Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το Βέλγιο υφίσταται τις συνέπειες από την κατάργηση της θεώρησης της βίζας με την ΠΓΔΜ – Χιλιάδες οι μετανάστες

ΑΝΤΕ ! ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!

Κατά χιλιάδες συρρέουν μετανάστες από τη FYROM(στην πλειοψηφία τους Αλβανοί) στο Βέλγιο, ζητώντας άσυλο, ύστερα από την κατάργηση της θεώρησης της βίζας που ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου του 2009. Ο αριθμός των μεταναστών προβληματίζει τόσο πολύ τις Αρχές του Βελγίου, οι οποίες θα ζητήσουν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση των Σκοπίων και ο πρωθυπουργός του Βελγίου θα μεταβεί ο ίδιος στα Σκόπια, ενώ δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανένα αίτημα για παροχή ασύλου.

Οι αρχές του Βελγίου αναφέρουν ότι ο αριθμός των πολιτών της ΠΓΔΜ που ζητούν άσυλο είναι μεγαλύτερος από......
τον αριθμό των Αφγανών, Πακιστανών και ανθρώπων από εμπόλεμες περιοχές που προβαίνουν στην ίδια διαδικασία. Το Βέλγιο έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαική Επιτροπή για αυτό το φαινόμενο.

Το όλο σκηνικό πάντως αποδεικνύει αφενός μεν την προχειρότητα και τα ηλίθια πολιτικά παιχνίδια που στήνουν κάποιοι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οφέλη, όπως έγινε και στην περίπτωση της κατάργησης της θεώρησης βίζας για την ΠΓΔΜ, και από την άλλη αποτυπώνουν την πραγματικότητα που επικρατεί στη γειτονική χώρα, την οποία χιλιάδες πολίτες της εγκαταλείπουν με την πρώτη ευκαιρία. Για ακόμα μία φορά πολιτικά παιχνίδια των ισχυρών στα Βαλκάνια, αδιαφορώντας για το ποιές είναι οι συνέπειες των αποφάσεων τους και ποιός τελικά τις υφίσταται…

http://www.newsblog.gr/?p=34523#more-34523
http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_691.html
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/newsbriefs/setimes/newsbriefs/2010/03/01/nb-03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive