Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΤΗ "ΦΥΛΑΚΗ" Ο ΛΑΟΣ , ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ . ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΝΕΑ" ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ... ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ ΜΑΣ:!


Περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού στο δημόσιο τομέα κατά 30%,

αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες και «πάγωμα» όλων των συντάξεων αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Οι μειώσεις κατά 30% σε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2010.

ΕΔΩ>>O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ανακοινώνει τα νέα μέτρα

Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικά στελέχη, οι περικοπές δεν θα ισχύσουν για τα δώρα των συνταξιούχων, ενώ δεν θα υπάρξει επέκτασή τους και στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, αποφασίστηκαν επιπλέον περικοπές 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, τα μέτρα θα αποδώσουν συνολικά 4,8 δισ. ευρώ, και όπως διευκρίνισε, «50% θα προέλθει από τη μείωση των δαπανών και και το άλλο μισό από αυξήσεις στους φόρους».

Όσον αφορά τον ΦΠΑ, οι αυξήσεις θα είναι από το 4,5% στο 5%, από το 9% στο 10%, και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο, από το 19% στο 21%.

Επίσης θα επιβληθεί φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και θα υπάρξει νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στις ίδιες τιμές.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, ο πρωθυπουργός άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , αν δεν υπάρξει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive