Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84»


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Αθήνα 9.84», στην εκπομπή «Αριστερά – Δεξιά» με τους δημοσιογράφους Γ. Κουρτάκη & Χ. Ράπτη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η τελευταία φράση του κ. Ρουσόπουλου πιστεύω χρήζει περισσότερο ανάλυσης και μελέτης. Δεν θα έγραφε ποτέ κάτι τυχαία σ’ αυτή την κομβική για τη ζωή του περίοδο.

Έπειτα, ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στις λίστες την Siemens. Η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου ανέφερε τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ενδιαφερόταν για την προώθηση κάποιου διευθυντικού στελέχους της Siemens που ήταν συγγενής του. Τα δώρα του κ. Χριστοφοράκου κωδικοποιούνται σε δύο κατηγορίες. Η μία αφορά Υπουργούς και η άλλη αφορά υψηλότατα πρόσωπα όπως η κ. Αγγελοπούλου και άλλοι εκδότες. Σ΄ αυτήν την κατηγορία αναφέρεται και ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. Δεν ξέρουμε τι είδους σχέσεις είχε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Χριστοφοράκο. Και αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι με κεφάλαια της Siemens έγινε η ανατροπή του 1993. Αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί και διερευνηθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Εμείς εμμένουμε από την πρώτη μέρα. Και ο κ. Βαλυράκης όλο και το καθυστερεί. Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν την όλη αλήθεια αλλά την θέλουν με δόσεις. Υπάρχει κανείς που να μην θέλει να πάνε στις εξεταστικές ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής; Υποχρεούμεθα απέναντι στη Δημοκρατία να πούμε αλήθειες. Υπάρχουν οι γραφίδες και τα μικρόφωνα, προστασία που είχαν κατασκευάσει και οι δύο. Όλοι αυτοί που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ήταν σ’ ένα “payroll” ή σε κάποια άλλη κατάσταση εξάρτησης. Αυτοί βγαίνουν σήμερα και δήθεν προστατεύουν. Μα η Δημοκρατία δεν προστατεύεται.

Όταν ο κ. Ψωμιάδης στέλνει επιστολή στο πρωθυπουργό με πρωτόκολλο ότι υπάρχει σκάνδαλο και δεν ξέρουμε τίποτα για τη τύχη της, όταν έρχεται ο κ. Δούκας, υπουργός του Καραμανλή και λέει ότι πήρε εντολή από τον κ. Αγγέλου, τον διευθυντή του γραφείου του, όταν έρχεται η κ. Μαντέλη και λέει ότι άκουσε διαλόγους μεταξύ των μοναχών και του κ. Αγγέλου, δεν πρέπει να καλεστεί ο κ. Καραμανλής για όλα αυτά;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο πρωθυπουργός δεν βάζει υπογραφές. Οι υπουργοί διεκπεραιώνουν την εργασία. Ο πρωθυπουργός όμως μπορεί να έχει μια ηθική αυτουργία στην διεκπεραίωση. Λέει αλήθεια ο κ. Δούκας; Πήρε εντολή ή λειτούργησε αφ’ εαυτού; Το «κρύψιμο» του κ. Καραμανλή όπως και του κ. Σημίτη προκαλεί εντύπωση. Εγώ δεν είπα ότι έχει εμπλοκή ο Σημίτης, αλλά όταν ο κ. Μαντέλης λέει ότι πήρε μόνο το 0,5% και όταν ο κ. Τσουκάτος λέει ότι το 1 εκατ. ευρώ το έδωσε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Σημίτη, δεν πρέπει να έρθει ο κ. Σημίτης να καταθέσει; Εγώ είπα να έρθουν να καταθέσουν πρώτα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Κάτι που απορρίφθηκε. Εν συνεχεία είπα να γίνει μια επιτροπή εντός της Βουλής που να συμμετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων και πρώην πρόεδροι της Βουλής και να έρθουν να μιλήσουν εκεί. Και αυτό απερρίφθη. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος από τα δύο μεγάλα κόμματα ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν βουλευτής και ψήφισε «όχι» με το σύνθημα «τι πάτε να κάνετε;». Και να σας θυμίσω τον κ. Γιαννόπουλο που έλεγε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ : «Προσέξτε γιατί θα πάτε φυλακή οι μισοί αν δεν βγει ο Σημίτης;». Αν δεν έρθουν τώρα στην εξεταστική αρνούμενα και τα κόμματα με τους ψήφους που διαθέτουν να τους φέρουν, θα αναγκαστεί η πολιτεία να τους φέρει στην προανακριτική. Είπα στον κ. Πλεύρη να προτείνει ψηφοφορία των κομμάτων για την κλήτευση των πρώην πρωθυπουργών. Να ξέρουμε ποια κόμματα γίνονται «ασπίδα».

ΓΙΑ ΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» E-MAIL

Μιλάει για άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου. Όχι για υπουργό. Πρέπει να υπάρξει διερεύνηση. Αλλά πώς να υπάρξει διερεύνηση όταν τα δυο μεγάλα κόμματα άφησαν τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει μέσα από την «αγκαλιά» τους; Ο νόμος του κ. Καστανίδη «όποιος μιλήσει την γλυτώνει», πιστεύω θ’ ανοίξει πολλά στόματα. Μεταξύ αυτών θα είναι του κ. Μαντέλη και του κ. Σκαρπέλη. Όσοι είχαν σχέση με τον Χριστοφοράκο πρέπει ν’ αποδείξουν ότι οι σχέσεις τους ήταν αγνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive