Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Σ`ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΖΑΜΙΩΝ & ΙΜΑΜΗΔΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ!! ΤΥΧΑΙΟ; ΒΙΝΤΕΟ



"ΑΡΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ"

6 σχόλια:

  1. ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ Τ. Χυτήρης κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή ότι χρησιμοποιεί το θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων ως ¨σημαία ευκαιρίας¨. Λέει ακόμη: «Θα λέγαμε ότι στον κ. Καραμανλή, να συμβουλευτεί τους βαρόνους του κόμματός του, οι οποίοι γνωρίζουν πολλά για τα θέματα αυτά».
    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Τ. Χυτήρη, δηλώνει: «Οι αιχμάλωτοι της διαπλοκής και εκφραστές της αναξιοκρατίας και της αδιαφάνειας δεν θα καταφέρουν , με λεκτικές γραφικότητες, να αποπροσανατολίσουν, αλλά και να συγκαλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους. Κατά τα λοιπά, οι αναφορές στο παρελθόν στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να αποκρύψουν την μόνη αλήθεια. Σήμερα η απειλή για τη δημοκρατία έχει όνομα: Διαπλοκή».
    Ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα διαπλεκόμενα και με το αν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ(βρίσκεται στην εξουσία γύρω στα 20 χρόνια), λέει μεταξύ άλλων: «Η ευθύνη μιας κυβέρνησης είναι να νομοθετεί και να εκφράζει τους νόμους, όχι να προχωρεί σε πολιτικές δηλώσεις, αναφέροντας ονόματα ή κάνοντας πολιτικά σχόλια. Σε ότι αφορά τη σημερινή κυβέρνηση, πιστεύω ότι στα χρόνια που είμαστε στην εξουσία, πρώτον έχουμε πάρει πολύ συστηματικά μέτρα για την εξασφάλιση της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και αναφέρω τη συμμετοχή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις συμβάσεις, στους ελέγχους οι οποίοι γίνονται».
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Άγκυρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, λέει ότι: «Είναι καιρός να συζητήσουμε και τα βασικά προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας». Σε άλλος σημείο των δηλώσεων του λέει: «όσο η Ελλάδα συνεχίσει να αρνείται να συζητήσει τα θέματα του Αιγαίου και του εναέριου χώρου, δεν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για το θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων, έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της βουλής Απ. Κακλαμάνη.
    Πτώση κατά 3,31% σημειώνει ο γενικός δείκτης των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.236,90 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ομάδα δικηγόρων της Σμύρνης καταθέτει προσφυγή ζητώντας την τιμωρία των πραξικοπηματιών της 12ης Σεπτεμβρίου του 1980(του πραξικοπήματος είχε ηγηθεί ο στρατηγός Κ. Εβρέν, μετέπειτα πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, η προσφυγή έγινε μια ημέρα πριν συμπληρωθούν τα 20 χρόνια από το πραξικόπημα, δηλαδή μια μέρα πριν παραγραφούν τα αδικήματα, ένας από τους δικηγόρους που υπέγραψαν την προσφυγή δηλώνει: «Δεν πιστεύουμε ότι θα βγει κάτι από την προσφυγή»).
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ, αντιδρώντας στις υποδείξεις αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Τουρκία, δηλώνει: «Είναι φυσικό θεσμοί όπως το ΔΝΤ, από το οποίο έχουμε ζητήσει μια υποστήριξη, να γνωστοποιούν τις ανησυχίες τους και να κάνουν συστάσεις. Αλλά η οικονομική, η χρηματιστική και η κοινωνική πολιτική καθορίζονται από το τουρκικό κράτος».
    Στην «ΠΓΔΜ», κυβέρνηση και αντιπολίτευση ισχυρίζονται ότι κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής(οι δύο πλευρές δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα).
    Πολλοί ηγέτες χωρών-μελών της Ε.Ε, με δηλώσεις τους τάσσονται όπερ της άρσης των διπλωματικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Αυστρία(γράφεται ότι επίκειται η ανακοίνωση της απόφασης για την άρση των κυρώσεων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στη Ν. Υόρκη συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν (ο έλληνας υπουργός εκφράζει στον Κ. Ανάν τη δυσφορία του για την δήλωσή του περί «ισότητας» Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων. Ο Κ. Ανάν παραπέμπει στις δηλώσεις του αντιπροσώπου του στο Κυπριακό Αλ. Ντε Σότο, σύμφωνα με τις οποίες ο γ.γ. του ΟΗΕ με τη δήλωσή του δεν αναγνωρίζει την «ΤΔΒΚ».
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει ότι: «Αυτή της κρίσιμη ώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι στο πλευρό της κυπριακής. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα γραφόμενα ότι ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου πιέζει την κυπριακή κυβέρνηση να μη διακόψει τη συμμετοχή της στις «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες, λέει: «Δεν ασκεί καμία πίεση. Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στη Ν. Υόρκη και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος με τον πιο ωφέλιμο τρόπο».
    Πτώση κατά 1% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.204,49 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Με αφορμή την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους κόλπους της ελληνοτουρκικής πλευράς από τη δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν για «Πολιτική Ισότητα» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ο εκπρόσωπος του γ.γ. Αλ. Ντε Σότο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, λέει: «Όχι, ο Κ. Ανάν δεν έχει πρόθεση να την αναγνωρίσει. Όχι, ο Κ. Ανάν δεν αναβαθμίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά».
    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας Επαφής για τα Βαλκάνια (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία) σε ανακοινωθέν τους, που αναφέρεται στις επικείμενες γιουγκοσλαβικές εκλογές, «Εκφράζουν την ελπίδα για δημοκρατικές εκλογές στη χώρα, ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί στη διεθνή κοινότητα και να παίξει το ρόλο που δικαιούται στη σταθερότητα της περιοχής».
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Άγκυρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ επαναλαμβάνει τη θέση ότι: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ανεξάρτητα κράτη». Λέει συγκεκριμένα: «Έχει αρχίσει να βλέπει την πραγματικότητα αυτή και ολόκληρος ο κόσμος πλέον. Η ανακοίνωση του γ.γ. του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι οι πλευρές στην Κύπρο δεν μπορούν να αλληλοεκπροσωπούνται και ότι έχουν διαφορετική ταυτότητα και κυριαρχία και το γεγονός ότι γνωστοποίησε την άποψή αυτή τόσο στον κ. Ντενκτάς όσο και στον κ. Κληρίδη, είναι σημαντική εξέλιξη. Ήταν αναμενόμενη η ανησυχία της ελληνικής πλευράς, ωστόσο εάν κάνουν μια αντικειμενική εκτίμηση δίχως συναισθηματισμούς, θα πρέπει και οι ίδιοι να κατανοήσουν την αξία της ανακοίνωσης. Διότι πρόκειται για πραγματικότητα την οποία, αργά η γρήγορα, θα αποδεχτεί ο κόσμος. Η τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου(«ΤΔΒΚ»)έχει αποδείξει και στις πιο δύσκολες συνθήκες ότι είναι ανεξάρτητο κράτος. Στο βαθμό που γίνει αποδεκτό αυτό, θα είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσουμε σε μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές».
    Η KFOR απαγορεύει την είσοδο της Μίρας Μάρκοβιτς(γυναίκας του Σλ. Μιλόσεβιτς) στο Κοσσυφοπέδιο (η αιτιολογία ήταν ότι δεν ζήτησε εγκαίρως άδεια από τις αρχές του ΟΗΕ).
    Γράφεται ότι ο πρόεδρος της «ΠΓΔΜ» Μπ. Τραϊκόφσκι τηλεφώνησε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπρ. Τσερβενκόφσκι και του έδωσε συγχαρητήρια για την νίκη της αντιπολίτευσης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές(τα επίσημα αποτελέσματα δεν δόθηκαν ακόμη στη δημοσιότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος σε συνέντευξή του που πρόκειται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»(17/9), απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη συλλογή υπογραφών εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος(δημοψήφισμα) για το θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, λέει μεταξύ άλλων: «Ως προς το όποιο αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος, ο καθένας δικαιούται να διερωτηθεί, ποιες είναι οι εγγυήσεις για το ανεπηρέαστο της ψήφου του πολίτη». Όπως είναι γνωστό, στις πολιτειακές εκλογικές διαδικασίες, πρώτη και κυριότερη εγγύηση για το ανεπηρέαστο της ψήφου είναι η μυστικότητά της. Αυτό είναι που, ακριβώς, λείπει εδώ. Στο πρόβλημα αυτό δεν έχει δοθεί, ακόμη, απάντηση από την πλευρά της Εκκλησίας».
    Όπως γράφεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρία «V-PRC»: Το 48,7% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Το 28,7% τάσσεται υπέρ της προαιρετικής αναγραφής. Ενώ το 20,2% αντιτίθεται στην αναγραφή του θρησκεύματος.
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στη Ν. Υόρκη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζεμ(όπως μεταδίδεται η συνάντηση των δύο υπουργών ήταν προπαρασκευαστική της προγραμματισμένης για αύριο συνάντησής τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Επαναλαμβάνονται στη Ν. Υόρκη οι «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στο κυπριακό Αλ. Ντε Σότο έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς(σε δηλώσεις που κάνει ο Γλ. Κληρίδης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε, λέει ότι συζητήθηκε και το εδαφικό. Αντίθετα ο Ρ. Ντενκτάς δηλώνει ότι το εδαφικό θα συζητηθεί όταν αναγνωρισθεί η τουρκοκυπριακή κυριαρχία).
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Ν. Υόρκη ο ειδικός εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στο κυπριακό Αλ. Ντε Σότο λέει ότι: «Η δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν για «Πολιτική Ισότητα» των δύο μερών στην Κύπρο Ισχύει Χωρίς Καμία Αλλαγή».
    Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας Β. Κοστουνίστα μιλώντας στο Νόβι Σαντ, λέει: «Οι αρχές μας κατηγορούν ότι είμαστε συνεργάτες του ΝΑΤΟ, αλλά ποιος έφερε το ΝΑΤΟ στην πατρίδα μας; Ο Σλ. Μιλόσεβιτς. Κανείς δεν έφερε περισσότερους ξένους στρατούς στην περιοχή μας από αυτόν». Σε δηλώσεις που κάνει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Του γιουγκοσλαβικού στρατού στρατηγός Ν. Πάβκοβιτς(πιστός φίλος του προέδρου Σλ. Μιλόσεβιτς), λέει μεταξύ άλλων ότι: «Οι στρατιωτικοί θα κάνουν ότι τους είναι δυνατό, προκειμένου διασφαλίσουν την ελευθερία της χώρας μας».
    Γράφεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ μιλώντας (16/9) στη Σμύρνη και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Το Αιγαίο είναι η πιο πολύπλοκη θάλασσα στον κόσμο»(διευκρινίζει ότι: «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στη θάλασσα ή τα εδάφη καμίας χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας»). Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι: «Είναι πολύ ευαίσθητα προβλήματα η δίκαιη οριοθέτηση των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και της Ελλάδας, η αμοιβαία οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ο εναέριος χώρος και ο έλεγχος του, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία έχουν εξοπλιστεί με καταστρατήγηση των συμφωνιών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive