Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΤΙ είπες κυρία ΠτΔ; Του Μιχάλη Χαραλαμπιδη

 

Πρόσφατα στην γιορτινή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η κυρία Πρόεδρος παρέλειψε να μας πει ότι την κατάσταση εκτροχιασμού και ακραίας ασυδοσίας που βιώνουμε δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να την λέμε δημοκρατία. Παρέλειψε να μας πει ότι...μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, η ισονομία, δεν εφαρμόζεται. Οι νόμοι δεν ισχύουν για τους ισχυρούς. Δικάζονται οι πολίτες με βάση ένα δίκαιο της ανισότητας, ένα δίκαιο που εφαρμόζεται μονόπλευρα και μεροληπτικά, που πιάνει στην φάκα τα μικρά ποντικάκια, ενώ οι μεγαλοπόντικες και οι αρουραίοι ροκανίζουν ανενόχλητοι τον κοινωνικό πλούτο. Παρέλειψε να μας πει ότι είμαστε μπροστά σε μια κοινωνία που δε νοιάζεται για τους αδύναμους, που δε φροντίζει τους ανήμπορους, που δεν έχει αλληλεγγύη, δεν είναι δημοκρατική κοινωνία.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον λοιπόν; Ποιος δεν κατανοεί ότι στην Ελλάδα χαρίζεται η δημόσια περιουσία, ο δημόσιος πλούτος, η δημόσια γη; Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι έχουμε ένα υποβαθμισμένο Κοινοβούλιο που νομοθετεί κατά παραγγελία της αρπαχτικής πλουτοκρατίας και ένα πολιτικό προσωπικό που σε κάθε αλλαγή του αλληλο-αμνηστεύεται; Ποιος δεν βλέπει ότι η τάξης των ισχυρών του πλούτου και της εξουσίας ενώ παραβιάζει όλους τους αστικούς νόμους με σκάνδαλα, μίζες, απάτες, κομπίνες και παρόλα αυτά μένει ανεξέλεγκτη από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;
Φτάνει πια βαρεθήκαμε τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις αδύναμων κυβερνήσεων που άγονται και φέρονται σύμφωνα με τις διαθέσεις των ισχυρών. Σε αυτόν τον τόπο τα έχουμε δει όλα. Είδαμε τους δωσίλογους να γίνονται κράτος. Τους μαυραγορίτες να γίνονται εφοπλιστές και βιομήχανοι και όλοι μαζί, να ροκανίζουν τις σάρκες και τον μόχθο του ελληνικού λαού. Είδαμε ένα κράτος, που με το ληστρικό του φορολογικό σύστημα και τον ελεγχόμενο τραπεζικό τομέα, κατεύθυνε τον πλούτο που παρήγαν οι πολλοί στις τσέπες των λίγων. Ένα κράτος, που δημιούργησε μια άρρωστη ολιγαρχία για να αρμέγει τη χώρα χωρίς να αναλαμβάνει κανένα ρίσκο, κανένα κόστος, παρά μόνο κέρδη. Είδαμε μια ολιγαρχία που οδήγησε τη χώρα με στρεβλή και ρηχή ανάπτυξη στα βράχια.
Πρέπει να τα ανατρέψουμε συθέμελα όλα. Να τα χτίσουμε όλα από την αρχή. Πρέπει να αλλάξουμε την μορφή της Ελλάδας. Πρέπει να αλλάξουμε την μοίρα των Ελλήνων. Έλα και σύ μαζί μας στο κοινωνικό κέντρο, στο δικό σου κόμμα, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive