Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Λάρισα: Την ώρα που οι κάτοικοι «έτρωγαν» πρόστιμα οι γύφτοι συνωστίζονταν – Φόβοι για 1800 κρούσματα! ΦΩΤΟ

Σοβαρές καταγγελίες από τη Λάρισα, όπου οι κάτοικοi της πόλης υποστηρίζουν πως την ώρα που εκείνοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους με το φόβο προστίμων, οι γύφτοι κυκλοφορούσαν και συνωστίζονταν ελεύθερα χωρίς κανείς να τους πειράξει. ...

Στην Λάρισα βρέθηκαν χθές ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου και προσπαθούν να συντονίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό του κορωνοϊού στον οικισμό των τσιγγάνων, αν και πλέον είναι πολύ αργά καθώς από ότι φάινεται ο ιός έχει διαδωθεί και μάλλον τώρα θα την «πληρώσει» όλη η περιοχή.
Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον καταυλισμό των γ΄φτων ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.
Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, και πλέον η περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα επιτηρείται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Φόβοι για 1800 κρούσματα!
Για κίνδυνο υπερχείλισης των δομών υγείας στη Λάρισα έκανε λόγο ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Γιώργος Βασιλόπουλος λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στην περιοχή.
«Σκεφτείτε μια περιοχή με 3.000 άτομα εάν επαληθευθεί πως έχει 60% θετικά κρούσματα πάμε σε 1.800 ασθενείς και σε 900 περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία κάτι που θα υπερχειλίσει τα νοσοκομείο μας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ωστόσο όπως είπε αυτό είναι υπόθεση και πρέπει όλα αυτά να επιβεβαιωθούν από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη.
Όπως είπε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει 16 κλίνες σε δωμάτια αρνητικής πίεσης, 17 κλίνες ΜΕΘ και 34 κρεβάτια ήπιας νοσηλείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο τότε θα χρειαστεί η συνδρομή των όμορων νοσοκομείων.
Στις δυσκολίες που υπήρξαν στην επιβολή καραντίνας στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γύφτων Νίκος Παϊτέρης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αρχικά με την επιβολή της καραντίνας νέοι άνθρωποι που κατοικούν στη συνοικία αντέδρασαν λέγοντας πως δεν υπάρχει κορωνοϊός, ωστόσο όπως είπε γίνεται κανονικά η λήψη των δειγμάτων για να εξεταστεί το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive