Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

΄΄Η Δύναμη ΔΕΛΤΑ'' το μακρύκαννο όπλο του ΓΕΕΘΑ ...Και το σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου !


Οι τελευταίες ξαφνικές πάντα ασκήσεις της δύναμης Ταχείας Αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ ,δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για τον αγώνα που ετοιμάζεται το Ελληνικό Πεντάγωνο!
Γνώστης της τακτικής του ΝΑΤΟ ο Κωσταράκος κατάλαβε από πολύ νωρίς οτι αργοκίνητες μονάδες που θα αποφασίσουν να κουνηθούν αφού ενημερώσουν και λάβουν εντολές έχουν τελειώσει !...
Στο σύγχρονο πεδίο μάχης όπου ο καταιγισμός των πληροφοριών θα είναι τέτοιος ,που οι ''μικροί ηγήτορες ''θα παίρνουν αποφάσεις μόνοι του ς και δεν θα περιμένουν να ακούσουν τον Ταξίαρχο που θα βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα πίσω ,μή έχοντας τις πληροφορίες της μάχης και τις συχνές εναλλαγές ,ούτε βέβαια ο Ταξίαρχος ή ο Στρατηγός θα έχει την πολυτέλεια να αποφασίζει αφού ζητήσει εισηγήσεις από το επιτελείο που συχνά πυκνά θα είναι χαρτογιακάδες με μηδενική πολεμική πείρα !
Σε αυτό ακριβώς το πεδίο κινείται το ΓΕΕΘΑ με την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης αλλά και με τον σχηματισμό της Διακλαδικής διοίκησης υπό των έλεγχο του Α/ΓΕΕΘΑ
Η αλήθεια είναι ότι εκεί έπασχαν οι Ελληνικέ Ένοπλες Δυνάμεις στην άμεση λήψη της απόφασης και τον συντονισμό των τριών Επιτελείων για την από κοινού αντιμετώπιση σε άμεσο χρόνο της απειλής !
Όλα τα πιθανά σενάρια έχουν εξεταστεί και ζωή νά έχουμε η άσκηση ΠΥΡΟΛΗΤΗΣ έφτασε ήδη στις 12 ... σε διάστημα λιγότερο των δώδεκα μηνών ...(Ποσοστό τρομακτικό) αν αναλογιστούμε το πόσο διάστημα χρειαζότανε να γίνουν ασκήσεις με σενάρια του 70 και του 80 χιλιοπαιγμένα και κακογραμμένα ..

Η ένταξη Ειδικών Δυνάμεων αλλά και του λιμενικού των Μονάδων ΜΥΚ δείχνει τον αγώνα την απειλή ,αλλά και την αντίδραση ...
Στους διαδρόμους και στις γωνιές του ΓΕΕΘΑ είναι κοινό μυστικό οτι ο Κωσταράκος προσανατολίζεται σε μάχιμο συγκρότημα κατά τον πρότυπο των Αμερικανικών Πεζοναυτών που θα έχει Αεροπορία ,Αεροπορία Στρατού ,Αεροπορία ναυτικού , Ειδικές Δυνάμεις από όλα τα όπλα αλλά και υπηρεσίες διάσωσης !
Όλοι θα παίρνουν διαταγές και θα κατευθύνονται από μια διεύθυνση με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ χωρίς να χρειάζεται σύγκληση Στρατιωτικού Συμβουλίου και ενημέρωση ώστε να έχουμε διαρροές και σήματα επί σημάτων...
Θα είναι μια δύναμη που θα αντιδρά άμεσα με μια απόφαση και είναι σκεπτικό και το σίγουρο σε χρόνο πολύ χαμηλότερο του κανονικού ...Κάποιοι μίλησαν για μετατροπή του Στρατού μας σε Ειδικές Μονάδες !
Το Στρατιωτικό μυαλό υπάρχει ,υπάρχουν και οι γνώσεις ,εξάλλου οι Επιτελείς των Στρατηγείων έχουν πείρα από ανάλογες αποστολές στο σχεδιασμό αλλά και στην εκτέλεση ....Το σύνολο σχεδόν των Επιτελών έχει υπηρετήσει στο Πόλεμο του Ιράκ τόσο κατά την διάρκεια .όσο και το τέλος του πολέμου Ιράκ -Κουβέιτ !

Ο τελευταίος ''ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ'' είχε σενάριο σύμφωνα με τα '' ανακοινωθέντα ''ότι εχθρικό πολεμικό πλοίο είχε αποβιβάσει στην ακτή Ελληνικού νησιού Καταδρομείς με σκοπό την κατάληψη αλλά και την δημιουργία εντυπώσεων ώστε η Κυβέρνηση που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖνα πειστεί και να ενδώσει στις απαιτήσεις των Τούρκων ...
Πόσες φορές δεν έχει απειλήσει ο Νταβούτουγλου ωμά κοφτά την Ελληνική Διπλωματία σε όλες τις γλώσσες ;
Αμέσως χωρίς να γίνει καμιά ενημέρωση Πολιτικών γιατί άραγε ;(Να βγουν να το πουν στα κανάλια;)
Σηκώθηκαν 2 Ζεύγη μαχητικά και ταυτόχρονα αναχώρησαν ,Ελικόπτερα με Καταδρομείς για άμεση επέμβαση ...Οι Καταδρομείς πραγματοποίησαν απόβασης και εν συνεχεία κατάδειξη με λέιζερ του Εχθρικού πλοίου στα Ελληνικά F-16 που βύθισαν το εχθρικό πλοίο με χειρουργική ακρίβεια ενώ οι καταδρομείς έσφαξαν ένα προς ένα όλους τους εισβολείς .
Τα σκάφη του Λιμενικού μετέφεραν τις μονάδες των ΜΥΚμε τρομακτική ταχύτητα ενώ τα Ελληνικά F-16 εμπλεκόταν σε αερομαχία με Τουρκικά , είχαμε κατάρριψη Τούρκικων αεροσκαφών και εγκατάλειψη πιλότου με άμεση επέμβαση των Ελληνικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης (SAR) !
Να αναφέρουμε οτι η επέμβαση των καταδρομών έγινε και με δίκυκλες μοτοσυκλέτες και οχήματα παντός εδάφους HAMER !
Δαιμονισμένα εξόρμησαν οι Καταδρομείς με τα δίκυκλα και είχαν πλήρη αιφνιδιασμό των Τούρκικων Καταδρομών ρόλο που είχαν αναλάβει τμήματα από τις Μονάδες της Ρόδου ...
Την όλη επιχείρηση παρακολουθούσε απο το υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ με εικόνα και ήχο και ο Α/ΓΕΕΘΑ μαζί με τονΕπιτελή των Πληροφοριών ....Το σύστημα Διοίκησης και ελέγχου λειτούργησε και ο Α/ΓΕΕΘΑ μπορούσε να παρέμβει σε οποιαδήποτε φάση της ασκήσεως !
Πέρας ασκήσεως αλλά όχι πέρας της προσπάθειας ...Σχεδιασμό επιθετικών ενεργειών ζήτησε ο Α/ΓΕΕΘΑ και τα Άρματα στον “Εβρο ζεσταίνονται και εντός του έτους έχουμε την μεγάλη Α/Α βολή όλων των όπλων στο ΠΒΚ....¨ΙΔΩΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive