Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών: "Αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας", τόνισε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση δε σπαταλάει 1 ευρώ. Σπαταλάει πολλά ευρώ! Βιβλίο παχύτερο του Χρυσού οδηγού χρειαζόμαστε για να καταγράψουμε τις σπατάλες της κυβέρνησης!

450 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για συμβουλές που αφορούσαν στη δανειακή σύμβαση! Είναι αλήθεια αυτό κ. Σαχινίδη; Ισχύει ή δεν ισχύει;

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής γιατί χρησιμοποιούσε π.χ. τη Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδας που έχει και από τους καλύτερους νομικούς κι εσείς απευθυνθήκατε στους Άγγλους για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης; Σε βρετανικό γραφείο το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από γνωστό γραφείο που έχει επαγγελματικές σχέσεις με Υπουργό της Κυβέρνησης και άμεση σχέση με τον Παναθηναϊκό! Σας δίνω τα στοιχεία και όποιος θέλει αποκωδικοποιεί. Φίλος ο Παναθηναϊκός, φιλτάτη όμως η πατρίδα!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Το κόβετε στα δύο. Ένα ταμείο που ουδέποτε μας απασχόλησε αρνητικά. Εκτός εάν υπάρχει σχεδιασμός συγχώνευσης του εμπορικού τμήματός του με την ΕΤΕ. Διότι εάν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης, αυτή δε μπορεί να γίνει με τρόπο που να εξυπηρετεί το έθνος εάν δεν έχουν γίνει συγχωνεύσεις τραπεζών και δεν έχουμε ισχυρό τραπεζικό σύστημα! Αλλιώς θα μας βάλουν στο ίδιο παπούτσι χέρια και πόδια»

Να μας ξεκαθαρίσετε όμως γιατί γίνεται αυτό.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχεδόν όσα θα πάρουμε από το Μηχανισμό Στήριξης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχετε δώσει στις τράπεζες! Ε, αυτά τα 30 δις τώρα χρησιμοποιήστε τα ως όχημα πίεσης για συγχωνεύσεις! Για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που καταστεί επιτακτική η ανάγκη αναδιάρθρωσης αύριο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ

Ξέρετε πώς λέγεται στη γλώσσα της Goldman Sachs -που έχει εισχωρήσει και στο Υπουργείο Οικονομικών- αυτός που εξουσιοδοτείται να κάνει τη δουλειά στις μεγάλες συμβάσεις, να μοιράζει μίζες κτλ; Λέγεται "mandate". Μέχρι τώρα είχαμε τον κ. Παπακωνσταντίνου mandate για τις δανειακές συμβάσεις, τώρα βάζετε mandate των κρατικών διαθεσίμων τον κ. Χριστοδούλου;

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κάνω έκκληση προς τη ΝΔ: Ζητήστε εκλογές! Βυθίζεται η χώρα! Στο Ζάππειο ΙΙ ζητήστε εκλογές για να έχει ουσία! Διαγράψτε όλα τα του παρελθόντος, ακόμα και αυτά που έγιναν προχθές και ζητήστε εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από το ΠΑΣΟΚ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

Άκουσα τον κ. Μακρυπίδη να λέει για τις ΔΕΚΟ των αμαρτωλών. Εγώ θα έλεγα οι ΔΕΚΟ των αρματολών. Εσείς όμως ταΐσατε το θηρίο και έχουμε καταλήξει να κυβερνάνε τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το μοναδικό όχημα για να βγούμε από την κρίση είναι η οικοδομή. Σας το έχω ξαναπεί: Απαλλάξτε την οικοδομή από το πόθεν έσχες και τις επιβαρύνσεις όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Μόνο τα απούλητα διαμερίσματα να δοθούν θα εισπράξετε το 23% από 300.000 πωλήσεις. Μας φέρατε μία "κολοβή" διάταξη για απαλλαγή πόθεν έσχες στην α΄ κατοικία μέχρι 200.000 ευρώ. Μα δεν είναι εκεί τα μαύρα λεφτά. Είναι στο μεγαλογιατρό, το μεγαλοδικηγόρο.

Επίσης, αφήστε ελεύθερες τις καταθέσεις και ζητήστε το 30% για να καταθέσουν όσοι έχουν μαύρο χρήμα. Τα απέκτησαν όπως τα απέκτησαν τώρα όμως το κράτος χρειάζεται αυτά τα χρήματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Καταργήστε την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, καθώς και τον Τειρεσία για δύο χρόνια, όπου δεν υπάρχει ποινική δίωξη, για να κινηθεί η αγορά.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Έχετε άνοιγμα 8-9 δις στο εμπορικό ισοζύγιο και 12 δις το χρόνο φυγή κεφαλαίων από τους λαθρομετανάστες. Πώς θα μαζέψετε έτσι το έλλειμμα με 20 δις διαρροή το χρόνο;

Προωθήστε τα ελληνικά προϊόντα. Να μάθει ο Έλληνας ότι κερδίζει όταν αγοράζει τα δικά μας προϊόντα. Όχι ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις να αγοράζουν φασόλια από την Κίνα και να ράβουν στολές στην Τουρκία.

Και επαναλαμβάνω την έκκληση προς τη ΝΔ: Ζητήστε εκλογές εδώ και τώρα! Όσο πιο γρήγορα τόσο πιο πολλές ελπίδες έχουμε να σώσουμε την Ελλάδα!

Ύστερα από μεσολαβήσασες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Οικονομικών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.) «Εγώ κ. Πρωτόπαπα θυμάμαι έναν "φλογοβόλο" πρόεδρο της ΟΤΟΕ ο οποίος το 1992 ηρνείτο σθεναρά την εξίσωση των ωραρίων των ελληνικών τραπεζών με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Τώρα όμως έχετε ρόλο εξουσιαστή όχι συνδικαλιστή.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ερωτώ: Στο άρθρο 10 της δανειακής σύμβασης λέει ή δεν λέει ότι όλες οι αμοιβές τα έξοδα και οι δαπάνες επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο; Όλα τα ταξίδια και τα έξοδα της “τρόικας” ποιος τα επιβαρύνεται; Και τα 450 εκατομμύρια μήπως δόθηκαν για τεχνογνωσία που προσφέρθηκε στους συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου; Να απαλλάξετε επιτέλους το κράτος από δουλείες συμμαθητών στα Κολλέγια.

κ. Υφυπουργέ, απαντήστε τελικά επί της ουσίας: Δώσατε 450 εκατομμύρια ευρώ για προσφερόμενη (από το ΔΝΤ) τεχνογνωσία προς τους συμβούλους του κ. Παπακωνσταντίνου; Και πού τα δώσατε; Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογίες ή παραφυάδες...

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ:

«Να ευχαριστήσω τον κ. Κεφαλογιάννη για τα καλά του λόγια για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ "νέας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Για την "έμπρακτη μετάνοια" που είπατε: Συγνώμη από τον ελληνικό λαό πρέπει να ζητήσουν εκείνοι που ήθελαν να οδηγήσουν πέρυσι τη χώρα στην πτώχευση. Σήμερα δεν θα διεκδικούσαμε τίποτα από όσα διεκδικούμε από μία υπάρχουσα όμως κατάσταση. Εμείς πέρυσι βοηθήσαμε να σωθεί η χώρα και 12 μήνες ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση, η οποία κατασπατάλησε την ευκαιρία που δόθηκε στη χώρα. Γι΄ αυτό λέμε ως εδώ και μη παρέκει!

Έμπρακτη μετάνοια πρέπει να υπάρχει και για το λάθος της απογραφής το οποίο σήμερα χαρακτηρίζεται mea culpa από τη ΝΔ.

Πώς αποξενώνεται έτσι η "νέα Νέα Δημοκρατία" από την παλιά; Και βλέπω πρωτοβουλίες εναντίον Καραμανλή. Στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Κ. Καραμανλή υπάρχει θέση που λέει: "Η ΝΔ να αποκοπεί από τα βαρίδια του παρελθόντος". Είναι βαρίδι ο μακροβιότερος Αρχηγός της ΝΔ και μακροβιότερος Πρωθυπουργός της ΝΔ; Είναι η βάση της ΝΔ βαρίδι που τον ακολουθούσε τόσα χρόνια και "όργωνε" την Ελλάδα; Όταν εξωκοινοβουλευτικοί κολλητοί του Αρχηγού της ΝΔ βγαίνουν και τα λένε αυτά πρέπει να καυτηριάζονται».

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ που έκανε λόγο για "σφιχτό εναγκαλισμό":

«Αυτά που άκουσα από τον κ. Κεφαλογιάννη, μού θύμισε ένα έργο: "Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα"»

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του βουλευτή κ. Στρατάκη:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

Θα ήθελα να σχολιάσω την πρωτοβουλία των 850 πρώην βουλευτών που είναι σαφώς απαράδεκτο να ζητούν ένα τέτοιο ποσό μέσα σε αυτήν την περιδίνηση που βρίσκεται η χώρα. Να θυμίσω και να διευκρινίσω ότι κανείς από τους 850 δεν προέρχεται από τον ΛΑ.Ο.Σ. Ο κύριος όγκος προέρχεται από νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που λειτουργούν ακόμα μέσα στις επιτροπές των κομμάτων».

ΓΙΑ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ"

«Εσείς κ. Στρατάκη, ο λεβέντης Κρητικός, δε μπορείτε να υιοθετείτε τέτοιες εκφράσεις περί "πρακτόρων και εισπρακτόρων".

Περί πρακτόρων: Το διαμάντι αυτό, το κόσμημα, ο κ. Ιωάννης Κοραντής, απολάμβανε την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος τον είχε τοποθετήσει ως πρέσβη μας στην Άγκυρα. Στη συνέχεια, ο κ. Κ. Καραμανλής τον επέλεξε ανάμεσα σε 500 πρέσβεις και τον τοποθέτησε ως Διοικητή της ΕΥΠ, όπου και τον διατήρησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Μιλάμε λοιπόν για μία διαχρονική αποδοχή ποιότητας.

Περί εισπρακτόρων: Σας τη χάρισε η ΝΔ. Η πλειονότητα των παραγγελιών σύμφωνα με την Εισαγγελία είναι δική σας όχι της ΝΔ. Όπως και ο Άκης, είναι οι περισσότεροι από το ΠΑΣΟΚ.

Κι εσείς κ. Στρατάκη έχετε πολλούς εισπράκτορες στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, σαν αυτούς που πετάξατε έξω από τα ψηφοδέλτια και που είχατε στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Οι εισπράκτορες μακριά από τον ΛΑ.Ο.Σ. Όλοι είναι σε αυτά τα δύο κόμματα που βαρύνονται με όλα τα σκάνδαλα μέχρι σήμερα: Βατοπέδι, Siemens, Ομόλογα, Υποβρύχια.

Γι΄ αυτό λέω εκλογές εδώ και τώρα! Εμείς είμαστε η εξαιρετική ευκαιρία που υπάρχει σήμερα στο πολιτικό σύστημα και αυτήν την ευκαιρία θα τη δώσουμε στον ελληνικό λαό με τα έργα και την επιχειρηματολογία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive