Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για το φονικό σεισμό στην Κω

Τα Δειθνή Μέσα Ενημέρωσης για το φονικό σεισμό στην Κω
Οδηγίες από το βρετανικό ΥΠΕΞ στους τουρίστες. Την είδηση του φονικού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Κω προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, μεταδίδουν όλα τα μεγάλα ξένα Μέσα ενημέρωσης....

Εκτενείς είναι οι αναφορές στα Βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, καθώς το νησί της Κω είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς.
Στην Telegraph μάλιστα η ο σεισμός είναι πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της. «Σεισμός χτυπά Ελλάδα και Τουρκία -Τουλάχιστον δύο νεκροί, 120 τραυματίες ενώ μικροί τσουνάμι χτυπά τουριστικά σημεία» είναι ο τίτλος της.
1
«Δύο νεκροί , 120 τραυματίες καθώς η ισχυρός σεισμός χτυπά ελληνικό νησί» είναι ο τίτλος του Time. «Πεσμένα τούβλα, και άλλες ζημιές εμφανίστηκαν στην περιοχή της “παλιάς πόλης” της Κω που είναι γεμάτη μπαρ και άλλη νυχτερινή διασκέδαση. Εκατοντάδες τουρίστες πέρασαν το υπόλοιπο της νύχτας σε εξωτερικούς χώρους, ξαπλώνοντας σε ξαπλώστρες με κουβέρτες που παρείχε το προσωπικό», γράφει το Time, ενώ τονίζει ότι διασώστες κάνουν ελέγχους για εγκλωβισμένους ανθρώπους μέσα σε σπίτια.
«Δύο νεκροί στο ελληνικό νησί της Κω μετά από ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε περιοχή δημοφιλή σε Βρετανούς τουρίστες» είναι το τίτλος του βρετανικού Independent. «Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι τρία θύματα διασώθηκαν από τα ερείπια. Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς και ενημέρωσε τους Βρετανούς στις γύρω περιοχές να ακολουθήσουν τις συμβουλές των τοπικών αρχών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων», τονίζει ο Independent ενώ εξηγεί ότι πολλοί τουρίστες, εκατοντάδες μίλια από το επίκεντρο μίλησαν για τον φόβο που αισθάνθηκαν όταν χτύπησε ο σεισμός. Ο Independent φιλοξενεί και το tweet που έκανε ο ποδοσφαιριστής Κέβιν Μακνότον της Κάρντιφ Σίτι που έκανε τις διακοπές τους στην Τουρκία σε περιοχή 120 χιλιόμετρα από την Αλικαρνασσό. Όπως εξηγεί φιλοξενώντας αντιδράσεις Βρετανών παραθεριστώ στην Τουρκία, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη γείτονα χώρα.
1
Παράλληλα, φιλοξενεί την αντίδραση Βρετανού τουρίστα στη Ρόδο. «Σεισμός, η Ρόδος τον ένιωσε επίσης. Αρκετά δυνατός. Κοίταξε έξω από το παράθυρο για να δω τα κύματα στη πισίνα.
Στον Independent μίλησε και εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Είμαστε σε επικοινωνία με τις τουρκικές και τις ελληνικές αρχές μετά το σεισμό στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού και κοντά στην Κω. Όλοι οι Βρετανοί στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών».
«Ισχυρός σεισμός σκοτώνει δύο ανθρώπους στο νησί της Κω», είναι ο τίτλος στο BBC το οποίο φιλοξενεί και βίντεο από το εσωτερικό καφετέριας τη στιγμή του σεισμού. Σε αυτό φαίνεται η αντίδραση του κόσμου ο οποίος τρομοκρατημένος άρχισε να βγαίνει στο δρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive