Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η συμφωνία στη Βουλή. Κρίσιμη ψηφοφορία. Όλες οι εξελίξεις LIVE

Η συμφωνία στη Βουλή. Κρίσιμη ψηφοφορία. Όλες οι εξελίξεις LIVE
Το βλέμμα είναι στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας αφού το βράδυ η ελληνική Βουλή πρέπει να ψηφίσει σειρά μέτρων.Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 20:30 και η ψηφοφορία τα μεσάνυχτα . Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές, κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...
στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους βουλευτές να διατηρηθεί η ενότητα της ΚΟ και του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ιστορικές στιγμές.
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία το βράδυ της Τετάρτης θα συνεδριάσει και θα ψηφίσει επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
Το νέο μνημόνιο περνάει απόψε από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει μια κρίσιμη μάχη, αλλά χάνει το κόμμα. Η νέα συμφωνία προκαλεί «έκρηξη» στον ΣΥΡΙΖΑ, που κινδυνεύει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Κλιμακώνονται οι εσωτερικές αντιδράσεις, ενώ παράλληλα εντείνονται οι διεργασίες σε όλες τις οργανωτικές βαθμίδες του κόμματος. Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκε ήδη ανοιχτά κατά της συμφωνίας, καλώντας τους βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» και τις κομματικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση για να πιέσουν την κυβέρνηση.
Η πλειοψηφία των μελών της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (108 σε σύνολο 201 μελών) προσυπέγραψε κείμενο στο οποίο τονίζεται ότι  η συμφωνία με τους δανειστές συνιστά ένα «νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας».
Αναφέρεται επίσης ότι «η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως όμως με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το παλλαϊκό περήφανο 'ΟΧΙ' στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.»
Τα 108 μέλη της ΚΕ καλούν «τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος», στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών του δεσμεύσεων.
Τσίπρας: Δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός και την επόμενη μέρα χωρίς στήριξη

Κλείνοντας την ομιλία του και τις εργασίες της ΚΟ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πάνω στην οποία στηρίζεται και πάνω στην οποία βασίζεται, για να σημειώσει ότι αν δεν έχει τη στήριξη από αυτή την Κ.Ο. τότε δυσκολεύεται να είναι πρωθυπουργός και την επόμενη μέρα. Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός δέχτηκε θερμό χειροκρότημα.

Όσον αφορά στο ζήτημα των εναλλακτικών, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε (σσ: για συμφωνημένη έξοδο), όπως το διατύπωσε ο σύντροφος Λαπαβίτσας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε και ένα άλλο σκέλος, που ήταν η πτώση της κυβέρνησης. Κανέναν από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις πολιτικές εξελίξεις..
10:25 Κουτσούμπας: Στην πλάτη του ελληνικού λαού αυξάνεται η διαπάλη Γαλλίας και Γερμανίας και ΗΠΑ και Γερμανίας. Το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί
10:23 Χωρίς ομιλία Τσίπρα-Μεϊμαράκη-Θεοδωράκη
Δεν θα μιλήσουν κατά την αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης και - όπως ενημέρωσε το Ποτάμι - δεν θα τοποθετηθεί ούτε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
10:15 Κουτσούμπας: Αποδείχθηκε ότι η ΕΕ είναι μια λυκοσυμμαχία που δεν αλλάζει με δημοψηφίσματα.
10:14 Κουτσούμπας: Από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης φτάσαμε στο 3ο Μνημόνιο. Ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι πολύ πικρό
10:13 Ο Κουτσούμπας από το ΚΚΕ στο βήμα της Βουλής
10:12  Σε 40 προσαγωγές έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έκαψαν πριν από λίγη ώρα, ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.
10:05 Στην Βουλή πραγματοποιήθηκε συνάντηση Μεϊμαράκη-Γεννηματά-Θεοδωράκη
22:04 Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: Το 2010 υπήρχαν πολλαπλές επιλογές για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τότε, επιλέχτηκε η λιτότητα, για να σωθούν οι ξένες τράπεζες από τα τοξικά ομόλογα. 22:04Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: Η κυβέρνηση της αριστεράς είναι το νέο μονοπάτι της ιστορίας.
22:03Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: Νιώθουμε πως η αριστερά δεν μπορεί να γυρνά την πλάτη, στη δύναμη που της δίνει η κοινωνία, αλλά πρέπει να παλεύουμε για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου της.
22:03Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: Οι ίδιοι που πριν μέρες φώναζαν, συμφωνία και ό, τι να'ναι, κάνουν τους ενοχλημένους για επιμέρους μέτρα. Άλλα την Παρασκευή, άλλα τη Δευτέρα.
22:01Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: Δεν απολογούμαι επειδή σε έναν πόλεμο, κάνουμε υποχωρήσεις και ελιγμούς.
22:01Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο, προϊόν μιας συμφωνίας με προαπαιτούμενα μέτρα. Όλοι γνωρίζουμε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς μέσα στην οποία έγινε. Δεν θέλω να υπερασπιστώ το νομοσχέδιο, αλλά την ανάγκη ψήφισής του.
22:00Στο βήμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας
21:49 Ν. Μιχαλολιάκος, γγ Χρυσής Αυγής: Έχουν την εκτίμησή μου, εκείνοι που μένουν πιστοί στις ιδέες τους, όσο κι αν είμαι αντίθετος σε αυτές, όσοι επιλέγουν το δρόμο της συνείδησης
21:47 Ν. Μιχαλολιάκος, γγ Χρυσής Αυγής: Αυτοί που κέρδισαν σήμερα είναι τα κόμματα που υποστήριξαν το ΝΑΙ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το Ποτάμι.
21:47 Η αντιπολίτευση συνεχίζει τις επαφές: Τώρα στο γραφείο του Μεϊμαράκη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Την ίδια ώρα έξω από τη βουλή τα επεισόδια κλιμακώνονται.
21:45 Το λόγο πήρε τώρα ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος: Κανείς δεν κατάλαβε πως ένα ΟΧΙ 61.5% έγινε ΝΑΙ
21:43 E. Τσακαλώτος για τη συμφωνία: Να πω κάτι στους συντρόφους. Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Αντιθέτως προσπαθήσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα. Η Δευτέρα το πρωί ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Ήταν μια απόφαση που θα με βαραίνει όλη μου τη ζωή. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές.
21:41Ε. Τσακαλώτος: Αν η κυβέρνησή μας δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να επιτύχει
21:39 Η προεδρία της Δημοκρατίας πάντως δεν επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα-Παυλόπουλου. Αντιθέτως διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες.
21:37 Μετά από αυτή την εξέλιξη και η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε να τελειώσει η συζήτηση χωρίς τοποθετήσεις επί της διαδικασίας και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο κ. Μητρόπουλο να αναλάβει χρέη στην έδρα. Οι βουλευτές χειροκροτούν που η ΠτΒ κατεβαίνει από την έδρα.
21:35 "Ποια είναι η κυρία που φώναξε άιντε" είπε η ΠτΒ στην βουλευτή της ΝΔ κ. Καραμανλή
21:33Το λόγο παίρνει ο υπουργός εσωτερικών κ. Βούτσης, ο οποίος παρακαλεί το προεδρείο εκ μέρους της κυβέρνησης να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Ανακοινώνει πως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Ε. Μεϊμαράκης δεν θα τοποθετηθούν.
21:32  Κατεβαίνει από το προεδρείο της Βουλής εν μέσω χειροκροτημάτων η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Θα προεδρεύσει ο Αλέξης Μητρόπουλος
21:30 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει πως η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων είναι να συζητηθεί και να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ως τις 12 τα μεσάνυχτα.
21:29Πληροφορίες για περισσότερες από 50 προσαγωγές της αστυνομίας έξω από τη Βουλή...
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε έναν οδηγό που περιγράφει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τη τραπεζική αργία, για τη διάρκεια και τις συναλλαγές που θα είναι επιτρεπτές
9:23 Επικοινωνία Τσίπρα-Παυλόπουλου
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους ζήτησε να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα...
Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είχε πει στους βουλευτές του ότι «αν δεν έχω τη στήριξη σας δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα».
9: 20 Ορκίζεται ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα του κ. Χουντή
9:14 Και όσο αυτά γίνονται εκτός, στη Βουλή ξεκινά η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη στιγμή
9:11 Επεισόδια αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Επίθεση με βόμβες μολότοφ από δύο ομάδες. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά
Η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε πως η συζήτηση και η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις 00.00
20:01 Συνάντηση έχουν τώρα Μεϊμαράκης- Βενιζέλος, τα γραφεία των οποίων γειτνιάζουν στη Βουλή.
21: 00 Επιχείρησαν να καταλάβουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» επιχείρηση να κάνει κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Ήθελαν να αναρτήσουν πανό που έγραφε «ραντεβού στα Βρυξελλάδικα»... Προσήχθησαν 4 άτομα
20:37 Πληροφορίες για επικοινωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τη συμφωνία πριν από λίγο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκη και τον αρχηγό του Ποταμιού. Σ. Θεοδωράκη φανερά ενοχλημένη για την τακτική ορισμένων από το ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν να στηρίζουν, αλλά δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
20:33 Σύμφωνα με πληροφορίες τους περίπου 5.000 συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα που διαμαρτύρονται για την ψήφιση της συμφωνία, αναμένεται να συναντήσουν σε λίγα λεπτά περί τους 6000 διαδηλωτές που ανεβαίνουν προς τη βουλή με την πορεία του ΠΑΜΕ.
20:29  Βρετανία: Ζητεί εγγυήσεις για να δώσει το OK στο πρόγραμμα-γέφυρα
Σταθερή στη θέση της ότι η οποιαδήποτε συμβολή στη χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα θα πρέπει να συνοδεύεται από πλήρεις εγγυήσεις παραμένει η Βρετανία, όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, σημειώνοντας ότι οι ανησυχίες του Λονδίνου έχουν εισακουστεί από τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους.
20: 24 Απορρίφθηκε η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
20:23  Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των προέδρων. Αναμένεται να ξεκινήσει η Ολομέλεια σε 10' λεπτά. Όπως μεταδίδει τώρα η δημόσια τηλεόραση, η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 00.00 τα μεσάνυχτα.
20:19 Αναρχικοί διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια με σύνθημα "Όταν λέμε όχι, εννοούμε όχι".
20:16  Γερμανία: Πόσες θα είναι η διαρροές στην ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ελλάδα;
Τους 50 ενδέχεται να φθάσουν οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) οι οποίοι θα καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για εξουσιοδότηση στις διαπραγματεύσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η «Bild».
20:14  Άγριος καβγάς Λαφαζάνη - Δραγασάκη!
Μια έντονη λογομαχία είχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Γιάννη Δραγασάκη, με αφορμή την δήλωση του πρώτου πως υπάρχουν 22 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα!
20:09  Το γαλλικό Κοινοβούλιο είπε... «oui»
Με εντυπωσιακή πλειοψηφία τα μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης ενέκριναν την πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων όσον αφορά το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
Στο σύνολο 481 παρόντων βουλευτών οι 412 ψήφισαν υπέρ και 69 κατά.
20:08  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αδιαφορώντας για την κρισιμότητα των στιγμών πρότεινε στη Διάσκεψη των Προέδρων να ξεκινήσει η διαδικασία στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ υπάρχει διορία να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα μέχρι τα μεσάνυχτα.
19:47 Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε (σσ: για συμφωνημένη έξοδο), όπως το διατύπωσε ο σύντροφος Λαπαβίτσας.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε και ένα άλλο σκέλος, που ήταν η πτώση της κυβέρνησης. Κανέναν από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive