Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στενή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του κ. Νετανιάχου

Την κοινή τους βούλησή για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εξέφρασαν τη Δευτέρα οι πρωθυπουργοί Παπανδρέου και Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τις συναντήσεις που έχουν κάνει τελευταία οι δυο πρωθυπουργοί τόσο για τις χώρες τους όσο και για την περιφερειακή ειρήνη και συνεργασία

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η επίσκεψη του κ. Νετανιάχου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού και της ενέργειας. Προανήγγειλε στην κατεύθυνση αυτή την οργάνωση αμοιβαίων επισκέψεων, με άξονα κυρίως τις επενδυτικές πρωτοβουλίες σε τομείς καινοτομίας.
Στη συνέχεια επισήμανε πως συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τόσο των αρμόδιων για τον τουρισμό αξιωματούχων, όσο και των υπουργών Οικονομίας προκειμένου να οργανωθούν αμοιβαίες επισκέψεις επιχειρηματιών.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην άμεση απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων που συμμετείχαν στο στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, κάνοντας λόγο για θετική εξέλιξη.
Όσον αφορά το Μεσανατολικό, επισήμανε πως η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα απευθείας διαπραγματεύσεις.
Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ δεν είναι ανταγωνιστικές με άλλες που αναπτύσσει η Αθήνα αλλά πρέπει και η Άγκυρα να αντιληφθεί το ρόλο της.

Από την πλευρά του, ο κ. Νετανιάχου επισήμανε ότι η συνεργασία των δυο χωρών στον οικονομικό και τον τεχνολογικό τομέα θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε πως η οικονομική συνεργασία μας είναι για καλό και των δύο κρατών, ενώ χαρακτήρισε «πολύ δύσκολες» και «πολύ γενναίες» τις αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα βοηθήσει όσο μπορεί στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας λόγω συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο πολεμικό μουσείο. Θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Στην πλατειά Συντάγματος η άλλη συγκέντρωση οργανώσεων και Παλαιστίνιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive