Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Νεότερα για τον φονικό σεισμό 6,7R στην Κω: Τούρκος και Σουηδός οι δύο νεκροί – 5 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά, μεταφέρθηκαν στην Κρήτη. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Τουρίστες ήταν οι δύο νεκροί από τον φονικό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κω. Πρόκειται για έναν Τούρκο 39 ετών και έναν Σουηδό 27 ετών, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες.
Μάλιστα, πέντε, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, μεταφέρονται με ελικόπτερο Σινούκ από την Κω στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη....

Όπως είπε ο Διοικητής Νοσοκομείου Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής, ένας τραυματίας έχει ακρωτηριαστεί και στα δύο του πόδια, ενώ ένας άλλος έχει χάσει το μάτι του.
Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του κλίματος πανικού που επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους, ενώ από το πρωί βρίσκεται στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.
Μικρό τσουνάμι μετά τα 6,4R στην Κω – Σκάφη βγήκαν στη στεριά – Κλειστό το λιμάνιΕπίσης, στην Κω βρίσκονται από τα ξημερώματα 15 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί, που είναι 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
«Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου (στην Κω, δηλαδή, είναι πολύ καλύτερη).

Χαλάσματα και γκρεμισμένοι τοίχοι στην Κω μετά τον φονικό σεισμό – Καταστροφές στο Μπόντρουμ – Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο



Ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι «η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη».

Στο λιμάνι εντοπίζονται τα προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό στην Κω, ενώ το αεροδρόμιο δεν έχει κανένα πρόβλημα και λειτουργεί κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης.Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέρο, στην Πάτμο, στη Σάμο και στην Ικαρία. Στην ίδια περιοχή ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,3 έως 4,6 Ρίχτερ.

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης που έχει καταθέσει η ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όσον αφορά την υπόθεση Καμμένου-Noor1 και τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, ζήτησε από τον Νίκο Βούτση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω του φονικού σεισμού, αίτημα που ο πρόεδρος του κοινοβουλίου έκανε δεκτό. 



Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο νησί της Κω
Ο σεισμός προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες

Όλοι διανυκτέρευσαν σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό.



Κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, υπέστη σοβαρές ζημιές ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο.
 
Δεκάδες είναι τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive