Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Να τον παραδώσουν τους συγγενείς των θυμάτων. Αδελφός βομβιστή του Μάντσεστερ: Είμαι κι εγώ στον ISIS-Ηξερα το σχέδιο! ΒΙΝΤΕΟ


Ο αδελφός του φερόμενου δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε σήμερα μια μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης...



Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, ως ύποπτος για την προετοιμασία επίθεσης στην Τρίπολη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι αρχές της Λιβύης προχώρησαν στη σύλληψη και του πατέρα του 22χρονου δράστη της επίθεσης στο Manchester Arena.

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, του αδελφού του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, ένας εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Ραμαντάν Αμπέντι, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Associated Press, πως «δεν πιστεύουμε στο να σκοτώνουμε αθώους, δεν είμαστε τέτοιοι εμείς».

Όπως είπε, μίλησε με τον 22χρονο γιο του πριν από πέντε ημέρες και αυτός του είπε πως ετοιμαζόταν να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, και πως ακουγόταν «φυσιολογικά».

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Σαλμάν, επισκέφτηκε τη Λιβύη πριν από ενάμιση μήνα, και ότι ο άλλος του γιος Ισμαήλ, συνελήφθη την Τρίτη στην Αγγλία.

Οπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 επικαλούμενος λιβυκά μέσα ενημέρωσης, ο Ραμαντάν Αμπεντί είναι μέλος της Αλ-Κάιντα από το 1994!

Σε ένα δίκτυο προσώπων επικεντρώνει τις έρευνές της η βρετανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στο Μάντσεστερ όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι τη Δευτέρα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας προφανώς δεν έδρασε μόνος του.

Η βρετανική αστυνομία, έχει ήδη προχωρήσει σε 5 συλλήψεις.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνάμε ένα δίκτυο» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ίαν Χόπκινς σε δημοσιογράφους.

«Όπως έχω πει, (οι έρευνες) συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μάντσεστερ καθώς μιλάμε» επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «τέσσερις άνθρωποι» έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών.

Οπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου, στο Γουίγκαν αυτή τη φορά, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 5.

Ο άνδρας, που μετέφερε ένα δέμα, συνελήφθη στην πόλη Γουίγκαν, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων δυτικά του κέντρου του Μάντσεστερ.

«Προχωρήσαμε σε μια σύλληψη στο Γουίγκαν σήμερα το απόγευμα σε σχέση με τις έρευνες για το φρικιαστικό περιστατικό στο Μάντσεστερ Αρένα» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

«Όταν συνελήφθη, ο άνδρας είχε μαζί του ένα δέμα το οποίο εξετάζουμε αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Ισαάκ Καριπίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η αστυνομία προχώρησε σήμερα σε έφοδο σε διαμέρισμα κοντά στο κέντρο του Μάντσεστερ, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη και κλείνοντας τις παρακείμενες σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της πολυκατοικίας, καθώς πιστεύεται ότι ο ένοικος ή οι ένοικοι του συγκεκριμένου διαμερίσματος, σχετίζονται με την κατασκευή της βόμβας που σκόρπισε το θάνατο στο Manchester Arena.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive