Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Καθώς Η Τροφή Των Εντόμων Του Παγκοσμιοποιητή Κάνει Το Ντεμπούτο Της Στην ΕE, Το Κατάρ Απαγόρευσε Την Κατανάλωση Εντόμων - Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας Του Κατάρ Λέει Ότι Τα Έντομα Δεν Είναι Halal

 

Απαγορεύεται η κατανάλωση εντόμων στο Κατάρ, καθώς δεν θεωρούνται Χαλάλ. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα έντομα απαγορεύονται. Μετάφραση: Απολλόδωρος...

Η ΕΕ επικαιροποίησε τους κανονισμούς της, αφού ενέκρινε την κατανάλωση ορισμένων εντόμων στην τροφική αλυσίδα. Μεγάλο μέρος της Ευρώπης μπορεί πλέον να παρασκευάζει, να πωλεί και να τρώει σνακ από έντομα, όπως μερικώς απολιπασμένους γρύλους και αλευροσκουλήκια.

Στο Κατάρ, ωστόσο, δεν θα βρείτε έντομα ή ζωύφια στα μενού, καθώς απαγορεύεται η χρήση τους σε τρόφιμα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας δήλωσε: "Η νομοθεσία του Κατάρ δεν έχει καμία σχέση με την υγεία: "Αναφορικά με πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένες χώρες έχουν εγκρίνει τη χρήση εντόμων στην παραγωγή τροφίμων, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας δηλώνει ότι απαγορεύει την εμπορία τροφίμων που περιέχουν έντομα, επειδή δεν πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις των τροφίμων Halal".

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η απαγόρευση είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του GCC (Συμβούλιο Συνεργασίας των Χωρών του Κόλπου) και τις θρησκευτικές απόψεις. Τόσο τα έντομα όσο και οι πρωτεΐνες, καθώς και τα συμπληρώματα που προέρχονται από αυτά, απαγορεύονται σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς.

Και πρόσθεσε: "Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ελέγχει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις χαλάλ μέσω ισλαμικών φορέων διαπιστευμένων από το Υπουργείο, καθώς και μέσω διεθνώς διαπιστευμένων εργαστηρίων για τον ακριβή προσδιορισμό της πηγής της πρωτεΐνης που περιέχεται στα τρόφιμα".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε τον κανονισμό 2023/5 την περασμένη εβδομάδα. Οι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν μερικώς απολιπασμένη σκόνη του γρύλου του σπιτιού (Acheta domesticus).

Από αυτόν τον μήνα, ο κανονισμός καθιστά σαφές ότι η σκόνη γρύλου μπορεί να προστεθεί στα εξής:

"πολύσπορο ψωμί και ψωμάκια, κράκερς και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ξηρά προμείγματα για αρτοσκευάσματα, μπισκότα, ξηρά γεμιστά και μη γεμιστά προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά, σάλτσες, επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση τα όσπρια και τα λαχανικά, πίτσα, προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά, σκόνη ορού γάλακτος, ανάλογα κρέατος, σούπες και συμπυκνώματα ή σκόνες σούπας, σνακ με βάση το αραβοσιτέλαιο, ποτά που μοιάζουν με μπύρα, γλυκίσματα σοκολάτας, ξηροί καρποί και ελαιούχοι σπόροι, σνακ εκτός από τσιπς και παρασκευάσματα κρέατος, που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό".

Στην καλοκάγαθη Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κανονισμοί μπορούν να περάσουν χωρίς να επικυρωθούν από κανένα από τα 27 εθνικά κοινοβούλια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει κανονισμούς (δεν τους συζητά) και το κονιορτοποιημένο ζωύφιο εισήχθη στην τροφική αλυσίδα σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς συζήτηση σε αυτή την περίπτωση.

Μη εκλεγμένοι παγκόσμιοι ελιτιστές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πιέζουν τους δυτικούς να τρώνε κοριούς εδώ και χρόνια.

Μια συνταγή που αναρτήθηκε από την κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων της Σουηδίας, την ICA, έχει επικριθεί ευρέως για τον "φιλικό προς το περιβάλλον" χαρακτήρα της. "Σαλάτα εντόμων με τσίλι και σκόρδο και ψητά λαχανικά" είναι η συνταγή που έχει δεχθεί πυρά. Tα αλευροσκουληκια ζυγίζουν ένα και τρία τέταρτα του φλιτζανιού.




---Δικτυογραφία :

As the Globalist’s insect food debuts in the EU, Qatar has banned eating insects – Qatar’s Ministry of Public Health says that insects are not Halal - Truth Talk UK

https://truthtalk.uk/2023/as-the-globalists-insect-food-debuts-in-the-eu-qatar-has-banned-eating-insects-qatars-ministry-of-public-health-says-that-insects-are-not-a-halal/

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΛΑ ΘΑ ΈΡΘΕΤΕ? ΑΜΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΛΟ ΜΕΖΈ ΔΕΝ ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΜΊΑ ΑΚΡΊΔΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΊΔΑ.

    Α! ΞΕΧΆΣΑΜΕ ΤΑ ΈΧΕΤΕ ΚΆΝΕΙ ΤΡΈΧΟΝΤΑΣ.

    ΆΝΤΕ ! ΓΕΙΆ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive