Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ… ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ Ή ΚΑΛΑΜΙ; Της Μαίρης Καρά

Η εξάσκηση της δημοσιογραφίας σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται λειτούργημα; ΄Η ένα από τα κερδοφόρα επαγγέλματα, ή μήπως ευκαιρία καριέρας και προσωπικής προβολής, τόσο των συντακτών όσο και των εκδοτών;... Οι απόψεις και οι απαντήσεις εναπόκεινται στις Αρχές και τα πιστεύω του κάθε υποψήφιου δημοσιογράφου, σύμφωνα με τα κριτήριά του και τις επιδιώξεις του για την παροχή της πληροφορίας από τον Τύπο.

    Ο δόκιμος συντάκτης γιατί επέλεξε να υπηρετήσει την ενημέρωση στον Τύπο; Για προσωπικά οφέλη ή για προσφορά Γνώσης; Αυτό είναι θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί τους Εκδότες των εφημερίδων και τους ιδιοκτήτες των Τηλεοπτικών Καναλιών. Όμως αφού και οι ίδιοι υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα με τις επιχειρήσεις τους… για ποιο λόγο να ενδιαφέρονται για τις Αρχές και τις Αξίες των υπαλλήλων τους;

 Βασικά η δημοσιογραφία για τους ακέραιους υποστηρικτές της θεωρείται λειτούργημα. Πιστεύουν πως είναι το οχυρό της Αλήθειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Οι εκδοτικοί παράγοντες που την επιβουλεύονται, για να προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, αντιστρέφουν τον αληθινό σκοπό της δημοσιογραφίας, που είναι η ανάδειξη της Αλήθειας και μεταδίδουν παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις.  

  O καλός δημοσιογράφος ρίχνει τον σπόρο για πνευματική άνοδο και δεν γίνεται κίνητρο βλάβης αθώων ανθρώπων. Μπορεί βέβαια κάποιες φορές να μην είναι σωστές οι πληροφορίες του, αλλά η εντιμότητα και η ακεραιότητά του είναι οι παράγοντες που τον οδηγούν, στο να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να αποκαταστήσει την Αλήθεια και να καταρρίψει τα ψεύδη, στα οποία και ο ίδιος μπορεί να έπεσε θύμα. Δεν είναι δηλαδή μόνο αυτός που αποκαλύπτει, αλλά κόπτεται για την Αλήθεια και χωρίς δισταγμό διορθώνει το τυχόν λάθος του.

   Η Δημοσιογραφία σήμερα έχει ρίσκο και ας την θεωρούν κάποιοι Ανυποψίαστοι αναγνώστες (που πιστεύουν μόνο ό,τι διαβάζουν) εύκολο τρόπο επαγγελματικής αναρρίχησης και κοινωνικής καταξίωσης. Αυτοί οι επιφανειακά σκεφτόμενοι και δρώντες, δυστυχώς δεν έχουν πολλές ελπίδες να εντρυφήσουν στην πολύτιμη Γνώση και να κατέχουν την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!    

1 σχόλιο:

  1. Οι δημοσιογραφοι και η δημοσιογραφια,ασχετωςκαλης η κακης,αυτοχριζεται ως κατι το πολυτιμο και απαραιτητο στην ανθρωποτητα και οτι προσφερει κατι το θετικο.η δημοσιογραφια και οι δημοσιογραφοι λοιπον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΥΤΟΧΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.ΑΝ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive