Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Βρε τι σκεφτηκαν! Εφερναν κοκαΐνη (εμποτισμένη σε χαρτόνια) από Λατινική Αμερική

Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, που ήταν εμποτισμένη σε... χαρτόνια και χάρτινα ημερολόγια για να μην ανιχνεύεται κατά τους ελέγχους, εισήγαγε στη χώρα μας από τη Λατινική Αμερική μια πολυμελής εγκληματική οργάνωση...
που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες. Η αποστολή των ναρκωτικών γινόταν μέσω δεμάτων που έστελναν τα μέλη της στην Αθήνα και την Κρήτη.
Το διεθνές κύκλωμα είχε διασυνδέσεις με ισχυρά καρτέλ ναρκωτικών και προμηθευόταν την κοκαΐνη απευθείας από χώρες όπως η Βολιβία, όπου παράγεται. Τον περασμένο Απρίλιο, ένας 61χρονος από τη Βενεζουέλα προμηθεύτηκε πέντε κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνη σε μη ανιχνεύσιμη μορφή με τα εμποτισμένα χαρτόνια και τα έστειλε στην Ελλάδα.
Την περασμένη Δευτέρα έφτασε στην Ελλάδα και ο ίδιος μαζί με ακόμη δύο άτομα από τη Βενεζουέλα, ένα από τα οποία είναι ειδικός στο πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης, δηλαδή την εξαγωγή της υψηλής καθαρότητας κοκαΐνης από τα χαρτόνια, τη μετατροπή της σε σκόνη και τη νόθευσή της, που θα εξασφάλιζε περισσότερα κέρδη στην οργάνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μετά την ειδική επεξεργασία η κοκαΐνη που είχε εισαχθεί στη χώρα μας θα ξεπερνούσε τα 15 κιλά.
22 συλλήψεις
Ομως στο αεροδρόμιο τους περίμεναν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Σταδιακά συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα ηλικίας από 32 ως 62 ετών που συμμετείχαν στην πολυεθνική σπείρα, μεταξύ των οποίων Ελληνες και υπήκοοι Αλβανίας, Δομινικανής Δημοκρατίας, Κολομβίας, Βενεζουέλας, Ρωσίας, Γεωργίας και Βουλγαρίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, με την οποία οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 14 άτομα, 12 άνδρες και δύο γυναίκες, καθώς προέκυψε η εμπλοκή τους στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης. Από αυτούς οι 11 αναζητούνται, ενώ άλλοι τρεις είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.
ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive