Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η ξεφτίλα της Ε.Υ.Π.. Του Γιώργου Μεταξά

Την είδηση την αλίευσα από την Εφημερίδα "Στόχος", από το Φύλλο της Πέμπτης 2 Ιουνίου 2011 (Αρ.Φ. 497) Το παρακάτω κείμενο ωστόσο, είναι αμιγώς δικό μου και η εφημερίδα "Στόχος" δεν φέρει καμία ευθύνη για τα όσα γράφονται σε αυτό.

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)
Το δημοσιοϋπαλληλίκι, θέλει και τον χορηγό του!!! Αλήθεια, ποιος δεν θα ήθελε να είναι χορηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της "Ελληνικής" Αντικατασκοπείας; Βαλ' τε στο τραπέζι ονόματα κι εταιρείες και ξεκινάτε την καταμέτρηση... Τον ατελείωτο έχει. Όμως εδώ τίθεται ένα σημαντικό θέμα: Τελικά, η "Ελληνική Αντικατασκοπεία", ποιανού συμφέροντα θα εξυπηρετεί; Του Κράτους ή των... χορηγών; Φυσικά των χορηγών... αφού και το Κράτος τους ίδιους χορηγούς έχει...

Το έγγραφο της ΠΟΣΕΥΠ με ημερομηνία 16 Μαϊου του 2011
 και Αρ.Πρωτ.: 1417που έφερε στο φως ο "Στόχος".

Κωνσταντίνος Μπίκας, Αρχηγός Ε.Υ.Π.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.), τίθεται υπό διάλυση. Ο λόγος; Η αποχώρηση του Συλλόγου της Κεντρικής Υπηρεσίας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΣΥ.Κ.ΥΠ.Ε.Υ.Π.), δηλαδή του Συλλόγου των Κεντρικών Γραφείων. Ανοιχτός πόλεμος στην ΕΥΠ λοιπόν, για το θέμα των χρηματοδοτήσεων... Ο δε Αρχηγός της ΕΥΠ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, δεν φαίνεται να λαμβάνει ανοιχτά θέση επί του θέματος, απλά προτίμησε να αποσύρει τον Σύλλογο των Κεντρικών. Αυτό δείχνει μία τάση αποποίησης ευθυνών να υποθέσω; Αν ναι, τότε γιατί απλά δεν περνάει στην εξυγείανση του Εθνικού φορέα Αντικατασκοπείας; Αλλά πως να προχωρήσει, που όσο κι αν το θέλει, τα πλοκάμια των ρουσφετολόγων έχουν τυλιχθεί για τα καλά γύρω από τον λαιμό της Υπηρεσίας.

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΣΥΠ)
Από το 2005 στο μεταξύ, υπάρχει το σχέδιο ανάπτυξης της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΣΥΠ), η οποία θα λειτουργεί αυτόνομα από την ΕΥΠ. Αυτό είναι κάτι το ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι το Στρατιωτικό Παράρτημα της ΕΥΠ (Α2), ενώ λειτουργούσε σχετικά αυτόνομα μέχρι το 2005, ήταν υποχρεωμένο να υπακούει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στο (πρώην) Υπουργείο Εθνικής Αμύνης -ΥΠΕΘΑ. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα, αν και εφ'όσον η πολιτική ηγεσία κρατηθεί μακρυά από την Φυσική Ηγεσία του (νυν) Υπουργείου Αμύνης. Αν είναι να ξαναζήσουμε την ξεφτίλα της Παπανδρεϊκής (πρώην) Κραιτκής Υπηρεσίας Πληροφοριών - ΚΥΠ, η οποία είχε γίνει "τσιφλίκι" της Central Intelligence Agency (CIA) ή την ξεφτίλα της ΕΥΠ επί Γιαννακόπουλου μέχρι και τα σημερινά κατορθώματα των δημοσιοϋπαλληλίσκων της ΕΥΠ... χίλιες φορές να διαλυθεί η ΕΥΠ και να λειτουργήσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ η ΣΥΠ, μπας και δει αυτός ο τόπος καμιά άσπρη μέρα, τουλάχιστον όσον αφορά την διαφύλαξη των Μυστικών του Κράτους και την διασφάλιση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Ακεραιότητας.

Φιλική συμβουλή προς τον κ. Κωνσταντίνο Μπίκα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης: ΔΙΑΛΥΣΤΕ την ΕΥΠ... Αρκετά ρεζίλι μας έχετε κάνει. Κι αν κάποια στιγμή αποφασίσετε να την ξαναστηλώσετε, πολύ ευχαρίστως να σας βοηθήσω προσωπικά... (ο νοών νοείτω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive