Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Συνελήφθη ο Ιρανός «αναρχικός πρόσφυγας» που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο

Στη σύλληψη του Ιρανού αυτοαποκαλούμενου «αναρχικού πρόσφυγα» που ζητούσε με αναρτήσεις του στα social media και ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου από το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Εβρο γιατί «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες». Ο Ιρανός συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Βικτωρίας...
δυνάμει του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιρανός κυκλοφορούσε μεταξύ Εξαρχείων και Κυψέλης και είχε επαφές με οργανωμένες καταλήψεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε είχε γνωριστεί και με μέλη της Επανασταστικής Αυτοάμυνας.
Ο Ιρανός ήταν γνωστός στην Ασφάλεια καθώς ήταν ένας από τους αλλοδαπούς που στο παρελθόν συμμετείχε σε καταλήψεις κτηρίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

9 σχόλια:

  1. ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη επισκέπτεται τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και τον ενημερώνει για θέματα που αφορούν την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σε δηλώσεις που κάνει η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη μετά τη συνάντηση λέει ότι: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να προσφέρει πολλά εντός και εκτός Ελλάδας για την προσπάθεια διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων».
    Γίνεται γνωστό ότι ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος σε επιστολή που έστειλε προς την Ιερά Σύνοδο αναφέρει και τα εξής: «Μακαριώτατε, καταγγέλλω με πλέον κατηγορηματικό τρόπον την πρωτοφανή και απαράδεκτον επέμβασιν, εις τα εσωτερικά της επαρχίας μου, του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβροσίου. Η αποστολή δελταρίων περί δημοψηφίσματος, χωρίς την τελική έγκρισιν της ιεραρχίας, και εις εκτός της δικαιοδοσίας του παραλήπτας, συνιστούν κανονικήν παράβασιν. Παράβασιν που θυμίζει εποχές που νοσταλγεί απροκάλυπτα ο περί ου ο λόγος Ιεράρχης. Αδελφός εν Κυρίω ελάχιστος ο Ζακύνθου Χρυσόστομος».
    Πτώση κατά 0,24% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.988,28 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Αρχίζει στη Φιλαδέλφεια το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι σύνεδροι αναμένεται να δώσουν και τυπικά στον Τζ. Μπους Τζούνιορ το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 7η Νοεμβρίου(Ο αντίπαλος υποψήφιος του Κόμματος τον Δημοκρατικών είναι ο Αλ. Γκορ).
    Συνεχίζονται στη Γενεύη «οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες» για το Κυπριακό. Ο ειδικός εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλ. Ντε Σότο έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς.
    Το ισραηλινό κοινοβούλιο εκλέγει ως νέο πρόεδρο της χώρας τον συντηρητικό Μοσά Κατσάβ(ο Καστάβ συγκεντρώνει, στο δεύτερο γύρο 63 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του Σ. Πέρεζ υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος συγκεντρώνει 57 ψήφους). Πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ε. Μπάρακ απορρίπτεται, επειδή δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.
    Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το Κυπριακό αναφέρεται ότι: «Η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα συμβάλλει σε μόνιμη ειρήνη στο νησί. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστά, ισότιμα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη».
    Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ σε συνέντευξή του στη τουρκική εφημερίδα «Τέρκις Ντέιλι Νιούζ» αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει όλα τα ζητήματα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα άλλο από την άγκυρα». Συνεχίζοντας λέει: «Σχετικά με τα συμπεράσματα της συνάντησης Κορυφής του Ελσίνκι, η Τουρκία επισημαίνει στην Ε.Ε. ότι στο Διεθνές Δικαστήριο(Χάγη) πρέπει να παραπεμφθούν όλα τα ζητήματα και ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιλογή».
    Ο Υπ. Πληροφοριών της Γιουγκοσλαβίας Γκ. Μάτις σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Οι γιουγκοσλαβικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τέσσερα μέλη μια ειδικής ολλανδικής μονάδας». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Σύμφωνα με τις ομολογίες τους, θα προσπαθούσαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς ή να διαπράξουν άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφός μας».
    Ο Τσ. Κέζιε, πρώην στέλεχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, καταδικάζεται από κινεζικό δικαστήριο σε θάνατο για δωροληψία(πήρε 4,6 εκατομμύρια δολάρια).
    Στην Βενεζουέλα ο Ούγκο Τσάβες επανεκλέγεται ως πρόεδρος της χώρας. Συγκεντρώνει το 59,5% των ψήφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστατεί σε πανηγυρική θεία λειτουργία που τελείται στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό Καγιάκιοϊ(νότια Τουρκία – το χωριό παραμένει ακατοίκητο μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Άμυνας Τσοχατζόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Πεντάγωνο με τον Κύπριο ομόλογό του Σ. Χασίκο, αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει: «Δεν υπάρχει προώθηση της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., εάν αντίστοιχα δεν υπάρξει συμβολή της και υποχωρήσεις έναντι των θέσεων που έχει σήμερα στο Κυπριακό. Αυτά είναι πραγματικά δεδομένα. Τώρα, από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την άποψή του».
    Δημοσιεύεται στις εφημερίδες η απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (έχει ημερομηνία 14 Ιουλίου 2000) με την οποία παραχωρούνται στην Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ σχετικά με τα θέματα προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (ΦΕΚ αρ. 870/17-7-2000-Τεύχος Δεύτερο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Με μεγάλες δυσχέρειες (εξαιτίας της αρνητικής στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς) συνεχίζονται στη Γενεύη «οι εκ του σύννεγυς συνομιλίες» για το Κυπριακό. Ο Κύπριος εκπρόσωπος Μ. Παπαπέτρου σε συνέντευξή του λέει μεταξύ άλλων: «παρά την αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς δεν σταματούν οι προσπάθειες. Ορόσημο θα είναι η τέταρτη φάση της Νέας Υόρκης και σε περίπτωση που δεν υπάρξει και πάλι οποιοδήποτε αποτέλεσμα η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τους Τούρκους».
    Πολλά σχόλια δημιουργεί στο Ισραήλ η εκλογή του δεξιού Μ. Κατσάβ ως προέδρου της χώρας. Η ανεξάρτητη εφημερίδα «Γεντιότ Αχαρονότδι» αναφερόμενη στο θέμα γράφει: «Μπορούμε να συγχαρούμε τον Κατσάβ για τη νίκη του, αλλά είναι δύσκολο να συγχαρούμε την Κνεσέτ που γύρισε την πλάτη στον επίδοξο πολιτικό άνδρα που ζει σήμερα στο Ισραήλ(εννοεί τον Σ. Πέρεζ).
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Ρώμη η Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπραίτ μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Ιταλό ομόλογό της Λ. Ντίνι αναφερόμενη στις προσεχείς γιουγκοσλαβικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, λέει: «Είναι σημαντικό για τη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Σερβία να ενωθεί και να πάρει μέρος στις εκλογές». Συνεχίζοντας λέει: «Έχει την ευκαιρία να το κάνει αυτό και πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από ένα και μοναδικό υποψήφιο»(η Αμερικανίδα υπουργός έχει στη Ρώμη συνάντηση με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μ. Τζουγκάνοβιτς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής επισκέπτεται τον πρόεδρο της βουλής Απ. Κακλαμάνη και ζητά κάθε τετράμηνο να διεξάγεται στη βουλή συζήτηση για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Καραμανλής μετά το τέλος της συνάντησης, λέει τα εξής: «Είναι σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη πρόκληση η άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, σαφές ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και, τέλος, είναι πολύ μεγάλη η προοπτική, εάν και εφόσον προωθηθούν τα έργα μεγάλης και μακράς πνοής, η βελτίωση των όρων ζωής, κυρίως στο Λεκανοπέδιο».
    Ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος. Έχει επίσης συνάντηση με τον επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. Άννα Διαμαντοπούλου(ο πρωθυπουργός το απόγευμα φθάνει στη Ελούντα για ολιγοήμερες διακοπές).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ Εξωτερικών Χ. Ντιριόζ, λέει μεταξύ άλλων: «Η θέση της Ελλάδας πως στο Αιγαίο υφίσταται ένα μόνο πρόβλημα(υφαλοκρηπίδα) δεν βοηθά την επίλυση των ζητημάτων του Αιγαίου»(λέει ακόμη ότι «η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τις απόψεις της για το Αιγαίο»).
    Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίας της Ρουμανίας(στη σύνταξη του πορίσματος συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες), το αεροπορικό δυστύχημα που έχει σαν αποτέλεσμα (14/09/99) το θάνατο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτη και άλλων ατόμων οφείλεται σε ανθρώπινα κυρίως λάθη.
    Συνέρχονται οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος και Καισαριανής Δανιήλ και συζητούν θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος για θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Σε ανακοίνωση που εκδίδουν οι 3 μητροπολίτες αναφέρουν ότι: «Η Επιτροπή ασχολήθηκε με την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος των επί μέρους ενεργειών και τη ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, ώστε να προωθηθεί η διαδικασία συλλογής υπογραφών Ελλήνων πολιτών, για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του ισχύοντος Συντάγματος προς διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Γράφεται ότι ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα» αναφέρει τα εξής: «Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι η πρόοδος στην Ελλάδα στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα δημοκρατίας θα εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία μας. Αυτό σημαίνει ότι μερικοί Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να απέχουν από αβάσιμους και μη ηθικούς ισχυρισμούς. Ανησυχούμε πολύ για τη συνεχιζόμενη καταπίεση του τουρκικού λαού στη Δυτική Θράκη. Οι Τούρκοι της Θράκης δεν θα έπρεπε να έχουν περιορισμούς στα θρησκευτικά τους δικαιώματα, όπως εξάλλου εγγυάται η Συμφωνία της Λωζάννης. Αλλά και τα δικαιώματα της μακεδονικής, Αλβανικής και Βλάχικης μειονότητας στην Ελλάδα είναι πηγή ανησυχίας. Όσον αφορά όλα αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα θα πρέπει να προωθήσει κανόνες που να συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές παραμέτρους και αξίες. Περιμένω από την Ελλάδα να κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία».
    Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Φ. Βουγιάνοβιτς σε δηλώσεις του αναφέρει ότι η χώρα του(αυτόνομο Μαυροβούνιο) δεν θα συμμετάσχει στις γιουγκοσλαβικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου(αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες στη Ρώμη ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μ. Τζουγκάνοβιτς με την Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπραίτ , λέει: «Στη Ρώμη είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε για ποιο λόγο το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να λάβει στις εκλογές αυτές και έγινε αποδεκτό»).
    Στο Ισραήλ το κοινοβούλιο(Κνεσέτ) εγκρίνει σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών . Ο Ισραηλινός Υπ. Εξωτερικών Ντ. Λεβί υποβάλλει την προαναγγελθείσα παραίτηση του(παρά τις ανωτέρω εξελίξεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ειρήνευση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας απαντώντας στα όσα ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα» για την Ελλάδα και το Κυπριακό, λέει μεταξύ άλλων: «Το πασιφανές δημοκρατικό έλλειμμα στο εσωτερικό της δεν θα το καλύψει(η Τουρκία) με λόγια χωρίς περιεχόμενο, αλλά με γενναίες αποφάσεις και τομές που αδυνατεί, ως φαίνεται, να κάνει μέχρι τώρα. Ο ιστορικός απολογισμός για τη μειονοτική πολιτική που ακολούθησαν οι δυο χώρες είναι συντριπτικός και θλιβερός για την Τουρκία που την εκθέτει και την καθιστά κατ’ επανάληψη στόχο διεθνούς κριτικής. Η δε στάση στο Κυπριακό δεν είναι απλώς αντίθετη με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά και αναντιστοιχία με τη δυναμική που αναπτύσσεται διεθνώς για την επίλυση του προβλήματος. Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τον Αττίλα. Είναι υπεύθυνη για το τελευταίο τοίχος της ντροπής στην Ευρώπη».
    Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επικρίνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, λέει μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται μόνο στις καλές προθέσεις και στις προσωπικές δημόσιες σχέσεις, είναι μια απλουστευτική και αδιέξοδη πολιτική, που φέρνει ήδη τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».
    Ο αντιπρόεδρος της βουλής Π. Σγουρίδης αναφερόμενος στα όσα ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ είπε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα», δηλώνει: «Υπάρχουν όμως και όρια στο θράσος. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις υποδείξεις του προς την Ελλάδα, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Στ κάτω-κάτω μαθήματα σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο δεν μπορούμε να δεχθούμε από τους εισβολείς στην Κύπρο, που συνεχίζουν να αγνοούν τελεσίδικες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα(υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου) και θεωρούν “persona non grata”(πρόσωπο ανεπιθύμητο) 58 Ευρωπαίους επιστήμονες, συγγραφείς και πολιτικούς που υπενθυμίζουν στη Τουρκία τις υποχρεώσεις της προς τους Κούρδους».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Χαλκιδική ο Υπ. Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, λέει: «Το θέμα των ταυτοτήτων για την κυβέρνηση έκλεισε».
    Ο Υπ. Παιδείας Π. Ευθυμίου σε δηλώσεις του αναφέρει ότι και για φέτος θα εφαρμοστεί ο θεσμός των μετεξεταστέων για τους μαθητές της Β’ Λυκείου.
    Γράφεται ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας είπε τα εξής: «Ο Σημίτης έχει υπογράψει συμφωνίες ή έχει αναλάβει δεσμεύσεις με τεκτονική στοά, με εβραϊκό λόμπι της Αμερικής κι έχει δεχθεί πιέσεις δια του υπουργείου Εξωτερικών από την Αμερική. Επίσης, οι καθολικοί της Ελλάδας, ο Πάπας και όλοι έχουν στρατευθεί εναντίον της Ορθοδοξίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ έχει στην Αίγυπτο συνάντηση με τον πρόεδρο Χ. Μουμπάρακ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ε. Μπάρακ μετά το τέλος της συνάντησης, λέει: «Οι Άραβες ηγέτες, όπως και οι ηγέτες ολόκληρου του κόσμου, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι χωρίς χαλάρωση της στάσης της άλλης πλευράς(των Παλαιστινίων) δεν θα υπάρξει συμφωνία»(στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ επισκέπτεται τη Νότια Αφρική για συνομιλίες με τον πρόεδρό Τ. Μπέκι και άλλους αξιωματούχους της χώρας της).
    Ο γιουγκοσλαβικός στρατός ανακοινώνει ότι την 1 Αυγούστου άνδρες του συνέλαβαν, κοντά στα σύνορά Μαυροβουνίου-Κοσσυφοπεδίου(Κόσσοβο) μέσα στο έδαφος του Μαυροβουνίου, 2 Βρετανούς και 2 Καναδούς επειδή είχαν στην κατοχή τους «στρατιωτικό εξοπλισμό, εκρηκτικά κ.α.(η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Μελίσα Φλέμιγκ δηλώνει ότι οι 2 Βρετανοί εργάζονται ως εκπαιδευτές στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και ότι οι 2 Καναδοί εργάζονταν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση(ΜΚΟ) – θεωρεί «ανόητες» τις κατηγορίες του γιουγκοσλαβικού στρατού εναντίον των 4).
    Το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (πραγματοποιείται στη Φιλαδέλφεια) δίνει τυπικά στον Ν Τζ. Μπους Τζούνιορ το χρίσμα το χρίσμα του υποψήφιου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 7η Νοεμβρίου(τον Μπούς τον ψηφίζουν οι 1042 από τους 2066 συνέδρους – υποψήφιος αντιπρόεδρος θα είναι ο Ντ. Τσέινι).
    Γράφεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησία στρατηγός Σουχάρτο θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει κατηγορούμενος για διαφθορά(υπεξαίρεση 155 εκατομμυρίων δολαρίων). Γράφεται επίσης ότι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Αμπ. Ουαχίντ δήλωσε ότι θα δοθεί χάρη στον Σουχάρτο, στην περίπτωση που αυτός καταδικασθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνελήφθη Ιρανός που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο

    https://taxalia.blogspot.com/2020/03/blog-post_1479.html

    ''Στη σύλληψη του Ιρανού αυτοαποκαλούμενου «αναρχικού πρόσφυγα» που ζητούσε με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού νόμου από το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Έβρο.«Οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες», έγραψε ο Ιρανός.Ο Ιρανός συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Βικτωρίας δυνάμει του αντιτρομοκρατικού νόμου.Πληροφορίες αναφέρουν ο Ιρανός κυκλοφορούσε μεταξύ Κυψέλης και Εξαρχείων και είχε επαφές με οργανωμένες καταλήψεις.
    Ο Ιρανός είχε γνωριστεί και με μέλη της Επανασταστικής Αυτοάμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες.Ο Ιρανός ήταν γνωστός στην Ασφάλεια, καθώς ήταν ένας από τους αλλοδαπούς που στο παρελθόν συμμετείχε σε καταλήψεις κτιρίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.''

    Νέα στοιχεία για τον αλλοδαπό που συνελήφθη με κατηγορίες του τρομονόμου - Πότε μπήκε στη χώρα

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/863233_nea-stoiheia-gia-ton-allodapo-poy-synelifthi-me-ton

    ''Σύμφωνα με πληροφορίες, o 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη έχει έρθει στη χώρα μας το 2017, και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου 2017.Υπέβαλε αίτημα ασύλου σε αστυνομικές υπηρεσίες της Σάμου, το οποίο μάλιστα έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020.Ο Ιρανός στις 20 Ιανουαρίου 2018 συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας γιατί επιχείρησε να ταξιδέψει στην Ιταλία έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο Πορτογαλίας, όπως αναφέρει το CNN. Είχε μία ακόμη προσαγωγή στις 13 Ιουλίου 2019 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

    Η σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική...Ο άνδρας, που αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας» έπεσε τελικά στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χθες, Κυριακή.Πριν από μερικές ημέρες καλούσε το «αναρχικό» κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Έβρο, καθώς – όπως χαρακτηριστικά έγραφε σε κείμενό του – «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες».Το αδίκημά του χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, εμπίπτει, όμως, στον αντιτρομοκρατικό νόμο και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.''

    → και φυσικα δεν απελαθηκε ποτε ενω ηταν σεσημασμενος/ειχε αποφυλακιστει κλπ... και μιλαμε για σοβαρες και σκληρες παραβατικες και κακουργηματικες πραξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive