Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Κλιμακώνεται η ένταση - Σε συναγερμό αλλά χωρίς αντίδραση Αθήνα και Λευκωσία

Με πραγματικά πυρά Τούρκοι εισβάλλουν στην κυπριακή ΑΟΖ
Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Τουρκία, η οποία εξέδωσε παράνομες Navtex.  Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros...
συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο. Ταυτόχρονα, στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποιεί για την Κυπριακή Δημοκρατία σεισμογραφικές έρευνες το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion.   Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές.  Σημειώνεται πως μερικά μόλις 24ωρα μετά την εξωφρενική απειλή πολέμου της Άγκυρας προς την μεγαλόνησο, υπήρξε έκτακτη σύγκληση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Εθνικής Φρουράς, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα πιθανά σενάρια και κινήσεις της Τουρκίας, έπειτα από την ξεκάθαρη απειλή πολέμου.  Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση στην απόφαση των Τούρκων.  Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει προχωρήσει σε επισημοποίηση του άτυπου casus belli εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε με κείμενο που κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 12 Απρίλιου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη ,Φ. Σινιρίογλου.  Με το έγγραφο (Α/71/875-S/2017/321) το οποίο κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα δημοσιευθεί στην επόμενη έκδοση του “Law of the Sea Bulletin” η Άγκυρα δεν επαναφέρει απλώς την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ αλλά διατυπώνει ρητή διεκδίκηση επί του Οικοπέδου 6, ως μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive