Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

«Follow the money»: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Μενίδι

Ο θάνατος του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολική γιορτής ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» σε μία υπόθεση που κρατάει χρόνια. Οι κάτοικοι του Μενιδίου ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς οι δείκτες της εγκληματικότητας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, λόγω κυρίως της απουσίας της αστυνομίας στην περιοχή...

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό αρκετά αργά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας «πυρήνας εγκληματικότητας» στην περιοχή του Μενιδίου και τώρα θέλουν να ενδυναμωθεί και το πληροφοριακό της δίκτυο στη δυτική Αττική.
Το αναθεωρημένο σχέδιο της αστυνομίας συμπεριλαμβάνει καθημερινή περιπολία 120 αστυνομικών στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα. Αύξηση της αστυνόμευσης με σκοπό την πάταξη της μικροεγκληματικότητας, μέσω εβδομαδιαίων επιχειρήσεων της τροχαίας, καθώς τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα, που ανήκουν σε Ρομά, είναι ανασφάλιστα, οι οδηγοί δεν έχουν άδειες οδήγησης με τους δρόμους να γεμίζουν με ανήλικα που οδηγούν οχήματα. Επιπροσθέτως, ανά 15 ημέρες θα λαμβάνουν χώρα 2 στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας με σκοπό την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, όπως εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και ληστείες. Τις μέρες εκείνες ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208.  Συνολικά, το μήνα θα απασχολούνται 1.200 άνδρες και σε αυτόν τον αριθμό θα προστεθούν 160 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και 15 περιπολικά.
Κεντρικός στόχος είναι να πραγματοποιηθούν κάποιες στοχευμένες συλλήψεις, ώστε να ενδυναμωθεί το πληροφοριακό δίκτυο στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive