Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΟΥΤΕ Ιμάμης δεν τα λέει αυτά. Πάπας Φραγκίσκος: "Δεν πρέπει να ταυτίζεται το Ισλάμ με την τρομοκρατία".


Λάθος χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος την άποψη όσων ταυτίζουν το Ισλάμ με τη βία υποστηρίζοντας ότι είναι οι κοινωνικές αδικίες και η ειδωλολατρία του χρήματος που αποτελούν τις βασικές αιτίες της τρομοκρατίας. «Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να ταυτίζεται το Ισλάμ με τη βία» είπε ο Ποντίφικας...
στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής στη Ρώμη μετά το πενθήμερο ταξίδι του στην Πολωνία. «Δεν είναι ούτε σωστό και δεν είναι και αληθές» συμπλήρωσε μετά από ερώτηση για τη δολοφονία ενός 85χρονου Καθολικού ιερέα στη δυτική Γαλλία από δύο τζιχαντιστές.
Ἀπεργοσπάστηςςςςςς....
«Πιστεύω ότι σχεδόν σε κάθε θρησκεία υπάρχει πάντα μια μικρή φονταμενταλιστική ομάδα. Τους έχουμε και εμείς» υποστήριξε ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος και στους Καθολικούς.
«Δεν μου αρέσει να μιλώ για την ισλαμική βία. Αν μιλήσω για την Ισλαμική θα πρέπει να μιλήσω και για την Καθολική βία. Δεν είναι βίαιοι όλοι οι Μουσουλμάνοι» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος, δε, στις αιτίες της τρομοκρατίας είπε ότι «γνωρίζω ότι είναι επικίνδυνο να το πω αλλά η τρομοκρατία αναπτύσσεται εκεί όπου δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όταν το χρήμα γίνεται Θεός και μπαίνει στο κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας αντί για τον Άνθρωπο. Αυτή είναι η πρώτη μορφή τρομοκρατίας. Αυτή είναι βασική τρομοκρατία κατά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ας μιλήσουμε γι' αυτό».
Την περασμένη Τετάρτη ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε χαρακτηρίσει τη δολοφονία του Γάλλου ιερέα απόδειξη ότι «ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο» αλλά ότι αυτός δεν προκλήθηκε από τη θρησκεία.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...


    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_8541.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive