Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ; ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ; Γεωργιάδης: Μάχη οπισθοφυλακής το Έθνος-Κράτος


Adonis Georgiadis Γεωργιάδης: Μάχη οπισθοφυλακής το Έθνος ΚράτοςΈκπληξη προκαλεί η δήλωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο φόρουμ της προσωπικής του ιστοσελίδος εις ό,τι αφορά την υπεράσπιση του εθνικού κράτους. Ο προσφάτως προσχωρήσας στην ΝΔ πολιτικός, απαντώντας σε ερώτηση επισκέπτη της σελίδος του για το αν προσχωρώντας στην Νέα Δημοκρατία έγινε φεντεραλιστής, έγραψε:
«Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή ιδεολογική ερώτησι που μου θέτετε και σ´ευχαριστώ. Εγώ πάντα ήμουν και είμαι υπέρ της Ευρώπης των Εθνών....
Το ερώτημα είναι εάν στην εποχή μας αυτό είναι πλέον εφικτό ή όχι; Πχ ο Δημοσθένης από την σκοπιά του πατριωτισμού των Αθηνών ως Πόλεως Κράτους ήταν πατριώτης και καλώς μισούσε και τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο που έφερναν την νέα εποχή του μεγάλου ενιαίου Κράτους. Από την ιστορική όμως οπτική λέμε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η εποχή της Πόλεως Κράτους είχε πλέον παρέλθει. Το ίδιο από την αντίστροφη οπτική συνέβη με όσους σην Μεσαιωνική Ιταλία υπαρασπίζονταν την Αυτοκρατορία εναντίον της πολυδιασπάσεως σε πόλεις Κράτη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ασχέτως του τί προτιμούμε υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες των εποχών. Άλλοτε ευνοούν τους μεγάλους και άλλοτε τους μικρούς σχηματισμούς.
»Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η κρίσις θα κρίνη τα πάντα! Ευρωομολογο, Μνημόνια, Διακρατικά Χρέη κλπ έχουν μία αναπόφευκτη κατάληξη, την Ομοσπονδιακή Ευρώπη! Εάν η Ευρώπη αποτύχει στην κρίση θα διαλυθή, όμως στον σύγχρονο κόσμο δεν νομίζω πια ότι αυτό θα συνέφερε κανέναν στην Ευρώπη και άρα πιθανολογώ ότι θα τα καταφέρη!
»Οπότε ναι, το ερώτημα αυτό με απασχολεί και με απασχολούσε και πριν πάω στην ΝΔ. Νομίζω ότι η υπερασπισις του Έθνους-Κράτους όπως το ξέραμε είναι μία μάχη οπισθοφυλακής για να μήν κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας!»

3 σχόλια:

  1. Έίναι τουλάχιστον ατυχές να συγκρίνουμε το όραμα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου για ένωση των Ελλήνων, με την σημερινή Ευρώπη.

    Τους Μακεδόνες, τους Αθηναίους και τους λοιπούς Έλληνες τους ένωνε το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον...

    Στην Ευρώπη σήμερα υπάρχουν ένα σωρό έθνη (το ελληνικό, γοτθικά, σλαυικά κλπ.), άρα δε μιλάμε για όμαιμον...

    Δεν υπάρχει ομόθρησκον,

    Δεν υπάρχει ομόγλωσσον,

    Δεν υπάρχει ομότροπον.

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμμία ένωση. Όποια επιχειρηθεί να επιβληθεί, είναι καταδικασμένη να αποτύχει προκαλώντας ενίσχυση των επιμέρους εθνικισμών.

    Απ' όσο καταλαβαίνω ο κ. Γεωργιάδης δε χαίρεται γι΄ αυτό, απλά το βλέπει να συμβαίνει. Ίσως μάλιστα και να θεωρεί μάταιη την όποια αντίσταση. Κατά τη γνώμη μου όμως λανθάνει:

    Το Έθνος-Κράτος δέχεται αρκετά χρόνια τώρα επίθεση από τους οπαδούς της "παγκοσμιοποίησης". Παρ' όλα αυτά το Κράτος-Έθνος ως ιδέα όχι μόνο αντέχει, αλλά και κερδίζει διαρκώς οπαδούς! Το βλέπουμε σ' όλη την Ευρώπη, και σύντομα θα δούμε και αποτελέσματα.

    Οι άνθρωποι δε θέλουν να ζήσουν σ' αυτόν τον εφιάλτη, δε θέλουν να γίνουν πολτός, κιμάς για την κρεατομηχανή των ισχυρών, δε θέλουν να γίνουν res σε μια τέτοια Ευρώπη σαν αυτή που μας ετοιμάζουν. Και, ενστικτωδώς, προσπαθούν να βρούν βοήθεια εκεί που τους οδηγεί η φύση:

    Στο όμαιμον, στο ομόθρησκον, στο ομόγλωσσον, στο ομότροπον...

    Στο έθνος τους!

    Το βρίσκουν πληγωμένο, αποσαθρωμένο από την επέλαση της παγκοσμιοποίησης, αδύναμο, κωφό στις εκκλήσεις τους.

    Και - αργά ή γρήγορα - συνειδητοποιούν ότι πρέπει να το ξανακάνουν ισχυρό, γιατί είναι δικό τους, γιατί μόνο αυτό θα τους πονέσει... Να καναστήσουν το Έθνος-Κράτος σωστά, ώστε να είναι δικό τους...

    Γιατί είναι η μόνη τους ελπίδα να μην καταντήσουν res...

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα πιο χαμηλά θα πέσει αυτός ο άνθρωπος; Πόσο ακόμα θα προδώσει τις ιδέες που κάποτε διατεινόταν ότι πίστευε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Άδωνη,πάντα πίστευα ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιείτε μια γλώσσα ξύλινη, κούφια, αποστειρωμένη γεμάτη με τεράστιες λέξεις χωρίς νόημα,έρχεσαι αγαπητέ μου και με μία δήλωση σου, συνοψίζεις και επιβεβαιώνεις όλα αυτά που σκέφτομαι για τον πολιτικό λόγο. Φίλε μου Άδωνη δεν είσαι ο χειρότερος, είσαι απλά ίδιος με όλους αυτούς τους ανθυπάνθρωπους που προσπαθούν ακόμη να μας πείσουν ότι "λειτουργούν με το εθνικό συμφέρον". Ξέρεις φίλε μου ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος της δημοκρατίας..;; είναι, ότι μας θεωρεί όλους ίσους και δεν θέτει κριτήρια πριν δώσει δικαιώματα, έτσι γίνεται αυτοδίκαια το πολίτευμα των χαζών (αφού και αυτοί έχουν δικαιώματα και στις μέρες μας είναι και πλειοψηφία)έτσι φίλε μου οι χαζοί αποφασίζουν και οι ηλίθιοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο της απόλυτης παράνοιας .Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, εσείς που κυβερνάτε αυτόν τον έρμο τόπο και ασελγείτε σε βάρος του ιθαγενή νεοέλληνα φορτώνοντας του τις δικές σας αμαρτίες και παραπλανώντας τον με χιλιάδες αηδίες φέρετε πλήρη την ευθύνη για την απόλυτη ξεφτίλα που βιώνει ο νεοέλληνας. Δυστυχώς τα λίγα λαμπρά μυαλά που έχουμε σωπαίνουν και σπεκουλάρουν στο όνομα της πατρίδας μας οι άχρηστοι και οι προδότες. Δεν είναι φίλε μου το θέμα αν θα είμαστε αύριο μέσα ή έξω από την Ευρώπη, δεν είναι το θέμα πτωχεύσουμε το κράτος επίσημα ή συνεχίσουμε να διαλύουμε το κράτος ανεπίσημα...διότι το κράτος είμαστε εμείς, και εμείς δεν υπάρχουμε πια μας εξοντώσατε, έχεις δίκαιο η ιστορία θα δείξει, όπως έδειξε ποιος δίχασε τους Έλληνες το '45, πως ξεκίνησε η επανάσταση το 1821, ποιος διέλυσε το Βυζάντιο το 1453, ποιος εξαφάνισε το ελληνικό πνεύμα το 60 και ποιο μπροστά ακόμη.Κάντε μας την χάρη και παραιτηθείτε, κλείστε και την βουλή και πάτε σπίτια σας...δεν θα λείψετε από κανέναν....και στο φινάλε έτσι ίσως κάτι σώσουμε...φιλικά ένας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive