολοδόχοι του «δημοκρατικού τόξου».

Γι’ αυτό και στις ξύλινες αρλουμπολογίες και τα ψεύδη των φαύλων, απατεώνων, διεφθαρμένων και προδοτών πολιτικών και πολιτευομένων, η λέξη «δημοκρατία» και τα παρακολουθήματά της έχουν μονίμως κυρίαρχο ρόλο:

Στις δέκα (10) λέξεις που εκστομούν οι πέντε (5) είναι «δημοκρατία» και κάποια απατηλά κολαούζα της.

Ετυμολογικώς: Ο όρος «δημοκρατία» είναι σύνθετος. Προέρχεται από το ουσιαστικό «δήμος» (λαός – πολίτες) και από το ρήμα «κρατέω» (είμαι ισχυρός, κραταιός, άρχω, κατέχω εξουσία, κυβερνώ, κυριαρχώ, επικρατώ, διαφεντεύω, αποκτώ την κυριότητα της Αρχής). Δημοκρατία λοιπόν σημαίνει «Λαϊκή εξουσία – διακυβέρνηση». Δηλαδή στα «δημοκρατικά» καθεστώτα, εκείνος που ασκεί διακυβέρνηση, άρχει, κατέχει εξουσία, επικρατεί, είναι παντοδύναμος και διαφεντεύει είναι … ο Λαός!…

Οι πολιτικοί απατεώνες και οι πάσης φύσεως δυνάστες εκτελούν πιστά τις… εντολές που τους δίδει ο Λαός να τον προδίδουν, να τον εξαθλιώνουν, να τον εξαπατούν, να τον υποδουλώνουν και να τον εξευτελίζουν!!!

Έτσι δεν λειτουργεί η «δημοκρατία», με παγκόσμιο υπόδειγμα την Ελλάδα; Τα παντός είδους ναρκωτικά, μπροστά στη «δημοκρατία» είναι… αθώες ασπιρίνες, «ζαχαρίτσα» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χ. Ευθυμίου. «Μαστουρώνουν» λοιπόν το λαό με «δημοκρατία»!

Ιστορικώς: Με τη μάσκα και το σκούφο της «Δημοκρατίας» η αναρχοοχλοκρατία προκάλεσε τη Γαλλική κοινωνική επανάσταση του 1789.
Με το προσωπείο της «δημοκρατίας» η διεθνής κομμούνα προκάλεσε εξεγέρσεις με σκοπό την ισοπέδωση, υποδούλωση και εξαθλίωση λαών και εθνών.

Ουδέποτε, ουδαμού ανά την υφήλιο ξέσπασαν εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις για «δημοκρατία», αλλά μόνο για Ελευθερία και Ανεξαρτησία!

Από την εποχή της Γαλλικής πολιτικοκοινωνικής επαναστάσεως, που γέννησε τα όργανα του διχασμού των κοινωνιών (κόμματα) και έσπειρε το σπόρο της κομμούνας, καταθάπτονται οι λαοί και ευημερούν, στο όνομα της «δημοκρατίας» οι πολιτικοί και οικονομικοί δυνάστες τους.

Η «δημοκρατία», όταν θέλει να δείξει τα «δόντια» της, ή όταν κλονίζεται ή όταν δεν «στεριώνει», επιβάλλεται δια της βίας (σφαγές, εντοίχιση εις τα Ιερά ζώντων αριστοκρατικών, εξοστρακισμοί διαφωνούντων, φυλακίσεις, εκτελέσεις, βομβαρδισμοί κ.λ.π). Είναι γνωστές οι επιχειρήσεις «εκδημοκρατισμού» των αμερικανών και των λοιπών του ΝΑΤΟ και τα αποτελέσματα τους:

Πλημμύρισαν την ανίσχυρη να αντιδράσει «δημοκρατική» Ευρώπη και πρωτίστως την Ελλάδα μας με τη μαυρίλα – κυριολεκτικά και μεταφορικά – που θα καταστρέψει τη φυλετική ομοιογένεια των ευρωπαϊκών εθνών, τα οποία θα μεταλλαχθούν – ήδη μεταλλάσσονται – σε πολυφυλετικά κράτη (όπως αι ΗΠΑ) και τέλος θα διαλυθούν είτε από τις ορδές του αφροασιατικού Ισλάμ, είτε από την υπέρτατη κυβέρνηση της Σιών, της οποίας θα αποτελούν επαρχίες.

Ο «δημοκρατικός» μπαξές διαθέτει πληθώρα φρούτων, όλα «δημοκρατικά» και νόστιμα.

Διαλέξτε και πάρτε!

Είναι δωρεάν!

Μετά έρχεται ο «λογαριασμός»…

Αλλά «δημοκρατία» να “ναι κι’ ότι να “ναι.

Με οποιοδήποτε επίθετο φόρεμα ή επιθετικό προσδιορισμό – φερετζέ: Αθηναϊκή «δημοκρατία», κοινοβουλευτική, βασιλευόμενη, αβασίλευτη, προεδρική, προεδρευόμενη, «χριστιανική», σοσιαλιστική, λαϊκή, σοβιετική (ΕΣΣΔ), αριστερά, Νέα, παλαιά και δε συμμαζεύεται…

Όπως έλεγε ο… τρισμέγιστος πολιτικός ανήρ και επαγγελματίας «αντιστασιακός» (εκ του ασφαλούς) και καραδημοκράταρος, αείμνηστος σύζυγος κόρης μπαμπά:

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Πράγματι η «δημοκρατία» διαθέτει πολλά … διέξοδα!

Είναι πολυδιάτρητη με πολλές εισόδους και εξόδους, για να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι και να δρουν υπέρ της «δημοκρατίας» και κατά του Έθνους κάθε είδους και συνομοταξίας ντόπια και ξένα πληρωμένα παλιοτόμαρα.

Αλήθεια, τι είναι στην πραγματικότητα αυτή η περιβόητη «δημοκρατία»;

Ιδεολογία;

Κοσμοθεωρία;

Βιοθεωρία;

«θρησκεία»;

Αξία;

Αρετή;

Απάτη;

Τυραννία;

Ή μήπως είναι – και ΕΙΝΑΙ- ενός εξουσιαστού Αρχή, στον οποίον τα πάντα επιτρέπονται, ακόμη δε και η προδοσία;

Όποιος καταλαμβάνει την εξουσία στο όνομα της δημοκρατίας, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, νόμιμο ή νομιμοφανή, λόγω ονόματος ή «γαλάζιου» αίματος, λόγω υπερψηφίσεως του από την πλειονοψηφία του εκλογικού σώματος (επιτυγχανομένη κυρίως από πολλές εκατοντάδες ρομα – ικών και άλλων… εκλεκτών κατηγοριών ψήφους) ή εξ’ αιτίας μεγάλου ποσοστού αποχής, από την εναπομείνασα μειονοψηφία, οπότε σχηματίζει κυβέρνηση ετερόκλητων αποκομμάτων και εξουσιάζει «δημοκρατικά» ανενόχλητος.

Ποιος ελέγχει τον λαθροεξουσιαστή σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση, αλλά και σε κάθε αυθαιρεσία ή προδοσία του; Ο «κυρίαρχος» λαός δεν έχει καμία δυνατότητα, διότι, «δημοκρατικά» ευνουχισμένος και αποχαυνωμένος, δεν εφαρμόζει την παρ. 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Εξ’ άλλου η «δημοκρατία», μετά την απομάκρυνση εκ του «ταμείου» ουδέν λάθος αναγνωρίζει.

Ποιος προστατεύει τον πλανηθέντα λαό και το αποδομούμενο Έθνος από κάτι τέτοιους τιποτένιους καταληψίες της Εξουσίας;

Το Σύνταγμα;

Χαιρέτα μου τον πλάτανο…

Κάποια από τις «διακεκριμένες» … εξουσίες;

Αυτή η «διάκριση» απαντάται μόνο στις σελίδες του Συνταγματικού Δικαίου και απασχολεί μόνο αργόσχολους συνταγματολογούντες.

Στη «δημοκρατική» πολιτική πρακτική, η μεν Νομοθετική νομοθετεί τα όποια σχέδια νόμου φέρει προς ψήφισιν η Εκτελεστική, ως διαθέτουσα την κοινοβουλευτική πλειονοψηφία, οπότε δεν εξουσιάζει, αλλά απλώς προσυπογράφει, η δε Δικαστική, έχουσα προϊστάμενο υπουργό της Εκτελεστικής, λειτουργεί υπό περιορισμόν και υπό τον φόβο των πάσης φύσεως κυβερνητικών ή μη… ιουδαίων.

Ατομικές εξαιρέσεις δικαστικών λειτουργών, ασκούντων ευόρκως και εις το ακέραιον την εξουσία τους, υπάρχουν, αλλά δεν αρκούν, για να εκμηδενίσουν τον κανόνα.

Στα «δημοκρατικά» καθεστώτα λειτουργεί και η κατ’ ευφημισμόν καλούμενη 4η εξουσία (ο Τύπος), η οποία – με ελάχιστες εξαιρέσεις – ασκεί πολιτική μαστροπεία εις βάρος του λαού και βυσσοδομεί κατά του Έθνους. Σύμφωνα με τα προεκτεθέντα και τα διδάγματα της Ιστορίας, καταλήγω στον ακόλουθο ορισμό της «δημοκρατίας»:

«Δημοκρατία» είναι το κοινό πολιτικό ψευδώνυμο των χειρόνων αντιλαϊκών και αντεθνικών καθεστώτων. Κραταιό και ελεύθερο λαό, και ανεξάρτητο και κυρίαρχο, έθνος μόνο ο Εθνικισμός έχει την πίστη, τη θέληση και τη δύναμη να δημιουργήσει.

Όχι πλέον άλλη ευκαιρία στα τρωκτικά της «δημοκρατίας», γιατί τότε θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα λυτρώσεως του Γένους μας.

Το δις πολιτικώς εξαμαρτείν προδίδει έλλειψη σοφίας.

Το συνεχώς όμως εξαμαρτείν είναι ίδιον αυτοκτονικής πολιτικής βλακείας. (¨Αρθρο εφημ. Χ.Α)

Μιχαήλ Αρβανίτης, ποινικολόγος

Ο Λαός σώζει, δεν σώζεται.

του Γιώργου Χαραλαμπίδη

Από την στιγμή που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε την αξία, της συνεννόησης με τον συνάνθρωπο, της από κοινού προσπάθειας και συνεργασίας, δρομολόγησε τη ζωή του μέσα από την θέσπιση ομάδων και συνόλων.

Η Οικογένεια είναι μια απ’ αυτές.

Ο Λαός μια άλλη.

Το Πολίτευμα??

Το γιατί, η ανθρώπινη ομάδα είναι το καλύτερο, το χρηστικότερο εργαλείο, η καλύτερη και απολαυστικότερη μέθοδος για να πραγματωθεί ένα έργο, μικρό ή μεγάλο, δεν θα αποτελέσει αντικείμενο αυτού του άρθρου. Στο κάτω – κάτω είναι προφανές!

Και βέβαια υπάρχουν έργα, που δεν πραγματώνονται από τις ομάδες. Γεννιέσαι και πεθαίνεις μόνος!

Έτσι περίπου αναγεννιέσαι στον χώρο της συνειδητοποίησης!

Αλλά γιατί να ζεις μόνος;

Το πώς και το γιατί οι ανθρώπινες ομάδες γίνονται θεσμός, αξίζει να το σκεφτεί κανείς.

Η βασικότερη ανθρώπινη διαίρεση, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, είναι αυτή της γραμμής της εξουσίας.

Αυτή ορίζεται με βάση το συμφέρον της ομάδας «ελίτ».

Ξεκινώντας από την αρχή:

Η ανθρώπινη συμπεριφορά που περιγράφεται με τη λέξη βία, ήταν απ’ ανέκαθεν μια δυνατότητα, που υπό κάποιες συνθήκες δημιουργούσε διαιρέσεις.

Θυμηθείτε τους δούλους στην αρχαιότητα, που προέρχονταν, όπως αναφέρεται, από τους ηττημένους των πολεμικών αναμετρήσεων.

Αλλά θυμηθείτε και τους δούλους της αποικιοκρατίας.

Λεηλατήθηκε κυριολεκτικά η Αφρικανική ήπειρος όταν τα παιδιά της πουλιόνταν στα σκλαβοπάζαρα.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά που περιγράφεται από τη λέξη υποκρισία, και τη λέξη απάτη, είναι μια άλλη δυνατότητα διαίρεσης των ανθρώπων σε ομάδες.

Εδώ δεν επικρατεί ο δυνατός, αλλά ο πονηρός.

Θυμηθείτε την Τροία.

Δεν την άλωσε η δύναμη των όπλων, αλλά η δύναμη της πονηριάς. Παρατηρείστε τον μύθο του Σαμψών και της Δαλιδάς πόσο συχνά πραγματώνεται στον σύγχρονο κόσμο μας.

Θυμηθείτε την διείσδυση στην Κίνα με όπιο και διαφθορά, της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, και στη συνέχεια τον πόλεμο των Άγγλων και των Γάλλων με τον Κινέζο Αυτοκράτορα.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά που περιγράφεται από τη λέξη αδιαφορία, είναι η καθαυτή συμπεριφορά διαίρεσης.

Οι δύο παραπάνω συμπεριφορές έχουν σαν βάση τη συμπεριφορά αυτή. Αδιαφορούν για την τύχη των θυμάτων τους!

Αλλά η αδιαφορία σαν συμπεριφορά, είναι τόσο ανθρωποβόρα, που αρκετές φορές σαν άλλη αρρώστια, κάνει τους γονείς ν’ αδιαφορούν για τα ίδια τους τα παιδιά!

Έτσι η αδιαφορία της ομάδας για τα μέλη της, οδηγεί πολλά απ’ αυτά στην αυτοκτονία!

Εδώ δεν νομίζω να χρειάζονται παραδείγματα. Έχετε πολλά τριγύρω σας!

Αλλά μπορεί να υπάρξει ανθρωποομάδα βασισμένη στην αδιαφορία;

Τι οδηγεί τα τόσο ζωντανά, σκανταλιάρικα και ακούραστα παιδιά μας, να μετατρέπονται σε βαριεστημένους εφήβους και λίγο αργότερα σε καναπεδάτους ενήλικες;

Μήπως η παράλογη και υπέρμετρη σε έκταση, χρήση των συμπεριφορών βία – υποκρισία;

Μήπως το αναντίστοιχο των λόγων – πράξεων των μεγαλύτερων;

Οι ομάδες των ανθρώπων που είναι χρήστες των τριών παραπάνω συμπεριφορών, συνεργαζόμενες, ορίζουν τον κοινωνικό χώρο που από μόνος του αυτοονομάστηκε «Ελίτ» και «Εξουσία».

Παλιότερα χρησιμοποιήθηκαν και άλλες ονομασίες όπως:

«Αριστοκράτες», «Τύραννοι», «Κλήρος», «Γραμματείς και Φαρισαίοι» και φυσικά «Στρατός», «Ιεραρχία» «Πολιτικά πρόσωπα», «Δικαστική αρχή», «Τρόικα αλλά και Θεσμοί» και άλλα.

Στον κοινωνικό χώρο που αποκλείστηκε από την Εξουσία, δόθηκε το όνομα Λαός.

Είναι γνωστές πια οι αρχές διατήρησης των τυράννων στην εξουσία, από την Αρχαιότητα:

1. Ο Λαός πρέπει να είναι υποταγμένος, συνεχώς απασχολημένος, χωρίς καθόλου ελεύθερο χρόνο, ώστε να μη μπορεί να σκεφτεί, με βαριά φορολογία, ώστε ποτέ να μην του περισσεύει κάτι για τον εαυτό του, να αναγνωρίζει τον αφέντη του καλύτερα από τον διπλανό του.

2. Ο Λαός πρέπει να είναι διαιρεμένος σε αντίπαλες ομάδες, ώστε οι μεταξύ τους διαμάχες να τις αδυνατίζουν, αλλά και για να μπορεί ο αφέντης να παρεμβαίνει σαν διαιτητής ανάμεσά τους, ώστε αυτόματα να αναγνωρίζεται το υπέρτατο της εξουσίας του.

3. Ο Λαός πρέπει να στερείται παιδείας, γιατί η παιδεία είναι ένα εργαλείο που ξυπνά τον άνθρωπο. Επειδή όμως χρειάζεται σε κάποιο μέτρο, για το συμφέρον της «ελίτ» πάντα, να παρέχεται κάποια μορφή παιδείας (εκπαίδευσης) στα παιδιά του Λαού, αλλά αυτή να είναι παιδεία «αναγκών» και «χρησιμοθηρική».

Ποτέ παιδεία ανάλογη με αυτή των παιδιών της «ελίτ».

4. Επειδή στο Λαό συμβαίνει αρκετές φορές να ξεπηδούν φωτεινά μυαλά και προσωπικότητες, η εξουσία φροντίζει, αυτά τα παιδιά του Λαού να τα ξεχωρίζει με διάφορους τρόπους, να τα ενσωματώνει αφ’ ενός κερδίζοντας από την δυνατότητά τους, αφ’ ετέρου να τα αποστερεί από την φυσική τους κοιτίδα.

Σε περίπτωση αντίστασης, η λασπολογία και η δολοφονία, ποτέ δεν ήταν έξω από την δυνατότητα της.

Βέβαια στο πέρασμα αιώνων, η εξουσία έχει εξελιχθεί! Σήμερα εκτός από το όπιο, κατέχει στο οπλοστάσιο της δεκάδες ουσίες και άλλα μέσα, που επηρεάζουν και διαφθείρουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ένα οπλοστάσιο από βόμβες και πυρηνικά έως αόρατα αεροπλάνα και παραλυτικά αέρια.

Προσπαθεί να ελέγξει την ανθρώπινη τροφή μέσα από τον έλεγχο της οικονομίας, όπως έχει ήδη υπό τον έλεγχό της την διάδοση της πληροφορίας μέσα από τα ΜΜΕ.

Ήδη φιλοδοξεί να καταλύσει τα σύνορα, που αυτή εγκατέστησε, αφού στοχεύει στο να εγκαταστήσει τα σύνορα με τσιπάκι στο μέτωπο σας ή στο χέρι σας, και στο μυαλό σας με ένα ψεύτικο κόσμο που φτιάχνει αποκλειστικά για σας!

Τους ευτυχισμένους σκλάβους της!

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, για κάθε παιδί που γεννιέται, είναι σχεδόν καθορισμένο από την ελίτ το πού θα ανήκει:

Στην ελίτ, αν είναι γόνος ελίτ!

Στον Λαό αν είναι λαϊκός γόνος! Μετανάστης από τον Λαό στην ελίτ, αλλά ποτέ ελίτ, αν είναι άτομο με ταλέντο και δεξιότητες.

Στον λαό, δεν του πέφτει λόγος!

«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας» είπε ο πρόεδρος Μπους και καθόρισε τον πόλεμο που έχει αναλάβει η Νέα Παγκόσμια Τάξη, αλλά και τους αντιπάλους.

Εμείς οι Ελίτ ενάντια στους εχθρούς Λαούς!

Αιχμή του δόρατος της εξουσίας, είναι το χρήμα!

Το χρήμα που παράγει αυτή και πουλά στους άλλους!

Ναι! Το χρήμα δεν το δίνει ο Θεός στους ανθρώπους!

Άνθρωποι το τυπώνουν!

Αυτοί βέβαια θέλουν να πιστεύετε ότι το κάνουν κατ’ εντολή του και με την άδεια του.

Εσείς όμως μπορείτε και να μην τους πιστέψετε!

Γιατί να το κάνετε;

Να σας δώσω κάποιους λόγους:

Γιατί χιλιάδες κοριτσάκια κι αγοράκια εξαναγκάζονται σε πορνεία;

Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δικαιολογίες.

Μπορείτε όμως να βρείτε μία, που να μην έχει στην βάση της το χρήμα και την εξουσία; Όχι!

Γιατί χιλιάδες νέοι και νέες ωθούνται στη χρήση των ναρκωτικών;

Πάλι θα μου βρείτε δεκάδες λόγους.

Ο χημικός που τα κατασκευάζει και έμπορος που τα φέρνει γιατί το κάνουν;

Προφανώς για το χρήμα! Για την εξουσία;

Η σύγχρονη πληγή της μετανάστευσης πού εδράζει την αιτία της;

Στα χρηματιστικά και γεωπολιτικά παιχνίδια!

Πόλεμοι, δολοφονίες, μίζες, εμπόριο όπλων, προδοσία της πατρίδας, ποιον έχουν σαν κίνητρο;

Το χρήμα και βέβαια την εξουσία!

Σκεφτείτε, ο όποιος Θεός στον οποίο εσείς πιστεύετε, θα έδινε τέτοια άδεια;

Κι αν τυχαίνει να είστε άθεοι, τότε τι σας κάνει να αποδέχεστε το χρήμα σα Θεό;

Γιατί αν δεν το κάνετε, πού είναι η αντίδραση – αντίσταση, των άθεων στην θεοποίηση του χρήματος;

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη συμπεριφορά, αυτή που λέγεται “Λόγος”.

Ο Λόγος είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να αναπτύξει συμμετρικά και ποιοτικά σε κάθε ανθρώπινη μονάδα το συναίσθημα, τη λογική, τη συνείδηση!

Ο αληθινός πλούτος σε κάθε άνθρωπο είναι αυτές οι τρεις δυνατότητες – ικανότητες! Είναι αυτό που οι αρχαίοι μας το ονόμαζαν «Αρετή», ενώ τις συμπεριφορές της ελίτ, δηλαδή τις βία, υποκρισία, αδιαφορία, τις ονόμαζαν «Διαφθορά και Κακία».

Το συναίσθημα, γιατί

μέσω αυτού θα νιώσω τον συνάνθρωπο, έτσι η επαφή, το “μαζί” και κατ’ επέκταση οι κοινωνικές διαιρέσεις, όπως οικογένεια ή λαός, δεν θα είναι αποτέλεσμα μόνον ανάγκης ατομικής, αλλά και διάθεσης για προσφορά.

Έτσι η ματιά προς τον άλλο γεννάει την αλληλεγγύη και την αρωγή. Έτσι το “μαζί” δεν είναι συμβιβασμός, εκβίαση, εξαπάτηση και το ενδιαφέρον για τους άλλους πηγαία ανθρώπινο, αφού η ανθρώπινη σχέση είναι που πραγματώνει τον Άνθρωπο.

Και θυμήσου!

Η φύση σ’ έχει προικίσει με δυνατότητα, να νιώθεις δεκάδες συναισθήματα!

Γιατί να θέλεις να μένεις φτωχός, νιώθοντας μόνο τον φόβο;

Η λογική, γιατί μέσω αυτής, οι κώδικες επικοινωνίας των ατόμων, θα γίνουν πιο πνευματικοί, πιο βαθείς και θα περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανθρωπομάζα.

Μέσω αυτής θα αναζητηθεί η αλήθεια, σαν την πληροφορία που καλύπτει το εγώ, το εσύ, το όλοι, χωρίς να αφίσταται των φυσικών νόμων.

Αυτή η αλήθεια σαν πληροφορία, θα μεταδοθεί στις επερχόμενες γενιές, να αποδείξει την αξία της και την αντοχή της στο χρόνο.

Θα γίνει λόγος, μνήμη, ιστορία και δεσμός ακατάλυτος των ανθρώπινων ομάδων.

Η συνείδηση, γιατί

μέσω αυτής, θα αναζητηθούν οι κώδικες του δίκαιου και του ηθικού, μακριά και έξω από το νόμιμο, το καθιερωμένο και το συνηθισμένο, που αποδείχτηκαν παγίδες της εξουσίας, ώστε να αλυσοδέσει και να εξαφανίσει από την ανθρώπινη πνευματικότητα ότι ονομάζουμε συνείδηση.

Άλλωστε χωρίς συνείδηση τουλάχιστον οι δύο ομάδες, Οικογένεια, Λαός, παύουν να υφίστανται.

Η συνειδητοποίηση του ανήκω σε μια οικογένεια ή σ’ ένα λαό που χωρίς συμπεριφορές εξουσίας στέργω τα μέλη της και με στέργουν, είναι που κάνει τη σύνδεση του ατόμου με τις ομάδες αυτές πιο ανθρώπινη, πιο δυνατή, ακυρώνει το άγχος της επιβίωσης, το φόβο του άγνωστου και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης νέων δρόμων και προοπτικών.

Ο Λόγος, δηλαδή η συμπεριφορά που θέλει να αναδεικνύει το συναίσθημα, τη λογική, τη συνείδηση, σαν βασικά εχέγγυα κάθε ανθρώπου, μειώνοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο δυνατό τις συμπεριφορές εξουσίας, δηλαδή τις, βία, υποκρισία, αδιαφορία, εδώ και χιλιάδες χρόνια πρότεινε τον τρόπο σχηματισμού ανθρώπινων ομάδων υπό την αποδοχή από όλους, της ισότητας όλων των ανθρώπων, την μεταξύ τους αλληλεγγύη, και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτό το μέσον το ονόμασε Δημοκρατία. Και βρήκε και τις βασικές της αρχές!

Ισηγορία, ισονομία, ισοπολιτεία, παρρησία!

Και όρισε σαν εγγυητή της Δημοκρατίας τον Λαό!

Έτσι, Λαός – Λόγος – Δημοκρατία, είναι έννοιες που η μια αναγεννά την άλλη, συνυπάρχουν, όταν συνειδητοποιεί ο άνθρωπος την αναγκαιότητα και τη δύναμη τους, ενώ καταχωνιάζονται σε υπόγεια και σε κρυφές βιβλιοθήκες, όταν η ανοησία του, αφήνει την ελίτ να επιβάλει το δικό της «πρότζεκτ!!.».

Οι άνθρωποι που εν δυνάμει ανήκουν στην ελίτ – εξουσία, και όσοι δένονται στο άρμα της ιεραρχίας της για να την υπηρετούν, δεν μπορούν να αναπτύξουν τις παραπάνω ικανότητες.

Δεν έχουν συναισθήματα, γιατί αν είχαν δεν θα οδηγούσαν εκατομμύρια συνανθρώπων τους σε δυστυχία και μιζέρια, έως και θάνατο.

Δεν έχουν λογική, γιατί ο παθιασμένος άνθρωπος ποτέ δεν μπορεί να σκεφτεί.

Είδατε ποτέ αλκοολικό ή ναρκομανή ή παίχτη τυχερών παιχνιδιών να φέρεται λογικά;

Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι της εξουσίας που είναι και αλκοολικοί και ναρκομανείς, και μανιακοί παίχτες, με την εξουσία, να νομίζετε ότι σκέφτονται;

Δεν έχουν συνείδηση, γιατί έχοντας χάσει συναίσθημα και λογική, είναι αδύνατο να αναπτύξουν συνείδηση.

Έτσι υποβιβάζουν την ανθρώπινη δυνατότητα τους σε περιχαράκωση της ισχύος τους, ώστε να άρχουν στο διηνεκές, με εξαναγκασμούς και απάτες, φροντίζοντας πάντα και μόνο το κοπάδι των εξουσιαζόμενων, αφ’ ενός να μην μεγαλώσει πολύ και γίνει ανεξέλεγκτο, αφ’ ετέρου να μην λιγοστέψει τόσο, ώστε να καταστεί αδύνατον να παρασχεθούν απ’ αυτό, στην εξουσία, οι ζητούμενες εργασίες και υπηρεσίες.

Εδώ είναι ανάγκη να παραθέσω ένα απόσπασμα λόγου του Πρωθυπουργού, ώστε να γίνει σαφές ότι οι όροι Ελίτ – Λαός, είναι κάτι το υπαρκτό και όχι άνευ ουσίας.

«…Άραγε θα αισθανθείτε κάποτε την ανάγκη να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τι πήγε στραβά και το χρέος αντί να μειωθεί, εκτινάχθηκε; επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεχθήκατε οικονομικά προγράμματα βαρβαρότητας που δε θα γινόταν δεκτά σε καμία πολιτισμένη δημοκρατία, σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Προσέξτε τα προγράμματα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε στην προοπτική αυτή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από ποιους έγιναν αποδεκτά;

Δε χρειάζεται να προσθέσω ούτε μισή λέξη για να μη μου πείτε ότι θα σας κακοχαρακτηρίσω, θα παραθέσω αυτούσια τη φράση, που ο προσφιλής σας κύριος Σόιμπλε το 2013 σε μια συνέντευξή του είπε:

«Από μια ανεύθυνη πολιτική ελίτ που θυσίασε την ελληνική οικονομία για τα δικά της βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια, ο κύριος Σόιμπλε και οι δανειστές μας μαζί με αυτή ακριβώς την πολιτική ελίτ, επέλεξαν να συμμαχήσουν προκειμένου να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους, τις δικές τους επιδιώξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…»

Εξ όσων μέχρι στιγμής παρατέθηκαν, γίνεται σαφές ότι οι Ελίτ, οι άνθρωποι που έχουν τάξει τον εαυτό τους στην εξουσία, έχουν γνώση του γεγονότος, ενώ όσοι απ’ αυτούς την στηρίζουν από άγνοια, έχουν λάβει θέση με βάση βραχυπρόθεσμα κατά το μάλλον ή ήττον κίνητρα συμφέροντος.

Το θεμελιώδες ερώτημα είναι:

Οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα Λαός, έχουν συνείδηση του γεγονότος;

Όπως αναπτύχθηκε πιο πάνω, το Λαός, είναι ένας ετεροκαθορισμός:

«Εμείς είμαστε Ελίτ, εσείς οι υπόλοιποι Λαός».

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αντί για ελίτ τη λέξη αφέντης, αντί για λαός τη λέξη σκλάβος!

Και παλιότερα το έκαναν!

Αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή δεν τους παίρνει.

Νοθεύουν λοιπόν την έκφραση, αλλά γι αυτούς το νόημα παραμένει.

Για τον Λαό;

Όταν όμως, άλλοι καθορίζουν τη θέση σου μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, τελικά η ομάδα που ανήκεις ή δεν είναι η ομάδα που θα ήθελες να ανήκεις οπότε για σένα η ομάδα Λαός, είναι μια φυλακή και τίποτε περισσότερο, ή είσαι ταγός της εξουσίας ενταγμένος στην ομάδα Λαός, εκτελώντας έργο που σου έχει ανατεθεί από αυτήν, (ρουφιανιά, δολιοφθορά, διασπορά ψευδών και διχόνοιας) ή μεταπίπτεις σε μια κατάσταση νεκροζώντανου, δίποδου δίχως συναίσθημα, χωρίς λογική και συνείδηση, χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδα.

Σε κάθε περίπτωση, από τις παραπάνω, καταλήγεις να μισείς τον διπλανό σου, ή να σου είναι αδιάφορος, και το όνειρο σου είναι να αναρριχηθείς στην ομάδα ελίτ, ή απλά δεν έχεις όνειρα!

Θα μου πείτε, «Μα αυτός, είναι ο κανόνας γύρω μας!».

Συμφωνώ!

Θα μου πείτε, «Μα όλο αυτό είναι κατασκεύασμα της εξουσίας;».

Ναι!

Θα μου πείτε, «Πώς το κατάφερε;».

Με τον έλεγχο της πληροφορίας (βλέπε, ΜΜΕ, παιδεία, εκκλησία, νομικό καθεστώς).

Με τον έλεγχο του χρήματος (αυτή το εκδίδει, αυτή το διανέμει, με όρους που θέτει αυτή).

Με τον έλεγχο του χώρου (πολυκατοικίες, διόδια, νόμοι περί οικοδόμησης, στέρηση άνετου φυσικού και δημόσιου χώρου, νόμοι περί εκμετάλλευσης γης και καλλιέργειας).

Με τον έλεγχο του χρόνου (πολύωρες χαμηλόμισθες εργασιακές σχέσεις, που σε κρατούν μακριά από την οικογένεια, την πολιτική, το διάβασμα, τη συζήτηση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με χαμηλής ποιότητας θεάματα που διαφθείρουν και στρεβλώνουν τη σκέψη μας).

Με τον έλεγχο του εισοδήματος (φορολογία, ακριβές υπηρεσίες ενέργειας, υγείας, τηλεπικοινωνιών, τροφίμων, ακόμα και του νερού).

Με τον έλεγχο των τροφών (χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, βλαπτικές ουσίες σαν πρόσθετα και πολλά που φημολογούνται αλλά δεν είναι εύκολο να αποδειχθούν χωρίς τη συνδρομή ειδικών).

Με τον έλεγχο της υγείας (χαμηλού επιπέδου δημόσια υγεία, πανάκριβη αναποτελεσματική ιδιωτική, κακής ποιότητας φάρμακα, μικρή έως ανύπαρκτη κοινωνική ασφάλιση).

Με τον έλεγχο της παιδείας (οι γονείς εναπόθεσαν το δέον να διδαχθεί στον επαγγελματία δάσκαλο, που στην πλειοψηφία του κάνει «ότι μπορεί!», έτσι το παιδί διδάσκεται από την τηλεόραση, το περιβάλλον που βρίθει διαφημίσεων, αλλά και από τους ίδιους τους γονείς, ένα συγκεκριμένο lifestyle, που του εμπεδώνει την καπατσοσύνη, την πονηριά, τον ωχαδερφισμό, την φιλαυτία, μακριά από την αληθινή δημοκρατία).

Με τον έλεγχο της επιστήμης (το δημόσιο πανεπιστήμιο υπό διωγμό, ανατίθενται τομείς όπως οικονομία, νομικά, πληροφορική σε ιδιώτες ώστε να ξεζουμιστεί κάθε δυνατότητα από την επιθυμία των γονιών να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αλλά ουσιαστική επιστήμη μπορεί να ασκηθεί μόνο κάτω από το κυρίαρχο βλέμμα της εξουσίας, με τα αποτελέσματα της, να χειραγωγούνται στις κατευθύνσεις που ορίζει αυτή).

Με τον έλεγχο της τέχνης (το πορνογράφημα αναγορεύθηκε σε τέχνη, η εναπόθεση μπετόν καθ’ ύψος σε αρχιτεκτονική, οι λίβελοι σε θέατρο, οι εκκωφαντικοί μονότονοι ρυθμικοί θόρυβοι σε μουσική, οι ανοησίες σε ποίηση, η προκλητική με ένα τόνο περιγελαστικό και με διάθεση παραπλάνησης παράθεση αοριστιών σε ρητορεία, ο κινηματογράφος αποκλειστικά βία και σεξ και βέβαια η βασίλισσα της διαφθοράς Τηλεόραση σε τιμητική θέση στο σαλόνι σας!).

Με τον έλεγχο της σκέψης (μη σκέπτεσθε είναι υγεία, μην σκέπτεσθε είναι στενάχωρο, μην σκέπτεσθε είναι κουραστικό, σκέπτεται η ελίτ για σας!… έχει λύσεις για όλους και για όλα…).

Αλλά κυρίως με την αδιαφορία μας να αυτοκαθοριστούμε!

Να καθορίσουμε δηλαδή την δική μας ομάδα, την ομάδα Λαός, συνειδητά!

Να ορίσουμε, τις μεταξύ των μελών της σχέσεις, τον τρόπο δράσης της σε ότι προσπαθεί να στερήσει από τον άνθρωπο την δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου στη ζωή του!

Υλική και πνευματική.

Και βέβαια, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με όραμα την ομάδα Λαός, υποδεικνύοντας την ομάδα ελίτ σαν κάτι το απεχθές, όπως και είναι! Αντιπαράθεση δηλαδή με την ομάδα ελίτ.

Πώς; Μα με την διάθεση να διεκδικήσουμε αυτό που γεννηθήκαμε!

Άνθρωποι!

Με συναίσθημα!

Με λογική!

Με συνείδηση!

Θυμίζω τον παρακάτω καθορισμό της ομάδας Λαός και γιατί μοιάζει με του Μπους και γιατί είναι δυο χιλιάδων χρόνων:

«…Οι Ευαγγελιστές Μάρκος και Λουκάς αναφέρουν την ίδια φράση του Χριστού: «ός γάρ ουκ έστι καθ” υμών, υπέρ υμών εστιν» (Μαρκ. 9, 40) και (Λουκ. 9, 50)». Δηλαδή όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας!

Ο αυτοκαθορισμός όμως είναι κάτι από αυτά που κάνει κανείς μόνος του!

Είναι η αναγέννηση, αλλά και η ανάσταση, που απαιτεί επανάσταση ενάντια στη συνήθεια και στο παιχνίδι της εξουσίας που προσπαθούν να σου επιβάλουν, ενάντια στο άπλωμα της διαφθοράς στην ομάδα λαός που ανήκεις, υπέρ της ουσιαστικής της αναβάθμισης σε υλική αλλά κυρίως πνευματική βάση. Βεβαίως, θα ακούσεις, θα διαβάσεις, θα ενημερωθείς, αλλά τελικά, εσύ, θα αποφασίσεις ποια είναι η κοινωνική σου κατάταξη. Λαός ή Ελίτ;

Και βέβαια οι Ελίτ σε θέλουν με όρους, αυτούς που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά ποιος σου είπε ότι η αληθινή ένταξη στην κοινωνική ομάδα Λαός γίνεται χωρίς ζητούμενα;

Αυτό είναι που θέλει η εξουσία.

Να μην ονειρεύεσαι, εκτός ότι σου προτείνει αυτή. Να μην έχεις θέλω πέρα από αυτά που σου επιτρέπει.

Εδώ είναι και η επιτυχία του προγράμματος της εξουσίας!

Αν ονειρεύεσαι, ζωή χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς πνευματική αναζήτηση, τότε ονειρεύεσαι λάθος όνειρο.

Μπορεί ποτέ, χωρίς κόπο, προσπάθεια, πνευματική αναζήτηση, να έχεις συναισθήματα, ν’ αναπτύξεις λογική, να γίνεις άνθρωπος με συνείδηση;

Αν ονειρεύεσαι πολλά λεφτά, που θα κάνουν τη ζωή σου σαν αυτή που προβάλλεται στις διαφημίσεις και σε πλείστες όσες ταινίες, σκέψου, πόση εργασία χρειάζεται για να τα αποχτήσεις νόμιμα;

Άρα ή θα γίνεις λακές της εξουσίας, ή θα πεθάνεις προσπαθώντας και χαρίζοντας όγκο υπεραξίας στην ελίτ.

Πάλι ξεγελασμένος!

Αν ονειρεύεσαι να πολλαπλασιάσεις τον χρόνο της εργασίας σου, να αυξήσεις τον κύκλο εργασιών, γιατί αυτό ποθείς, πόσος χρόνος θα απομείνει για σένα;

Θα ‘ρθει η ώρα του θανάτου και σαν άλλος Φάουστ θα παρακαλάς τον Μεφιστοφελή.

Αν ονειρεύεσαι να κάνεις το γιο σου ποδοσφαιριστή, την κόρη σου πρώτη μούρη στα πρωινάδικα, γιατί δεν ονειρεύεσαι να γίνουν άνθρωποι με συναίσθημα, με λογική με συνείδηση; Μήπως γιατί και συ δεν είχες ποτέ τίποτε απ’ αυτά;

Αν παροχετεύεις στα παιδιά σου το όνειρο να γίνουν ελίτ, πώς περιμένεις η οικογένεια σου, ο λαός στον οποίο ανήκεις, να βγουν από τα δεσμά της εξουσίας;

Συμπέρασμα:

Ελίτ είναι η ανθρώπινη ομάδα, που θέλει να άρχει δια της εξουσίας!

Για να το κάνει αυτό χρειάζεται υπηκόους, υπαλλήλους, εργάτες, σκλάβους. Εργαλεία της είναι οι συμπεριφορές βία, υποκρισία, αδιαφορία. Δομές της η ιεραρχία, οι πολιτικοί, το νομικό καθεστώς παραγωγής αλλά και εφαρμογής των νόμων, και πάνω απ’ όλα το χρήμα και οι υπερεθνικές δομές.

Είναι ευρέως γνωστός ο όρος, «πυραμίδα εξουσίας». Μας έχουν τόσο εξοικειώσει μ’ αυτόν, ώστε τον θεωρούμε φυσικό τρόπο οργάνωσης, ή από κάποια θεϊκή εντολή εκπορευόμενο! Είναι η παιδική ηλικία της ανθρώπινης κοινωνίας.

Λαός είναι η ανθρώπινη ομάδα, που αν καταφέρει να αποκτήσει αυτοσυνείδηση και αυθυπόσταση, θα περιορίσει την ισχύ της ομάδας ελίτ και θα την ενσωματώσει στην ομάδα Λαός.

Θα εξυψώσει την ανθρώπινη ύπαρξη, τονίζοντας την ανάγκη χρησιμοποίησης του ελεύθερου χρόνου των ατόμων, προς την κατεύθυνση της πνευματικής ανύψωσης και της κοινωνικής συνεισφοράς.

Ο άνθρωπος θα γίνει συμμέτοχος συναισθηματικής ζωής, όσο και ερευνητής των δρόμων της λογικής.

Θα έχει συνείδηση του δίκαιου, του ηθικού, του κόσμου που τον περιβάλλει, της ομάδας του που τον αγαπά και τον φροντίζει, χωρίς να τον ξεχωρίζει από τους άλλους.

Δεν γίνεται η ομάδα αυτή να επικρατήσει με τα εργαλεία της ομάδας ελίτ, γιατί τότε θα γινόταν ελίτ.

Άρα ο δρόμος είναι η ατομική συνειδητοποίηση με εργαλείο τον Λόγο!

Στην αναπτυγμένη μορφή της δεν θα χρειάζεται ιεραρχίες, νόμους, χρήμα. Τουλάχιστον όχι χρήμα αφέντη.

Ίσως να υπάρχει χρήμα, εργαλείο!

Καμιά εφεύρεση δεν πρωτολειτούργησε τέλεια από την πρώτη της μορφή. Χρειάστηκαν βελτιώσεις και προσθήκες.

Έτσι θα συμβεί και με την κοινωνία στην οποία θα άρχει χωρίς να εξουσιάζει ο Λαός.

Θα είναι η ώριμη ηλικία της ανθρώπινης κοινωνίας.

Η ομάδα ελίτ αντιστρατεύεται τις ομάδες οικογένεια και λαός, και για τον λόγο ότι σ’ αυτές γεννιέται ή είναι δυνατόν να γεννηθεί, αυτό που λέμε άδολη αγάπη.

Η διάθεση προσφοράς χωρίς συμφέρον!

Αυτό που δεν μπορεί να ελεγχθεί, αυτό που δεν μπορεί να φορολογηθεί! Αυτό που η ίδια δεν είναι δυνατόν ποτέ να γεννήσει!

Το ότι με λύσσα προσπαθεί να τις αφανίσει δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία, αν δεν μπορείτε να το δείτε γύρω σας, είστε «τυφλοί τα τε ώτα, τον τε νουν, τα τε όμματα».

Όπως η οικογένεια έχει ανάγκη την «Εστία» της, τον ασφαλή χώρο δηλαδή, όπου θα μπορέσει να αναθρέψει τα παιδιά της, υγιή στο σώμα αλλά και στο πνεύμα, έτσι ο λαός έχει ανάγκη από τον ζωτικό του χώρο.

Την Πατρίδα.

Τον χώρο όπου το δικαίωμα του να ζει και να επιδιώκει να ευτυχήσει δεν του παρέχεται από ομάδες ελίτ, αλλά το κατέχει από την γέννηση του.

Αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο! Να γιατί οι ομάδες ελίτ, ωθούν του λαούς σε μετανάστευση, κινούμενες μάζες σκλάβων χωρίς δικαιώματα, χωρίς να έχουν «ούτε πού την κεφαλήν κλίναι».

Έλληνα,

Η ιστορία σου είναι εδώ, και ζητά να την αγκαλιάσεις, καλή – κακή δική σου είναι! Μην αφήνεις να τη σφετεριστούν!

Η γλώσσα σου, η γάργαρη ποιητική γλώσσα που έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και επεξεργασίας, είναι εδώ, και είναι δική σου!

Μην αφήνεις να την κουρελιάζουν!

Είναι η Αλήθεια σου!

Μιλάς τη γλώσσα του Περικλή και του Πλάτωνα, του Ρήγα και του Σολωμού, του Ελύτη και του Σεφέρη!

Τη γλώσσα που γέννησε τις λέξεις που νοηματοδοτούν και περιγράφουν τη φύση, (Γη, Γαία, Ήλιος, Αφροδίτη), την τέχνη (τραγωδία, κωμωδία), την φιλοσοφία (εν οίδα, ότι ουδέν οίδα!), τον πόλεμο («Κανείς δεν είναι τόσο ανόητος, ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη, διότι στην ειρήνη τα παιδιά θάβουν τους γονείς, ενώ στον πόλεμο οι γονείς θάβουν τα τέκνα τους» Ηρόδοτος, αλλά και «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος» Δημοσθένης), τον έρωτα («Έρως ανίκατε μάχαν.» Σοφοκλής, «Πολύ κρείττων εστίν ο της ψυχής ή ο του σώματος έρως.» Ξενοφών, «Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί.» Μένανδρος) και πολλά άλλα!

Η πατρίδα σου, η πανέμορφη Ελλάδα με «τα σπίτια πιο λευκά, στου γλαυκού το γειτόνεμα», είναι εδώ κα ζητά να την κατοικήσεις για άλλες δυο χιλιάδες χρόνια!

Να την κληρονομήσεις στα παιδιά σου και στα παιδιά των παιδιών σου! Μην την ξεπουλάς!

Η επιστήμη και η φιλοσοφία σου, «Αείζωον πυρ» Ηράκλειτος.

Η δικαιοσύνη σου, «Σεισάχθεια» Σόλων.

Η παιδεία σου, Πλάτων, Αριστοτέλης, Επίκουρος, αλλά και Γληνός, Ελύτης, Βάρναλης.

Οι αγώνες σου για την ελευθερία, Λεωνίδας, Μιλτιάδης, Ρήγας, Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας, Βαλκανικοί πόλεμοι, 1940 – 1944.

Η Δημοκρατία σου, που περιμένει να την αναστήσεις!

Αν τίποτε απ’ τα παραπάνω δε σ’ αγγίζει, τότε ή έπαψες να είσαι Έλληνας, ή ξέχασες ότι είσαι, όπερ και ταυτόν.

Είσαι Έλληνας, όπως ακριβώς είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος! Στην αστυνομική σου ταυτότητα!

Αν ρωτάς «Και ποιοι είναι όλοι αυτοί;», θα σου απαντήσω, η μαγιά που φτιάχνει Ελληνικό Λαό!

Οι Έλληνες είχαν πάντα σαν Θεό το Πνεύμα. Και τότε κι αργότερα.

Τι θες εσύ και γίνεσαι ειδωλολάτρης και προσκυνάς το χρωματιστό χαρτάκι που το λένε ευρώ;

Και δένεις και τα παιδιά σου σ’ αυτήν την ειδωλολατρία;

Δεν ντρέπεσαι;

«Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί.

Γι” αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες.

Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί.

Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας»

Θα αρχίσουν να σου λένε, το είπε ο τάδε ή το είπε ο δείνα, τότε και όχι τότε…

Έχει σημασία; Όταν το βλέπεις να συμβαίνει καθημερινά γύρω σου το σημαντικό είναι ποιος και πότε το είπε;

Ή πώς θα το αποτρέψεις;

Και υπάρχει τρόπος!

Λέγεται Ελληνικός Λαός!
Αυτός που σταμάτησε τους Πέρσες!

Αυτός που έδιωξε τους Τούρκους και λευτέρωσε τον τόπο!

Αυτός που σταμάτησε τους Ιταλούς το 1940 και με την ΕΑΜική του αντίσταση υποχρέωσε τους Γερμανούς να διατηρούν στην Ελλάδα πολλαπλάσιο στράτευμα!

«Άλλοτε λέγαμε ότι οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες, τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες!», μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου στις 28/10/1940.

Ο Λαός που είναι απόγονος και κληρονόμος των προηγούμενων!

Αυτός που μπορεί αν θέλει, να σταματήσει τους ξένους και ντόπιους ολιγάρχες!

Τι σου προτείνω:

Πρώτα στοχάσου!

Τίνος είναι η Γη;

Τίνος είναι η Ελλάδα σαν χώρος;

Τίνος είναι η παγκόσμια πνευματική κληρονομιά;

Ποιος δικαιούται ιδιοκτησίας των τριών παραπάνω και έχει δικαιώματα εμπορευματοποίησης και υπενοικίασης;

Αν πιστεύεις ότι όλοι έχουν δικαιώματα στην φύσει χαρισθείσα κληρονομιά, και στην με αγώνες παραχθείσα πνευματική κληρονομιά των ανθρώπων, τότε δεν είσαι ελίτ!

Ένα βήμα απομένει να γίνεις Λαός.

Να το κάνεις με δική σου απόφαση, με δική σου θέληση, με δική σου συνείδηση.

Τώρα απευθύνομαι σε σένα το άτομο.

Γυναίκα ή άνδρα!

Θέλεις να κάνεις κάτι ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη σκλαβοποίηση των επερχόμενων γενεών;

Μην κοιτάς γύρω τι θα κάνουν οι άλλοι.

Αν είσαι οπαδός ή θρησκόληπτος, θα καταλήξεις να γλύφεις την ελίτ.

Και θα σε σιχαίνεται και η ελίτ, αλλά θα σε χρησιμοποιεί, και θα σε σιχαίνεται και ο λαός που θα σε αποφεύγει σαν ρουφιάνο.

Πάρε την απόφαση εσύ αφ’ εαυτού και τώρα!

Αν είσαι γόνος ελίτ, σκέψου. Την δύσκολη τούτη ώρα, δεν χωρούν φληναφήματα.

Στην Γαλλική επανάσταση πολλοί γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών, συντάχθηκαν με τον Λαό.

Όχι γιατί είδαν εκεί το συμφέρον!

Αλλά γιατί είδαν εκεί την Αλήθεια!

Και κάτι ακόμη:

Οι της κορυφής της ελίτ έχουν να σβήσουν πολλές μνήμες για πολλά εγκλήματα.

Αλλά με τη λήθη και το ψέμα ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι καταδικασμένος σε λάθος δρόμους και σε ανακύκλωση της ιστορίας του! Είναι αυτό που θέλεις;

«Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω!» δηλαδή, δώσε μου τόπο να σταθώ και θα μετακινήσω τη Γη, έλεγε ο Αρχιμήδης.

Είναι άμεση ανάγκη να διασωθεί ο Ελλαδικός χώρος και η Ελληνική πνευματική κληρονομιά.

Για να γίνει αυτό πρέπει η Ελλάδα να διακηρύξει σε όλους τους τόνους και με την μεγαλύτερη ένταση ότι διεκδικεί την Ανεξαρτησία της!

Ότι, δηλαδή έκανε επί Ξέρξη, επί Σουλτάνου, επί Μουσολίνι.

Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους είναι το: «αρνούμαι να σας πληρώσω ένα χρέος που παράνομα μου φορτώσατε, σχίζω και πετώ μνημόνια και δανειακές συμβάσεις».

Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το πει αυτό αν δεν έχει τα εκατομμύρια του Λαού της να βεβαιώνουν ότι θα υπερασπιστούν τη θέση αυτή.

Δείξε στην κυβέρνηση σου, εσύ, τον δρόμο που οφείλει να πάρει αυτή.

Έτσι γίνεσαι Λαός, έτσι γίνεται αυτή φορέας Λαϊκής εξουσίας.

Τα Έθνη και οι Πατρίδες, εφευρέθηκαν, μετά από αιματηρούς αγώνες όλων των λαών τους, σαν αντίβαρο σε σκοτεινές Αυτοκρατορίες που ήθελαν τον άνθρωπο σκλάβο και υποζύγιο.

Μια νέα τέτοια αυτοκρατορία υψώνει την σκιά της πάνω από τη Γη, η Νέα Παγκόσμια Τάξη, αυτή που με το όνομα Αγορές, για να μας ξεγελάσουν, μας την συστήνουν οι ταγοί της.

Ένα δύσκολο βήμα προς την πραγμάτωση της είναι η Ευρώπη.

Ο γεωγραφικός και πολιτικός χώρος με τις μεγαλύτερες επαναστάσεις, αιματοχυσίες με αίτημα την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, την Ισότητα, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη, την Αλήθεια!

Για να ξεπεραστεί ιδρύθηκε το φασιστικό μόρφωμα που ονομάστηκε Ευρωπαϊκή Ένωση, πάλι για να ξεγελάσουν τους Λαούς.

Αυτή η Ε.Ε. δεν είναι των λαών είναι της Ν.Π.Τ.

Το επόμενο βήμα μας λοιπόν φυσιολογικά είναι:

«Αποχωρώ από την ψεύτικη ένωση κρατών της Ευρώπης που φτιάξατε για να υποδουλώσετε τους Ευρωπαϊκούς Λαούς!»

Αυτό θα λειτουργήσει σαν έναυσμα για να ξυπνήσει τις συνειδήσεις και των άλλων.

Όχι μόνον θα μας μιμηθούν, αλλά θα υπάρξουν πολλοί σαν τον Λόρδο Μπάιρον, που θα έρθουν να πολεμήσουν την Ν.Π.Τ. στον ιερό τούτο χώρο!

Και θα τους χρειαστούμε, γιατί το άμεσα επόμενο βήμα είναι, πρέπει να είναι:, «η σύλληψη και η υπαγωγή σε δίκη όλων όσων με πράξεις ή παραλείψεις τους διευκόλυναν την Ν.Π.Τ. να μας φορέσει τα μνημόνια», και την πολιτική του «νεοφιλελευθερισμού», αλήθεια, γιατί δεν το λέμε με το πραγματικό του όνομα «νεοφασισμού»;

Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί ετελέσθη το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Τι παράδειγμα θα είναι για τις επερχόμενες γενιές η παράλειψη του καταλογισμού των ευθυνών;

Ότι ο πολιτικός μπορεί να κάνει ότι θέλει;

Ότι ο Λαός είναι κεφάλαιο προς εκμετάλλευση;

Η έκδοση και κυκλοφορία νέου «Εθνικού Νομίσματος» είναι από τα βασικά βήματα που οφείλουμε, να απαιτήσουμε σαν Λαός κυρίαρχος, αφού το ευρώ τους είναι το σύμβολο της σκλαβιάς μας!

Τα σωληνάκια που συνδέουν τις φλέβες του Ελληνικού Λαού, με τις τράπεζες – βρικόλακες, που ρουφούν το αίμα του και θέλουν την υπογραφή σου για να ρουφούν και το αίμα των παιδιών σου, πολλά ακόμη χρόνια, «στο διηνεκές»…!

Αφού λοιπόν «Λαός Ενωμένος, Ποτέ Νικημένος», κάνουμε όλα τα παραπάνω, και βάζουμε τις βάσεις για να ξαναγεννηθεί στον τόπο μας η Δημοκρατία. Με λαϊκές συνελεύσεις, με Συντακτική Εθνοσυνέλευση, με Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα Λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Γιατί σ’ αυτόν τον χώρο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, σ’ αυτόν αποφασίζουμε να ξαναγεννηθεί!

Εμείς ο Λαός της Ελλάδος!

Τότε θα γίνει κοινωνικός σεισμός.

Οι υπόλοιποι Λαοί, βλέποντας τους Έλληνες, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και θα αποκαταστήσουν και στις άλλες Πατρίδες τη Δημοκρατία.

Μη ρωτάς, γιατί σε σένα πέφτει το δύσκολο. Είναι υπέρτατη τιμή!

Είναι ιστορική αναγκαιότητα που καταδεικνύει σ’ όλους τίνων απόγονος είσαι!

Πέραν πάσης αμφιβολίας!

Στοχάσου!

Αυτός που περιμένει να του πουν οι άλλοι, αν είναι μέλος της ομάδας Ελληνικός Λαός τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από, ανόητος ή μη Έλληνας;

Πρώτα λοιπόν στοχάσου όλα τα παραπάνω.

Ύστερα αποφάσισε ότι είσαι μέλος της ομάδας Λαός και ειδικότερα της ομάδας Ελληνικός Λαός.

Κι ύστερα ξαναστοχάσου, τι έχεις να κάνεις ώστε να επιβεβαιώσεις την απόφαση σου. Πρώτα σε σένα!

Θυμήσου! Λαός μπορεί να είναι ο καθένας, όλοι. Χωρίς χρηματικό κόστος. Ελίτ όχι!

Σώσε την αξιοπρέπεια σου, την δημοκρατία, την πατρίδα!

Μόνος, δεν μπορείς. Μόνο σαν Λαός έχεις τη δύναμη!

Κάνε το θέμα «Χρέος – Μνημόνια – Ε.Ε. – Δημοκρατία – Πατρίδα – Λαός – Ελίτ», κυρίαρχο σε κάθε συζήτηση, σε κάθε κουβέντα.

Όταν καίγεται το σπίτι σου και μέσα είναι και η φαμελιά σου, δεν συζητάς για ποδόσφαιρο!

Η εξουσία (ελπίζω πλέον να σου είναι φανερό), θα σε εκβιάσει, θα σε εξαπατήσει, θα αδιαφορήσει για τον πόνο και την ανέχεια που σου επιβάλλει.

Απόστρεψε το βλέμμα από τα μέσα που αυτή ελέγχει.

Προσπαθεί να σε παραπλανήσει. Μην ακούς την φωνή που εκφράζει, είναι η παραπλανητική φωνή των Σειρήνων μέχρι να σε φέρει κοντά της, ύστερα θα ξεσκίσει τις σάρκες και την ψυχή σου.

Ο λόγος της αλήθειας, εκφράζει συναισθήματα ποικίλα, έχει λογική δομή ώστε να μην χρειάζεται μόνον να τον πιστεύεις αλλά και να τον καταλαβαίνεις, ο λόγος αυτός είναι, που θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ο Κυρίαρχος Λαός!

Πολλοί είναι αυτοί που θυσιάζουν αμέτρητες ώρες για να τον φέρουν σε σένα. Κάνε κι εσύ ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή!

Φύγε από το εύκολο και το συνηθισμένο, θα ανακαλύψεις την φώτιση και μέσω αυτής έναν κόσμο ανεπανάληπτο!

Σαν Λαός σώζεις τα πάντα! Και κυρίως τον Άνθρωπο! Αν δεν το κάνεις, θα χαθεί κάθε ανάμνηση του τι είναι δικαιοσύνη, ελευθερία, αλληλεγγύη, δημοκρατία, αλήθεια, και εκατοντάδες χρόνια σκότους θα καλύψουν την Ελλάδα, αλλά και τη Γη ολόκληρη. Πάρε θέση και ευθύνη!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ… Αλλά δεν γίνετε την αλήθεια να την περιγράψεις ΜΕ περίληψη!
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μεγαλύτερος ἐχθρὸς τοῦ Ἑλληνισμοῦ δὲν εἶναι αὐτοί.
    Μεαγαλύτερος ἐχθρὸς τοῦ Ἑλληνισμοῦ εἶναι οἱ Ἕλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive