Πολίτης δεύτερης κατηγορίας αισθάνεται ο πρώτος πολίτης του δήμου Ιάσμου και δήμαρχος Καδή Ισμέτ, όπως δήλωσε στην επίσκεψη του στην Άγκυρα στην μεγάλη τουρκική εθνοσυνέλευση.
-Και για να γίνουν πολίτες πρώτης κατηγορίας στην Δυτική Θράκη από δεύτερης κατηγορίας που είναι, μπορούν να το πετύχουν μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας, πιστεύει ο δήμαρχος, όπως ανέφερε στο συμβούλιο.
-Μάλιστα ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής και δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ δήλωσε περιχαρής στην Άγκυρα μεταξύ των άλλων, ότι και πρωταρχικό καθήκον της άτυπης οργάνωσης του είναι ...η εξουδετέρωση των επιθέσεων που γίνονται στα μειονοτικά δικαιώματα.
-Περιχαρής επίσης  άκουσε τον Έλληνα δήμαρχο να λέει αυτά, ο πρόεδρος της μεγάλης τουρκικής εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ που υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία από την Δυτική Θράκη. 
-Έδωσαν όλοι ρεσιτάλ ανθελληνισμού πατώντας στα ψεύδη, αφού οι ίδια η ζωή και τα προνόμια που απολαμβάνουν τους διαψεύδει. 
-Είναι δυνατόν ο πρώτος πολίτης ενός δήμου, ο εκλεγμένος δήμαρχος σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, να αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας;
-Οι υπόλοιποι δηλαδή δημότες που εξουσιάζει τι είναι, πολίτες τρίτης και τέταρτης κατηγορίας;
-Αυτό μόνο ο …καταπιεσμένος δήμαρχος μπορεί να μας το εξηγήσει, όταν βρεθεί και κάποιες ώρες στο δημαρχείο.
Βέβαια άλλο ένα ζήτημα που απασχόλησε αυτή την περίεργη και τουρκική σύναξη τελικά είναι η χρηματοδότηση και η διευκόλυνση των παιδιών της μειονότητας να εισάγονται στα τουρκικά πανεπιστήμια, αφού μόνο 250 φοιτητές πηγαίνουν στην Τουρκία για σπουδές όπως είπαν και είναι λίγοι.
-Και πως προφανώς να ανακόψουν το ρεύμα των παιδιών της μειονότητας που επιλέγουν πλέον τα ελληνικά πανεπιστήμια; 
-Δηλαδή οι άνθρωποι, όχι μόνο δρουν ανθελληνικά αλλά και εις βάρος του τόπου τους.
-Να πηγαίνουν δηλαδή τα χρήματα των σπουδών στην Τουρκία και όχι ας πούμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και να μένουν και στον τόπο μας.
-Που σημειωτέον το ΔΠΘ βρίσκεται μέσα στο δήμο του και έπρεπε να το βοηθάει να αναπτυχθεί. 
-Εύγε πρόεδρε της συμβουλευτικής επιτροπής και οι υπόλοιποι δήμαρχοι Αρριανών και Μύκης που δώσατε το παρόν στην Άγκυρα, σαν πρέσβεις …καλής θέλησης για την χώρα σας την Ελλάδα που πληρώνει τον μισθό σας.
-Να μη μιλήσουμε και για την κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας και ο πρόεδρος της, για να ψηφιστούν «Τούρκοι» υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές, αφού δεν μπορούν να κατέβουν «ανεξάρτητοι».
-Μόλις επέστρεψε φυσικά από την Τουρκία