rottating banner

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

"Μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική"... Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αποτέλεσμα εικόνας για "Μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική"...
Στον δίσκο  "Ο Αριστοφάνης Που Γύρισε Από Τα Θυμαράκια", που πολλοί (και το blog μαζί) θεωρούν ως την κορυφαία δουλειά του Διονύση Σαββόπουλου -πριν ο ίδιος τελικά θεωρήσει σωστό να ξεφτιλίσει στα γεράματά του την νεανική του ορμή και επαναστατικότητα, γενόμενος στα στερνά δεκανίκι κι ακόλουθος  του συστήματος...
 (είναι πολλά τα λεφτά Νιόνιο)-, στην  "Παράβαση"  της κωμωδίας ( αφού όλος ο δίσκος δεν είναι παρά η μουσική επένδυση για τους Αχαρνής του Αριστοφάνη ο εμπνευσμένος καταπληκτικός του στίχος κάπου λέει:
"...Ποιος μας γηροκομεί, τη σήμερον ημέρα
ψηστιέρα καρβουνιέρα, μούσα Δεκεμβριανή;
Πολέμησα καιρό σε όλα τα πεδία
και με τυφλή μανία, ξέσκιζα τον εχθρό.
Τώρα με χειρουργεί, μια αλλήθωρη νεολαία
μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική..."

Αυτό, ακριβώς αυτό, μιά τσογλανοπαρέα που έκανε κριτική, μας κυβερνάει σήμερα.

Όταν πριν δυόμιση χρόνια ο ελληνικός λαός απελπισμένος από την προδοσία των μνημονίων και θέλοντας να αποτινάξει πιά από πάνω του την σκόνη του δωσιλογισμού της Κατοχής, που είτε με την μία είτε με την άλλη κομματική μορφή και πολιτικό προσωπικό κυβέρνησαν την χώρα από τότε ως και τις μέρες μας για 70 συναπτά χρόνια, στράφηκε στην αριστερά, έχοντας στο μυαλό του εκείνο το στερεότυπο του έντιμου, συνεπή αριστερού ιδεολόγου που προτιμούσε να εξοριστεί, να βασανιστεί και να πεθάνει, παρά να προδώσει και να εγκαταλείψει τις ιδέες του.
Αυτό αποτελούσε και το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς.

Δεν πρόσεξε όμως τότε ο απελπισμένος ψηφοφόρος, ποιοί ήταν αυτοί που ενσάρκωναν την "νέα Αριστερά" του -όχι τυχαία στάσιμου- 4% που κάλεσε για να τον κυβερνήσει.
Δεν κατάλαβε πως πρόκειται για μια αλλήθωρη, ημιαγράμματη νεολαία, σπουδασμένη και καλοζωϊσμένη με τα λεφτά του μπαμπάάσχετη από δουλειά, ανίκανη να σχεδιάσει κάτι παραπάνω από πλακίτσες και "events"παρέα με κάποιους λίγους ηλικιωμένους αριστερούς, μονομανείς με την εξουσία που την έβλεπαν σαν δικαίωση κι εκδίκηση μαζί και με κάποια μεσόκοπα λυκόρνια που η μόνη σχέση που είχαν κατά βάθος με τη αριστερά ήταν -και είναι- να καπηλεύονται το όνομά της, να την χρησιμοποιούν ως φερετζέ για να πλουτίζουν.

Όλος αυτός ο συρφετός βρισκόταν βολεμένος στο 4% με τις κρατικές επιχορηγήσεις, με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και με ανέξοδη, ακίνδυνη για τους ίδιους ρητορική κριτική, αφού κανείς τους δεν φανταζόταν πως θα μπορούσαν κάποτε να κυβερνήσουν.

Το χειρότερο είναι πως στην προσπάθειά τους να σταθούν τάχα "αντάξιοι" των παλιών αριστερών ιδεολόγων αγωνιστών και αντί για γνήσια επαναστατικότητα και αντίδραση προς το σύστημα,  ντεμέκ αριστερός συρφετός του ΤΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε μία θρασύτητα, μία κοινωνική αγένεια, μία προσβλητική στάση προς τους ιδεολογικούς του αντίπαλους εφάμιλλη φασιστικών προτύπωνμιά γλώσσα και έκφραση χυδαία, τάχα λαϊκή αλλά στην πραγματικότητα λαϊκίστικη, πεζοδρομιακή, περιθωριακή (με την έννοια του περιθωρίου της παρανομίας, και όχι του περιθωρίου της ιδεολογίας, ή της σκέψης, ή των τεχνών).

Η συμπεριφορά τους αυτή, που σήμερα έχει μεταφερθεί ατόφια στην κυβερνητική τους πολιτική έχει την ρίζα της στο σύμπλεγμα κατωτερότητας που σέρνουν όλοι αυτοί πίσω τουςγνωρίζοντας ενδόμυχα ο καθένας τους το βάθος της ανικανότητάς τους, το έρεβος της ημιαγραμματοσύνης τους, και προπαντός το κρυφό και ένοχο μυστικό της απατεωνιάς τους και της ακόρεστης δίψας τους για εξουσία και χρήμα.

Πρόκειται ακριβώς γι αυτό: μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική, γιατί αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Μόνο αυτό μπορεί.
Αυτό, και να καταστρέφει με οίηση, θράσος, και απύθμενη αλαζονεία τις όποιες παρακαταθήκες είχαν αφήσει πίσω τους με αγώνες και προσωπικές θυσίες άνθρωποι που πίστεψαν -σωστά ή όχι- αλλά δεν πρόδωσαν ποτέ, τις αριστερές ιδέες.

Οι τσογλανοπαρέες αποτελούνται συνήθως από κ@λοπαιδάκια που τα σπασμένα τους τα πληρώνει ο μπαμπάς τους.
Σε εμάς εδώ, τα πληρώνει ο λαός.
Ο λαός... "Ο παραγγέλων και υπεύθυνος"!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

2 σχόλια:

  1. Τεράστιο το λάθος του αρθρογράφους. Αναρωτιέμαι βέβαια αν είναι λάθος ή προσπάθεια αποενοχοποίησης της αριστεράς βαφτίζοντας τον απολύτως γνήσιο αριστερό σύριζα ως ντεμεκ αριστερά και τους εθνομηδενιστες αριστερούς που μας κυβερνούν απλά ως μια άσχετη τσογλανοπαρεα που δεν έχει σχέση με την καλή ηρωϊκή και έντιμη αριστερά των αγώνων υπέρ του λαού. Δεν είναι έτσι αγαπητέ αρθρογράφε. ΑΥΤΉ είναι η γνήσια αριστερά. Ηδεοληπτική εθνομηδενιστική άσχετη, δολοφονική προδοτική. Σε όποιο κράτος επικράτησε, αυτά που πρόσφερε στον λαό ήταν πόνος δάκρυα, φτώχεια, χαφιεδιλίκι, καταστροφή, φόνους μαζικούς, Γκουλάγκ, ντάτσιες για τα στελέχη του κόμματος και κακομοιριά για τους υπόλοιπους. Δες τι πρόσφερε στην Ελλάδα. Έναν συμμοριτοπόλεμο σε τρεις γύρους με χιλιάδες θύματα και καταστροφές περισσότερες και από τον β παγκόσμιο πόλεμο,, Ακόμη πρόσφερε η αριστερά και ένα άθλιο παιδομάζωμα που μόνον οι Τούρκοι επιχείρησαν. Η άθλια αριστερή προπαγάνδα σε συνδυασμό με των εφησυχασμό των εθνικιστών προσπάθησε να αποκρύψει αυτά τα εγκλήματα και να μας παρουσιάσει μια Αγία αριστερά που δεν υπάρχει μόνο και μόνο για την εκ νέου προσπάθεια άσκησης εξουσίας από αυτούς τους εγκληματίες. Η αφύπνηση λοιπόν του λαού και η ενημέρωση για το τι είναι στην πραγματικότητα η αριστερά είναι ο μόνος τρόπος για να μην πάθουμε τα ίδια. Η αγιοποίηση της αριστεράς που επιχειρεί με άλλον τρόπο και από άλλο δρόμο το άρθρο σας είναι η καταστροφή του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός είσαι φίλε μου. Οι διαχειριστές του μπλοκ δεν μπορούν να το καταλάβουν και κάνουν το ίδιο λάθος κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι λάθος όμως ή κάτι χειρότερο ;

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive