Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συγκρατούμενος του ισοβίτη λέει: "Ο Βλαστός θα ξαναπροσπαθήσει, είναι η μόνη του βλέψη". ΒΙΝΤΕΟ , ΦΩΤΟ

"Ο Βλαστός θα ξαναπροσπαθήσει, είναι η μόνη του βλέψη"
Η μόνη βλέψη του Παναγιώτη είναι η απόδραση. Είναι βαρυποινίτης και τραβιέται 18 χρόνια. Πλέον δεν έχει να χάσει τίποτα.
Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί πρώην συγκρατούμενος του ισοβίτη Παναγιώτη Βλαστού, αναφερόμενος στην ανεπιτυχή απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων. Ο Αντώνης, 53 ετών σήμερα,...
είναι από τους αποκαλούμενους «γνωστούς πελάτες» των σωφρονιστικών καταστημάτων. Η πρώτη του γνωριμία με τον ισοβίτη έγινε το 2000 στις φυλακές Κορυδαλλού. Αρκετά χρόνια αργότερα, οι δρόμοι τους ξαναέσμιξαν. Αυτή τη φορά στις φυλακές Τρικάλων. «Εγώ ήμουν στην πτέρυγα Ε1. Ο Παναγιώτης ήταν σε διαφορετική ακτίνα, στην Α1. Παλαιότερα είχαμε συναντηθεί στην Α πτέρυγα Κορυδαλλού. Στα Τρίκαλα, υπάρχουν δέκα ακτίνες, όπου στην καθεμία στοιβάζονται 70 άτομα. Δύσκολες συνθήκες», θυμάται.

«Θα ξαναπροσπαθήσει…»

Ο πρώην συγκρατούμενος του Παναγιώτη Βλαστού μιλώντας στη zougla.gr και έχοντας ζήσει από κοντά τον 
σκληρό ποινικό αναφέρει πως ο φερόμενος ως αρχηγός του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» θα επιχειρήσει εκ νέου να αποδράσει.

«Η μόνη του βλέψη είναι η απόδραση. Το θέλει πολύ. Είναι βαρυποινίτης, δεν έχει να χάσει τίποτα. Εδώ θέλουν να αποδράσουν κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε 10 χρόνια δεν θα θέλει αυτός; Αν είσαι 50 χρονών και έχεις “φάει” 20 χρόνια τι άλλο έχεις να περιμένεις;. Έτσι και αλλιώς η απόδραση θεωρείται πλημμέλημα. Ούτως ή άλλως με την κρίση που υπάρχει, οι περισσότεροι κρατούμενοι δεν αντέχουν και παραβιάζουν τις άδειες. Θα συμβούν πολύ χειρότερα», σημειώνει.


(Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα)


(Εξωτερικός χώρος των φυλακών Τρικάλων)

Η επιχείρηση-θρίλερ


Σχολιάζοντας την αποτυχημένη επιχείρηση ο Αντώνης εξηγεί πως ο Βλαστός τα «έπαιξε όλα για όλα» και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες ενώ με υπερβολική δόση ειλικρίνειας εύχεται η προσπάθεια απόδρασης να είχε επιτυχή έκβαση.


«Αν με ρωτάς, πρέπει να σου πω ότι εγώ προσωπικά θα ήθελα να τα είχε καταφέρει για να εκθέσει το σύστημα. Για κακή του τύχη όμως μπλέχτηκε η π*** η σκάλα στα συρματόσχοινα τα οποία σχηματίζουν σταυρό και δυσκόλεψαν την προσέγγιση του ελικοπτέρου».

Παράλληλα αναφερόμενος στη συμπεριφορά του βαρυποινίτη σημειώνει ότι εντός των φυλακών θεωρούνταν από τους πιο ήρεμους και δεν έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα.  «Οι περισσότεροι μέσα στη φυλακή τον εκτιμούσαν. Δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό (σ.σ. δηλαδή αδίκημα εντός φυλακής). Το μόνο του παράπτωμα είναι η εμμονή του με την απόδραση. Είναι δικαίωμά του», καταλήγει.

Κάπου εδώ η τηλεφωνική γραμμή κλείνει και ολοκληρώνεται η συνομιλία με τον πρώην κρατούμενο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει την ελευθερία του, ωστόσο κουβαλά ακόμη τις εμπειρίες που αποκόμισε από τον εγκλεισμό του στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο κρατούμενος με τις περισσότερες απόπειρες απόδρασης

Κακουργηματικές κατηγορίες, καταδικαστικές αποφάσεις, δις ισόβια, αλλά και... τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες μετρά στο «βιογραφικό» του ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ο φάκελος του Παναγιώτη Βλαστού στην αστυνομία δημιουργήθηκε πριν από 19 χρόνια, όταν το 1994 καταδικάστηκε ο ίδιος και ο αδερφός του για δύο φόνους που διέπραξαν έξω από νυχτερινό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, τα αδέρφια τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν από τις Αρχές, ενώ το επεισόδιο είχε σκοπό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αποφυλακίζεται τέσσερα χρόνια μετά με περιοριστικούς όρους, ενώ λίγο αργότερα συλλαμβάνεται ξανά, αφού τα αδέρφια παραβιάζουν κόκκινο σηματοδότη και ακολουθεί καταδίωξη από την αστυνομία. Στη συμπλοκή τραυματίζεται θανάσιμα ένας αστυνομικός και ο αδερφός του Παναγιώτη Βλαστού, ενώ ο τελευταίος διαφεύγει με μηχανάκι και συλλαμβάνεται από τις αρχές τέσσερις μήνες μετά.

Οι φυλακές στις οποίες κρατούνταν, ωστόσο, δεν φάνηκε να τον εμποδίζουν στις εγκληματικές του δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων αναφέρονται περιστατικά εκβιασμών σε καταστήματα, καθώς και τοποθετήσεις βομβών. Παρ' όλα αυτά, αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και το 2007 εντοπίζεται στην Κόρινθο να εισπράττει χρήματα από κατάστημα και στη συνέχεια να πυροβολεί τους ιδιοκτήτες.

Το 2009 καταδικάζεται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Η πιο ηχηρή απόπειρα απόδρασης εκδηλώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, όταν είχε προσπαθήσει με ακόμη τρία άτομα να αποδράσει κρατώντας ομήρους στον Κορυδαλλό.  Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο μετά από τα εγχειρήματα των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, το 2006 και το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive